Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 23 december 2011, 20:22   #1
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
D&R 4000 groot onderhoud
dag SFr's,

Tijdje geleden D&R 4000 series gekocht MK2, 33 kanaals + master zoals gepost in D&R 4000 draad:



ook al goed leesvoer gevonden hier:

https://www.synthforum.nl/forums/sho...d.php?t=130109
https://www.synthforum.nl/forums/sho...d.php?t=132455
https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=66625

en verder op het net...
Ondertussen al boven geraakt in 2 delen. Ben nu van plan stuk per stuk te controleren en in orde te zetten.

Groot onderhoud voor ie aangesloten wordt!
Eerste deel is nog bezig: gewoon mechanisch kuizen, maar nog lang niet gedaan, knopjes, fronts, ... Volledige mixer zal een werk van lange adem worden heb ik nu al door!

Ondertussen begonnen aan voeding wat wss het best zal zijn.
In case branden de leds, bij het eruit halen om te meten niet!!

Resultaat: Draden van transfo losgebrand in pcb!!
Deze volledig los gesoldeerd, zal nu eerst circuit ervoor nalopen.

Nog nodig om te beginnen:
- On/Off knop, voorstellen?! Is die er wel op deze voedingen, staat op schema maar niet in de voeding!

- 3X Fuse+Fusehouder
deze mss:
http://be.farnell.com/littelfuse/034...ody/dp/1421883

Weet ook nog niet echt bij welke winkel ik alles zal kopen.
Verder wss best alle elco's vervangen, zien er goed uit maar toch …

Nog dingen die mss best vervangen worden in de voeding?
723?

Laatste vraagje op dit moment:
in schema staat 2 x 4700uF/40V elco, C1, C6, ...
In deze voeding zijn zelfde waardes in parallel geplaatst denk ik? zei foto!!
Meerdere malen, is dit om een "betere" afvlakking te krijgen na bruggelijkrichter en voor IC (C2,C7)?
Of kijk ik zo verkeerd op het schema en de parts list, en de voeding zoals op de foto?!


Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Elco's.jpg‎
Bekeken: 160
Grootte:  120,0 KB
ID: 75909  
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 24 december 2011, 11:44   #2
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
Niemand?

Ondertussen cursus er een keer bijgenomen:

http://users.khbo.be/peuteman/elektr.../deeldoc1b.pdf

"In de praktijk zal dus een compromis gesloten moeten worden (“middelmatige” C- waarden). Een vaak gehanteerde vuistregel (bij dubbelzijdige gelijkrichting) is het volgende:

Kies een C gelijk aan 2000uF per Ampère uitgangsstroom."


datasheet vd LM723 er momenteel aan het bijnemen!
Straks eens een en ander nameten.
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 27 november 2012, 22:21   #3
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
ondertussen bijna jaar verder, en beetje verder gedaan!



nog in kuis- en testfase.

Ik heb me ook laten vangen bij de eq op floating subgroups!
Heb je niet!
Ondertussen heb ik dat FSS wel al tml door!

Maar routing moet ik nog verder uitzoeken!




...
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  D&R4000.jpg‎
Bekeken: 1374
Grootte:  201,8 KB
ID: 83994  
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 27 november 2012, 22:27   #4
Exoterrestrial
Robokey Wesley
 
Exoterrestrial's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 december 2009
Woonplaats: Easterzile
Berichten: 4.212
Dat gaat de goede kant op!
Geduld is een mooie gave en dat heb je voor zo'n project zeker nodig.
Het resultaat mag er dan ook wezen

Cheers,
Exo.
Exoterrestrial is offline   Met citaat reageren
Oud 28 november 2012, 17:58   #5
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
Tx!
nog e beetje verder knopjes opsteken en broodjes kuizen!

Iemand molex connectoren te koop?
Kan ik mn patchbay beginnen aansluiten!
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 14 december 2012, 13:18   #6
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
Of die weet welk type molex eventueel compatible is?
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 16:55   #7
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
niemand?!

Volgende vraag dan maar:
Iemand een idee wat de Slate knop doet?
Staat maar 1 zin in manual en niet echt duidelijk!
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 17:12   #8
sureshotstudio
 
Geregistreerd: 13 september 2003
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 348
stuur gewoon ff een mailtje naar D&R grote kans dat ze die molex connectoren gewoon nog op vooraad hebben. Mailen altijd terug en zijn bijzonder behulpzaam. Anders gaan zoeken bij mouser of farnell naar IDC connectoren or wire to board connectoren en dan door alle datasheets gaan waden....... niet naar molex gaan zoeken want is een merk naam en niet een connector type.

groeten,

Thomas
sureshotstudio is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 17:27   #9
Exoterrestrial
Robokey Wesley
 
Exoterrestrial's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 december 2009
Woonplaats: Easterzile
Berichten: 4.212

Oorspronkelijk geplaatst door Zoltar_Basjer Bekijk bericht
niemand?!

Volgende vraag dan maar:
Iemand een idee wat de Slate knop doet?
Staat maar 1 zin in manual en niet echt duidelijk!
Citeer het zinnetje even?

Cheers,
Exo.
Exoterrestrial is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 17:32   #10
sureshotstudio
 
Geregistreerd: 13 september 2003
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 348
slate knop is om de talkback naar de tape outs of groepen te routen. Kan je tussen opnames door notities opnemen. Althans dat is doorgaands de functie. Waar het op je d&r heen geroute word weet ik niet.
sureshotstudio is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 17:33   #11
Eraser127
Vintage lid
 
Eraser127's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 augustus 2005
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 2.927
van het web:

Citaat:
SLATE is a similar function that allows the engineer to record his voice on the tape. "Slating" is the announcement of take number and other information on the tape. This is very useful when the tape is played later

Citaat:
The slate button is used to mark audible slate tones as reference markers for sync
purposes in editing video with audio. Very similar to the purpose of the visual
clapper slate. It is also used to signify and separate various takes. The slate uses a
400 Hz tone, which can also be combined with a vocal message spoken into the built
in Mic on the mixer.


3630 Compressor|Arion SOD-1|Tube MP|BCR2000|DT 770 Pro|DS1|GX700|FX57|Xboard25|Small Clone, Small Stone, Big Muff, Electric Mistress Deluxe|M8U|Compounder|UE400|Rokit RP-5|MPX1|JH-1 Jackhammer|MOTU 1224|Impact LX61|NYS-SPP-L1|Central Station|MWR-01 MetalWorker|Cubase Pro|Soft synths|Voiceworks|TH MPS
Eraser127 is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 18:50   #12
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345

Oorspronkelijk geplaatst door Exoterrestrial Bekijk bericht
Citeer het zinnetje even?

Cheers,
Exo.
pg.9
"The slate switch makes it possible to put information on tape."

Kan je veel kanten mee op!


Oorspronkelijk geplaatst door sureshotstudio Bekijk bericht
slate knop is om de talkback naar de tape outs of groepen te routen. Kan je tussen opnames door notities opnemen. Althans dat is doorgaands de functie. Waar het op je d&r heen geroute word weet ik niet.

Oorspronkelijk geplaatst door Eraser127 Bekijk bericht
van het web:
Zal idd Talkback ed zijn. Damn, duidelijke uitleg!!
Ziet er zo uit in schema, maar ik zag het nut er niet van in.
Oscillator kan je er wss ook opzetten.
Niet echt ervaring met het gebruik en werking van dergelijke uitgebreide studiomixers.
Groepen werken ook niet allemaal, master eerst volledig nalopen.

Tx!
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 19:03   #13
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345

Oorspronkelijk geplaatst door sureshotstudio Bekijk bericht
stuur gewoon ff een mailtje naar D&R grote kans dat ze die molex connectoren gewoon nog op vooraad hebben. Mailen altijd terug en zijn bijzonder behulpzaam. Anders gaan zoeken bij mouser of farnell naar IDC connectoren or wire to board connectoren en dan door alle datasheets gaan waden....... niet naar molex gaan zoeken want is een merk naam en niet een connector type.

groeten,

Thomas
Idd bijzonder behulpzaam, maar heb geen connectoren losgekregen.
Was al begonnen, zal nog eens verder moeten waden......
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2013, 19:16   #14
sureshotstudio
 
Geregistreerd: 13 september 2003
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 348
heb een d&r 4000 van een collega staan die ik eerlijk gezegd heb opgegeven. Zal morgen ns wat afmetingen noteren en ook een beetje gaan zoeken. Als ik meer weet laat ik het wel weten.
sureshotstudio is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2016, 17:32   #15
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
http://www.circuitsonline.net/forum/view/105984/last

Ondertussen de voeding aan het bekijken geweest. Hier heb ik een mooie oplossing gevonden die volgens mij ook kan en klopt. Hoeft niets gewijzigd te worden aan de pcb, ideaal! Wat denken jullie?

radiohm monitor faders heb ik ondertussen op duitse ebay gevonden...
Altijd geinteresseerd in reserve onderdelen, laat maar weten!
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2016, 18:30   #16
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
Dit dus:
7812 en 18V zener diode ipv 7824 en r11. Zie ss
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screenshot_2016-02-03-09-51-06.jpg‎
Bekeken: 31
Grootte:  37,7 KB
ID: 107702   Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screenshot_2016-02-03-09-51-14.jpg‎
Bekeken: 19
Grootte:  37,3 KB
ID: 107703  
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2016, 19:07   #17
Enzo.F
vrijwillig lid
 
Enzo.F's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 mei 2010
Woonplaats: a forest
Berichten: 1.533
Mede-forummer Arjen19691 heeft een van mijn voedingen helemaal opgeknapt! Stabiel op -18, +18 en +48 volt. Vakman!

Is wel een Dayner, maar volgens mij zijn ze het zelfde. Stylyx trouwens ook.


weerstand en spanning
The Robot Is Your Friend
It resides somewhere in the circuit boards and behind the faceplates, and is unlikely to ever be found in the more logical world of the contemporary digital audio workstation.
Enzo.F is offline   Met citaat reageren
Oud 10 februari 2016, 10:43   #18
Zoltar_Basjer
Power out
 
Geregistreerd: 16 oktober 2006
Berichten: 345
Ja idd, deze voeding is bij veel d&r tafels gebruikt.
Daarmee dat dit voor iedereen met dergelijke voeding wel interessant kan zijn, denk ik zo ...

Enkel de 48V werkt hier niet. Als zoals in de sm staat een transfo van 2x 18V gebruikt is, overbelast je de 7824 die in het phantom circuit zit, kan je ook afleiden uit mn tekeningen. Op de pcb staat 2x 15V, dit zal beter werken.

Niemand die iets kan aanbrengen over de voorgestelde oplossing? Correcties of bevestiging ...
En hoe heeft Arjen dit bij jou opgelost?
Zoltar_Basjer is offline   Met citaat reageren
Oud 10 februari 2016, 11:39   #19
marcmarc
Vintage lid
 
marcmarc's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 oktober 2010
Woonplaats: Amsterdam, op een gracht genoemd naar een bloem.
Berichten: 2.121
Hier wordt een denkfout gemaakt aangaande de 24V regelaar om 48V te krijgen.
Omdat er een weerstandsnetwerk tussen de uitgang en de 'GND' pin zit (of een zener van 18V) wordt de maximale ingangsspanning verhoogd met het voltage dat op de 'GND' pin komt te staan. Die zener zou 24V moeten zijn om 48V te krijgen.
Die 7824 wordt dus geenzins overbelast.


Het is altijd wat!

Linndrum LM2 9xPot frequency pitch mod beschikbaar.
http://www.synthforum.nl/forums/show...light=linndrum

http://marcmarc.home.xs4all.nl/ele/index.html
marcmarc is offline   Met citaat reageren
Oud 10 februari 2016, 12:09   #20
Enzo.F
vrijwillig lid
 
Enzo.F's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 mei 2010
Woonplaats: a forest
Berichten: 1.533
Dit is Arjen's openbare profiel... Stuur 'm een PB...


weerstand en spanning
The Robot Is Your Friend
It resides somewhere in the circuit boards and behind the faceplates, and is unlikely to ever be found in the more logical world of the contemporary digital audio workstation.
Enzo.F is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
D&R 4000 series tumult Mixers 28 7 mei 2013 16:52
D&R 4000 Patch-module Zoltar_Basjer Te koop/ruil gevraagd 3 11 november 2011 12:13
Mpc 4000 Vraag&Antwoord defmo Overige hardware 56 14 maart 2010 14:21
[Emu] esi 4000 & ernstige scsi problemen... C-Code Overige hardware 14 12 november 2002 13:20


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:12.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland