** Ode aan de Juno-60 **

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Origineel geplaatst door rvooh
geluiden opslaan doe ik toch niet aan mee dus bij mij zitten ofwel presets erin ofwel de klanken van de vorige eigenaar.. heb er geen flauw gedacht van. mijn gewoonte met synths is op manual drukken en dan de sound maken dat je zoekt..
en als het nummer niet af is, de volgende dag hopen dat je je sound terugkrijgt als je op manual drukt 8o)

Hehe, cool! En ik maar denken dat ik de enige was die zo met z'n Juno omgaat. Ik vind dat deze synth zich ook erg goed leent voor deze methode. Bij de Nordrack deed ik het ook vaak, maar dan sloeg ik af en toe nog wel een gemaakte patch op.. :)
 
Origineel geplaatst door kubrick
niets speciaals:Z

het filmpke is wellicht niet sync met het geluid maar deze damen kan erg goed zingen!
(wellicht kan een of andere hip-hop nerd de akoorden jatten en gebruiken?.. ready or not :D)
 
Laatst gewijzigd:
"Ready or not, here i come" YUP. inderdaad dat heb je goed gehoord
Enya wilde die refugees voor de rechter slepen lees ik.. hehe.[/B]

Wilde? HEEFT, en volkomen terecht ook, ze hadden zonder enige toestemming heel die lijn gestolen. Resultaat is dat alle opbrengst van ready or not, en dat is geen klein bedrag, naar Enya gegaan is.

Of dit een preset is weet ik niet, maar op orinoco flow is het wel duidelijk welke D50 preset ze gebruikte :).

Zitten er nog effecten over die juno bij Enya of is dit "puur"? Op haar stem zit wel wat effectengeweld (echootje :)) maar bij de juno kan ik dat niet beoordelen omdat ik hem zelf niet heb.
 
Ik heb laatst de orginel patches in de Juno gepropt (mp3tje afspelen in de tape ingang) en ik kom deze klank niet zo 123 tegen. Misschien zingt en doet ze het hier helemaal niet live (wat ik vermoed)
 
The Course heeft er ook een grote hit mee gehad.

Origineel geplaatst door gerrie79
het filmpke is wellicht niet sync met het geluid maar deze damen kan erg goed zingen!
(wellicht kan een of andere hip-hop nerd de akoorden jatten en gebruiken?.. ready or not :D)
 
Op de hoes van de Lift staat played on Roland synthesizer

Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat het een Roland Jupiter 8 was, maar soms krijg je instant de Lift sounds uit de Juno 60...misschien heeft die ze allebei gebruikt of echt zwaar de maximum uit een J60 gehaald ;)

maar dat geluidje krijg je uit alle synth's uit die periode. Is nogal vrij basic qua klankstructuur.

Owwwwja???
Met een Korg Poly 800/6/61/Oberheim/Elka Synthexje/Prophetje
Yamaha DX...etc.etc.etc.
Dat wil ik wel eens even horen dan :D

ech nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet he!

Stom filmpie van Enya. Niks aan dat gehuuuuh huuh huuuuh.

Ja maar Sandy die bass is superdiep en die melodie is tearjearkin'!
 
Owja het lijkt alsof het niet live is dat filmpje, misschien niet maar dat ze de toets loslaat en het geluid nog een keertje terugkomt is natuurlijk een dikke delay/echo effect dat eroverheen zit!
 
Ik denk toch niet dat het live is. Die studio filmpjes zijn er genoeg, het ziet er namelijk interessant uit. Dus als het niet live is kan het ook een heel andere synth zijn (wat ik vermoed)

R
 
Voor ebudae is waarschijnlijk wel de Juno 60 gebruikt. Het filmpje lijkt inderdaad niet live, maar er zijn wel meer verwijzingen naar de juno 60 te vinden voor dat album. DX7 ook, maar de klank lijkt me eerder bij de juno te passen. Ze gebruikte wel de nodige effecten, dus zuiver uit de juno krijg je dat waarschijnlijk niet nagebouwd.

Jaja, je kijkt wel even anders naar Enya als je weet dat zij niet vies is van een riedeltje spelen op de juno 60, DX7, D50, prophet 5...

Je hoort het niet echt aan de muziek die behoorlijk "echt" aandoet*, maar eigenlijk is Enya gewoon een synthfreak to the bone. Mét een gouden stem en muzikaal geschoold. 8)

*er werden dan ook vaak een paar echte instrumenten in verwerkt zoals een doedelzak, wat het geheel toch weer meer realisme geeft. Heel veel synths gebruikt, en toch doet het weinig elektronisch aan, op zich ook een kunst :).
 
Nog even terugkerend op de fugees: blijkbaar wou ze ermee naar de rechter gaan, maar uiteindelijk heeft Enya een persoonlijke deal met de Fugees kunnen maken. Eentje die financieel absoluut niet slecht was, in ieder geval.

Om mezelf dus even te corrigeren en aan te vullen :).
 
...

Zitten er nog effecten over die juno bij Enya of is dit "puur"? Op haar stem zit wel wat effectengeweld (echootje :)) maar bij de juno kan ik dat niet beoordelen omdat ik hem zelf niet heb. [/B]

Gewoon de Chorus II zo te horen, en een vleugje galm, maar niets bijzonders verder.
Dit is toch van de film Sleepwalkers? Wat was filmmuziek vroeger toch veel beter dan nu. :) Flodder, Scarface, deze, de Gebroeders Leeuwenhart, Das Boot, A Clockwork Orange... om er een paar te noemen. Stuk voor stuk geweldige synthesizer soundtracks, dat waren nog eens tijden :z
 
Ik heb zelf geen Juno-60 (staat nog op mijn verlanglijstje), maar uit de JX10 haal ik exact dat geluid. Dus misschien is het filmpje niet live en heeft ze een jx10 of jx8p gebruikt.
 
Origineel geplaatst door Camiel Toe
Je kunt met die kenton ook de cut off regelen las ik. Houdt dat in dat je via CC's dit kan sturen?
Ja. :)
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top