SM Pro Vmachine Vsti player is beschikbaar!!

Ik doelde op het switchen van presets. Ik ga vanmiddag even kijken of feedback Eindhoven hem al binnen heeft en dan test ik wel.
 
Wat ik me afvraag is hoe een zware plugin als bijvoorbeeld massive hierop gaat draaien. Massive krijgt een dualcore 1.81 Ghz cpu al redelijk onder de indruk dus een 1Ghz zal hier wel behoorlijk stil van worden vrees ik.

Maar die dualcore staat ook je OS en je VST-host/sequencer te draaien. Dat doet deze natuurlijk niet.
 
Blij om te horen dat ook Korg legacy collection gewoon werkt... Ben benieuwd of hij ook overweg kan met de bij behoorende controller :) dat wel erg fijn zijn.

En of hij ook de nieuwste versie (met dongle) kan gebruiken of alleen de oude challenge/response versie...
 
Maar die dualcore staat ook je OS en je VST-host/sequencer te draaien. Dat doet deze natuurlijk niet.

Dan nog heeft een dualcore 1.8Ghz theoretisch bijna 4 x zoveel verwerkingsvermogen als dit ding. Laat 1/4e daarvaan cpu/daw overhead zijn.

Buiten dat draait dit ding gewoon linux + een plugin wrapper (of iets dergelijks) wat ook weer overhead geeft. Minder dan windows+daw waarschijnlijk maar het is er wel degelijk.
 
Maar die dualcore staat ook je OS en je VST-host/sequencer te draaien. Dat doet deze natuurlijk niet.

k merk dat k bv met mn laatste pc nu eindelijkeens wat dingen tegelijk kan draaien wat hebik ; p3 1.4 g met 1 hele g aan geheugen
dus heb diverse vst van massssive tot zeta / legacy
veeeeeel fx .... drumachine programmas
battery je kentze wel

iig ask t voor zichtig doe kank 4 drum / 4 synthjes draaien en dan begint mn achter liggende shit analoge troep ; van tb / tot monopoly / roland zooi enso
dus wel uit sync te lopen

nou gebruil ik wel graag een track je audio by mijn setup ...
vaak vereen voudig kt gemaakte to een audio file 1 minuut
hak / wat hier en daaro fx erby l/ r [gebruik zelfs maar twee outs van mn phase 28 [8 out/4 1 in kaart =stom kweet ....
oja kgebruik cubase sx 3 best stabiel wil geen andere :doei:
onder windows tiny xp + sp2

nu weet k van een kennis, zeer gewaardeerde linux programeur
dat linux erg stabiel is en die kleine witte laptoppies ,...van asus
die op linux draaien ook erg rap zijn
as standalone machienes en toch ook maar 1 g processor hebben
maar bv wel flash geheugen wat razend snel is ,....

KORTOM
dit app zal best wel werken
want windows en qbase ,...en dan nog de software die ik gebruik erby
das eigenlijk een wonder dat t werkt allemaal opmn pc :engel:
 
Op youtube (rond 2:00) wordt uitgelegd dat de VST's eerst ingeladen moeten zijn, en dat daarna latency-free geswitched kan worden.
Als Realstrat met 2 sec. ingeladen is, ben ik om.
 
Software crash

Software crash

Ik heb (nog) niet een V-machine, maar van een Duitse video van SMpro had ik begrepen dat de software ook stand-alone draait. Maar helaas, de software crashed bij mij ook meteen. Het lijkt erop dat ze dit allemaal veel te snel willen uitbrengen, zonder zaken eerst echt goed te testen. Als dit zo door gaat, zijn we een jaar verder, voordat de V-machine en de bijbehorende software echt stabiel draait. Maar goed, ik laat me graag verrassen :)
 
VFX software start bij mij zowel op de Vista PC als de XP laptop. Enkel het synchroniseren loopt nog niet zoals het moet. Het was te verwachten dat er nog bugs inzitten maar het is nog veel te vroeg om te jammeren en dit product geen kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Er zullen kortelings vfx bestanden beschikbaar zijn met de nodige info (zoals registry keys, ...) om plug ins probleemloos te installeren. Computer "Leeks" wachten daarom beter nog even.
 
VFX software start bij mij zowel op de Vista PC als de XP laptop
Start de software ook als standalone, zonder de v-machine aangesloten te hebben? Ben zeker van plan om deze hardware een eerlijke kans te geven, maar dan wil ik wel enkele vst's gecheckt hebben draaiend in de vfx software op mijn lokale pc.
 
Heb sm pro zelf ook maar even gemaild en kreeg om iets voor tienen nog een mailtje terug. Software hoort idd als standalone te draaien. Hij was zeer geintresseerd in de foutmelding, dus die heb ik maar even teruggemaild (incl. mijn comp. specs)
 
Heb sm pro zelf ook maar even gemaild en kreeg om iets voor tienen nog een mailtje terug. Software hoort idd als standalone te draaien. Hij was zeer geintresseerd in de foutmelding, dus die heb ik maar even teruggemaild (incl. mijn comp. specs)

Netjes dat ze zo snel reageren!
 
Al wat nieuwe ervaringen ik zit er ook aan te denken om er een te kopen. Maar wil eerst weten of het allemaal een beetje werkt...

Welke plugins heb je er nu allemaal op draaien (dus niet de standaard vst's)
 
Heb hem ondertussen ook maar besteld in de hoop dat mijn softwareprobleem adequaat wordt opgelost. Vandaag binnengekomen, maar als ik dan zie welke voedingskabel er meegeleverd wordt (eentje die niet past), is het allemaal nog niet wat het moet zijn. Zijn allemaal kleine dingetjes waaraan je merkt dat het toch wel iets te snel in de markt wordt gezet.
 
Mij lijkt dit ook nog 1 van de weinige dingen wat echt wat aan mijn studiootje toevoegt, en eigenlijk alleen om de reden dat je hiermee toch wel de leukste (en de best klinkende vind ik zelf) 303 clone in huis haalt (audio realisme bassline en eventueel de d16 group clone)

Daarnaast pak je nog een hele hoop andere erg interesante vst's mee die op deze manier erg leuk in een live setupje te integreren zijn, en is hij als effect processor te gebruiken en heb je toch echt wel een hele leuke tool ineens in je setup.

Ja het enige nadeel is dan dat patterns programeren een beetje erg omslachtig zal zijn, dat word voorberijden of een handig controller cc systeempje bedenken , maar alle voordelen die er dan bijkomen naast een heel leuk klinkende 303 clone (andere vst's, effect processor, prijs van een 303 tegenwoordig) pak ik graag mee.


Ben benieuwt naar jullie verdere ervaringen.
 
vandaag geprobeerd bij Feedback in Utrecht.
maar wat is dit een K-U-T ding hey
uiteraard niet alleen beoordeeld op de bijgeleverde software maar ook ge-update (heeft verkoper daar voor mij gedaan). en ook wat VSTi's ingeladen.

Eerste wat mij opvalt:

-RUISSSSS het lijkt behringer wel
-Bijgeleverde samples met SampleTank heel slecht geknipt
-Bij het overschakelen van patches hoor je een harde kraak.

Ik heb hem na een uur spelen maar weer teruggegeven aan die jongen daar :r

kan er niets positiefs over zeggen
 
Mhh, heb 'em nu draaiend, maar geen ruis (en als er al ruis inzit, ligt het toch echt aan de vst zelf, sommige piano's klinken niet kraakhelder, maar dat is de sample zelf) ook het geluid van de fan waar ik sommige mensen over hoor klagen is echt te verwaarlozen zeker op een podium waar een drummer en gitarist wedstrijdje wie-kan-er-het-hardst-beuken doen. Kraak tussen het switchen van de vst's; geen kraak gehoord, gaat bij mij perfect en ook redelijk snel (latency free switchen is het niet, maar toch vrij rap) Bijgeleverde samples van SampleTank; tja dat kun je sm pro moeilijk kwalijk nemen. Kracht van het beestje is juist dat je je fav. vst's kunt installen. Vind je sampletank niks, dan haal je het er toch lekker af en install je je vst-rompler naar keuze waar je vervolgens je eigen samples inlaadt?

Software heb ik helaas nog niet aan de praat, maar dat is meer mijn eigen schuld (:duivels: fout copietje OS :duivels:) XP besteld en na woensdag ga ik hem eens echt op z'n staart trappen. Tot nu toe iig al zeer tevreden, maar de echte test komt pas als VFX draait.
 
Hallo,

Mijn eerste indruk van de vmachine na 2 dagen stoeien:

Test op:

Notebook P4 3.06Ghz XPPRO SP3 2G
Dig.piano Technics PX5


- luidruchtige fan
- ruis
- 2 kromme installatie cd's die een hels kabaal veroorzaken tijdens het installeren
- cd 1 bevat de installatie van 'VFX Application'(het programma) is te installeren door dubbelklik op de juiste .exe (geen autorun)
- cd 2 bevat installatie van o.a sample tank, is te installeren door dubbelklik op de juiste .exe (geen autorun)
- sample tanks moeten eventueel handmatig in juiste dir gezet worden.
- Geluid via koptelefoon is op max. stand van preset plugins en volume knop open, wat aan zachte kant
- hardware (de vmachine) wordt hiet herkend in devicemanager, geen juiste driver (of .inf file) te vinden op cd, dus geen sync mogelijkheid tussen software en hardware.
- sustain pedaal van PX5 werkt niet met preset plugins
- updaten van firmware erg onduidelijk, vmachine blijft na reboot en simultaan indrukken van 2 learnbuttons in update stand staan.

Volgens fabrikant is het mogelijk om plugins via usbstick in vmachine te proppen door de juiste .dll naar stick te kopieeren.
Heel mooi...als dat zo makkelijk werkt dus de dll's gekopieerd en stick erin, herstart vmachine en....vmachine geeft de melding dat ik maar even op de site van sm pro audio in de FAQ's moet neuzen..;-(

Wellicht eens een pogin wagen met vfxinfo.txt om de plugin van USBkey te kunnen draaien (zie YouTube: VFXVMachine Advanced wizard file creation)
Gewoon een lekker beetje editten in een tekstfile......en dat voor bijna 500 euro
Mijn B4 en TruePianos heb ik nog steeds niet aan de gang dmv vfxinfo.tx met behulp van Procmon/Regmon/RegSpy, export/cut&paste regkey's, forward backslash ipv backslash....


Het is mij wel duidelijk dat sm pro audio nog heel wat werk heeft te verrichten en het ziet er naar uit dat de vmachine terug in de doos gaat en ik voorlopig toch weer mijn notebook in combi met cubase gebruik. Jammer want het idee sprak me wel aan...wellicht over een paar jaar beter?

groet,
Marco
 
Back
Top