Mac specificatie thread + geluidskaarten deel II

ik gerbuik een macbook 1,83ghz 2gig ram en 120gig hd.
aangesloten is een m-audio midisport 2x2 en dit werkte NIET op LEOPARD. dus alle drivers gedownload op hun site... niks... dan plots een klein webpagina'tje tegengekomen en daar een bestand van 3,5kb gedownload en het werkt PERFECT!
heb reason eropstaan maar die schommelt constant van hoog naar laag cpu gebruik.

garageband werkt natuurlijk wel perfect met alles...

iemand een tip om reason te laten werken?

groeten Yannick!
 
Weet iemand waar je, in de buurt van Amsterdam, macs kan kopen waar ze als je er 4 MB werkgeheugen in wilt, dit goedkoper doen dan als je het bij Apple doet? ik wil een MacBook pro kopen met 4 MB werkgeheugen en heb m binnen een week nodig. als iemand een goed adres weet, graag!!!
 
4 mb kun je beter 2de hands zoeken voor apple classic ofzo :-p

4gb kun je overal bestellen en laten thuis leveren, soms zelfs gratis vanwege het hoge bedrag, check www.apple.nl

NOOIT geheugen bij apple kopen

tenzij je graag meer dan het 4 dubbel betaald.

ik heb wel adresjes in belgie, maar geen in nl
check even het macfreak.nl forum, daar zal je het wel vinden
 
Ik heb het manualtje meegenomen waarin de specificaties stonden van het werkgeheugen naar de locale computerwinkel. 2x 1gb voor 35 euro per stuk.. bij apple had dit grapje 180 euro gekost. Scheelde me dus 110 euro.
Erin zetten staat helemaal uitgelegd in dat boekje en is prima zelf te doen!
't is van Kingston geloof ik wat ik erin heb, en werkt goed.
 
Produceren met de "nieuwe" Apple iMac?

Produceren met de "nieuwe" Apple iMac?

Hey mensen.... ik ben vrij nieuw hier, maar zal de komende tijd nog veel posten (en niet alleen vragen stellen, maar goed... moet toch ergens beginnen ;)).

Ik produceer nu al een tijdje in Cubase op een windows machine. Die windows machine is alleen al een jaar of 6 oud (een athlon64 3200+) en is hard nodig aan vervanging toe. Ik kan er echt niet meer fatsoenlijk mee produceren, ik ben meer bezig met het in de gaten houden van cpu/geheugen dan dat ik echt lekker creatief aan een nummer kan werken.

Ook word ik strontziek van de onstabiliteit (bij mij dan) van Cubase in combinatie met windows, vandaar dat ik de overstap wil maken naar een Mac met Logic.

Ik weet dat de Mac Pro de betere keus is als het gaat om een wreed systeem, maar de Mac Pro is me echt te duur. Een laptop heb ik niet nodig, dus zit ik er aan te denken mijn windows bak te vervangen door een nieuwe iMac (het 2e model).

Ik heb wat zitten rondzoeken op Google, maar ik kan maar vrij weinig mensen vinden die produceren op deze machine en daar hun bevindingen over hebben gepost. Daarom vroeg ik me af of er misschien hier mensen zijn die met een nieuwe iMac produceren, en wat ze daar van vinden.

Waar het mij vooral om gaat is dat het gewoon allemaal soepel moet lopen. Een audio-spoor of 15, een paar softsynths en een zooi effecten, ik wil van het gehaper af!
 
moet lukken maar je zou beter ook voor een goede geluidskaart gaan denk ik

Ik heb nu een M-Audio Delta 44, maar voor Leopard zijn daar nog geen goeie drivers voor geloof ik... OS X 10.4 laatste... maar goed, dat zit nog wel ff snor.
Het gaat me eerst puur om het systeem...
 
Ik werk sinds kort met Logic Studio op een nieuwe iMac Core2Duo 2,4 GHz met 4GB RAM en Leopard. Draait als een speer ! :okdan:
Ik heb er een MOTU Traveler op aangesloten en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n prettige combi heb gehad : stabiel, goede sound en veel power!
Ik raad het je dus zeker aan als je niet genoeg geld hebt voor een Mac Pro.
 
Protools 7.0 en Macbook

Protools 7.0 en Macbook

Hei keikki!

Ik ben van plan een macbook aan te schaffen waarin ik protools kan gebruiken. Ik gebruik Mbox2 met protools LE 7.0. Nu lees ik echter op de site van digidesign dat protools 7.0 niet compatibel is met de Macbook =(
protools 7.1.1 daarentegen wel..

Wat moet ik nu doen? Is het gewoon mogelijk dat ik een macbook aanschaf en de protools die ik heb installeer zodat ik een update naar de 7.1.1 installeer? Ik lees namelijk dat je een update naar de 7.1.1 kan downloaden. Aan de andere kant zit ik me af te vragen of dit uberhaupt mogelijk is want hoe kan dit als 7.0 niet werkt met macbook?:erm: Dan kan je het toch juist niet installeren of denk ik te ingewikkeld?
(ben een leek in dit soort dingen, sorry)

Verder vraag ik me af of 2G werkgeheugen bij de macbook voldoende is voor programma's als protools le, of is het raadzaam de macbook aan te schaffen met 4G werkgeheugen?
 
De update 7.1.1 is gewoon een volledige versie. Je hoeft die 7.0 dus niet te installen.

Werkt erg goed met mijn macbook (pro) 2 gig.
Ik heb n u wel 4 gig genomen, dat is net wat ruimer, maar dat heeft meer met aantallen plug ins te maken.

Succes
 
Mac voor muziek welke specificaties?

Mac voor muziek welke specificaties?

ik sta op het punt om een Mac te kopen voor puur en alleen muziek. Dus sequencer, plug inns en andere zooi moet er makkelijk op kunnen draaien. Tja door de bomen zie ik het bos niet ook hier op het forum niet.

Waar moet ik op letten als ik b.v. Logic Pro 8 met plug ins en audiosporen wil opnemen. zonder dat mijn CPU level gelijk in het rood fikt of erger nog dat ie crasht ofzo.

Ik dacht zelf aan een dual core G5 met 2 schermen, moeten het ook nog bepaalde harddisks en andere componenten zijn?

Thanks
 
Back
Top