Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 20 augustus 2017, 18:52   #1
Simius
 
Geregistreerd: 16 november 2010
Berichten: 35
JU-06 syncen met USB in Ableton
Net een JU-06 gekocht maar krijg hem niet gelijk via USB in Ableton Heb wel MIDI kabel via m'n Komplete Audio 6 output naar de midi input gedaan op de JU-06. Iemand enig idee?
Simius is offline   Met citaat reageren
Oud 21 augustus 2017, 09:24   #2
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 6.103
MIDI clock source op de JU06 op AUTO gezet? Manual + 3 knop ingedrukt houden en dan op 1 zetten.
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 21 augustus 2017, 10:22   #3
Simius
 
Geregistreerd: 16 november 2010
Berichten: 35
Ga ik eens proberen vanavond, anders wordt het toch een 3.5mm kabeltje en MIDI kabel als alternatief. Neem alsnog liever op via USB omdat het qua geluidskwaliteit (voglens mij) dan net wat schoner is.
Simius is offline   Met citaat reageren
Oud 21 augustus 2017, 10:34   #4
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 6.103
Heb je ook de drivers gedownload voor als je audio via USB wilt doen?

https://www.roland.com/us/products/ju-06/downloads/
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 21 augustus 2017, 10:57   #5
Simius
 
Geregistreerd: 16 november 2010
Berichten: 35
Ja dat wel, alleen heb met m'n TR-8 ook die kleine latency via USB, volgens mij is dat altijd zo bij USB. Met een TR-8 niet zo'n gigantisch probleem aangezien je een beat kan opnemen zoals die is maar met bijv. basslines via de JU-06 is het lastig inschatten of die lekker onder je beat ligt of je de midi notes iets strakker/losser moet hebben.
Simius is offline   Met citaat reageren
Oud 22 augustus 2017, 18:46   #6
Simius
 
Geregistreerd: 16 november 2010
Berichten: 35

Oorspronkelijk geplaatst door smackos Bekijk bericht
MIDI clock source op de JU06 op AUTO gezet? Manual + 3 knop ingedrukt houden en dan op 1 zetten.
Geprobeerd, werkt ook niet. Probleem is dat die wel synced, alleen er zit een delay in USB...Irritant!
Simius is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
ROLAND BOUTIQUE JX-03 & JU-06 met SOLID OAK stand DaviT Marktplaats archief 1 4 april 2017 09:47
TR 707 syncen met ableton Riky-D MIDI 6 12 december 2010 22:14
Syncen met Ableton en Sp555 hnieuw Sequencing 0 24 december 2009 16:21
logic syncen met ableton docphil Sequencing 0 28 juni 2008 17:39
2x Macbook syncen met Ableton pfoffer Overig Software 3 18 februari 2008 14:11


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:36.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland