x0xb0x - 303 kloon

Nee, 5.33 zou goed genoeg moeten zijn om hem te stemmen. Ik heb ook niet meer dan twee decimalen en er al twee zonder problemen gestemd.
 
't probleem is dat ik na een oktaaf steeds een half nootje naast zit. Dus van C naar C# zeg maar. Iniddels alle haren uit m'n kop getrokken en dat waren er toch al zo niet zo veel :(
Kan ook aan mij liggen hoor. Misschien wil ik hem wel te strak stemmen en kan dit met deze analoge oscilatoren helemaal niet. Misschien ben ik te digitaal ingesteld zeg maar.
 
mijn meter ging ook tot 2 decimalen. ik heb hem toen zo afgeregeld dat hij tussen 5,33 en 5,34 wiebelde, en 2x zo lang 5,33 aangaf dan 5,34 V.
 
In mijn ervaring kan de x0xb0x aardig strak gestemd worden. Niet zo strak als een degelijke VCO in een modular, maar geen halve noot ernaast in ieder geval.
 
'k blijf nog wel een tijdje proberen dan. Is er anders iemand die hem voor me kan stemmen? Mischien een wat vreemd verzoek, maar na een paar uur stemmen heb ik het er helemaal mee gehad eerlijk gezegd.
 
Laatst gewijzigd:
Ik zit inmiddels redelijk in de buurt van een goede stemming, maar strak krijg ik hem niet. Zeker als ik 2 oktaven omhoog ga worden de verschillen steeds duidelijker hoorbaar.
Flink balen dus. Ligt ongetwijfeld aan mij.
Voor vandaag kap ik er mee. Misschien dat ik morgen meer geluk heb.
Ik kwam er net ook achter dat 1 ledje niet brandt. Ook beetje gek. De noot laat ie wel horen in keyboard mode, maar het bijbehorende ledje brandt niet. Ik heb gecontroleerd of ie niet verkeerd om zit, maar hij zit net zo als de overige ledjes. Afgeslepen kantje is toch de min? Na wat meten zag ik dat er ook geen spanning over de led komt te staan, dus zal wel ergens een breuk zijn in een koperbaan of een slecht gesoldeerde weerstand zijn of zo.
 
Laatst gewijzigd:
ik heb wel meestal dat bij het prograameren dat de step leds niet oplichten. echt een probleen met de grote chip denk ik... jamemr, maar niemand weet waar het aan ligt
 
Inmiddels weer een uur bezig geweest met stemmen. Zit er dicht bij, maar blijft gewoon vals in de hogere octaven.
Ik zou het ontzettend op prijs stellen als iemand het voor me zou wilen doen. Voor een paar biertjes of een boekenbon of zo.
 
x0xb0x

x0xb0x

Mijn x0xb0x is af dankzij Etaoin, ik heb de resonance mod , env mod , de bassboost en de cuttof mod..

die mods zijn stuk voor stuk super, met die resomod/env mod kun je hem nog meer laten druppelen, dat die net tegen zelfosc aan zit, hij klinkt in het geheel echt lekker, ..

en die doorzichtige frontplate is ook echt vet.

ik zal eens een foto plaatsten.
 
Origineel geplaatst door elektrovolt
wooo, gaaf ! heb je die plaat zelf laten maken ?


Nee die kon ik er bij kopen (30 euro) via de site, ik vind het er ook gruwelijk uitzien, de achterplaat is ook doorzichtig..
ik kreeg ook de orginele erbij..
 
Origineel geplaatst door rombraz
Nee die kon ik er bij kopen (30 euro) via de site, ik vind het er ook gruwelijk uitzien, de achterplaat is ook doorzichtig..
ik kreeg ook de orginele erbij..

@chielos dat is ook vet!
 
" x0x

versturen ze nog steeds?"

ik heb geen idee, ik ben sinds juli vorig jaar ook op de wachtlijst, heb een paar
keer een reminder gestuurd, maar antwoord krijg ik maar niet.

wel jammer dat het zo lang duurd, maar het zal wel aan de beschikbaarheid
van de componenten liggen, maar het zou fijn zijn als ze antwoord geven
op je emails.
 
Back
Top