Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 24 april 2016, 19:19   #1
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Akai S700 defect reparatie
Hallo allemaal,


Vandaag heb ik een defecte Akai S700 gekocht.
Helaas heb ik geen service manual en die heb ik tot op heden ook nog niet kunnen vinden op internet.

Het display geeft geen goede informatie (zie foto).
Komt de info op het display iemand hier toevallig bekend voor?

Als ik op knoppen druk (bijvoorbeeld load / save) dan reageert de sampler niet.
Dus ik heb zo mijn twijfels of het defect in de display zit.

Heeft iemand hier misschien een service manual van de S700?


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 19:25   #2
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Het display:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  AkaiS700displaydefectklein.jpg‎
Bekeken: 160
Grootte:  29,9 KB
ID: 109136  


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 19:51   #3
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 4.950
Geheugen er al uitgehaald en er op nieuw in gedaan ?
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 20:06   #4
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Dank voor het meedenken.

Het lijkt erop dat het probleem is opgelost.
De voeding heb ik eruit gehaald en schoon gemaakt.
Tegelijk heb ik de grote condensators (mijn idee was om dat min of meer preventies maar mee te pakken) en toen ik de boel weer in elkaar schroefde om te testen kreeg ik een goed werkend display te zien.

Dat is dus mazzel.
Of alles naar behoren werkt heb ik verder nog niet getest.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 20:08   #5
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 4.950
Dat is mooi. Nu ff door testen ';-)
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 20:24   #6
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Ja inderdaad
Ik zag trouwens dat het optionele Ask70 Memory Expansion Board erin zit.
Dat was wel een aangename verrassing zeg.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 21:55   #7
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Zo, testen is gebeurd en alles lijkt netjes naar behoren te werken
Behalve de Quick Disk Drive dan.
Maarja...ik vraag me af of er nog werkende Quick Disk Drives bestaan en als dat al het geval is, hoeveel werkende diskettes er nog bestaan.
Wat een fragiele zooi is dat zeg.

De beste man van de HXC software is zijn brein al een tijdje aan het breken met het ontwikkelen van een moderne vervanging.
Lastig lijkt me dat want een floppy drive gebruikt een 34 pins kabel.
Quickdisk gebruikt een 10 pin kabel.
Ik ben benieuwd of meneer HXC (of misschien iemand anders) er in gaat slagen..
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  AkaiS700displaygoedklein.gif‎
Bekeken: 60
Grootte:  146,1 KB
ID: 109138  


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 22:50   #8
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Goeie shit hoor, zo'n S700!
Ik heb hem nog geen dag en ben nu al super happy

Beetje LFO op de pitch, en loop point veel te dicht op elkaar waardoor hij niet in tune meer is.
Tweede MP3: dat is de transpose functie.
Op zich niks bijzonders, transpose, maar deze heeft een bereik van +60 en -60 semitones.
Dat geeft natuurlijk gezeik als je maar 12 bit en 1.6khz gebruikt
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: mp3 S700lfoloop.mp3‎ (318,9 KB, 142x gelezen)
  
Bestandstype: mp3 S700transpose.mp3‎ (410,1 KB, 133x gelezen)
  


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 22:59   #9
Arv
Robot
 
Arv's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 oktober 2001
Woonplaats: NL
Berichten: 12.505
Matthijs "Boards of Canada" Blom.

goed bezig


-----------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------
Arv is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2016, 23:57   #10
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.857

Oorspronkelijk geplaatst door MatthewLeBlom Bekijk bericht
Zo, testen is gebeurd en alles lijkt netjes naar behoren te werken
Behalve de Quick Disk Drive dan.
Maarja...ik vraag me af of er nog werkende Quick Disk Drives bestaan en als dat al het geval is, hoeveel werkende diskettes er nog bestaan.
Wat een fragiele zooi is dat zeg.

De beste man van de HXC software is zijn brein al een tijdje aan het breken met het ontwikkelen van een moderne vervanging.
Lastig lijkt me dat want een floppy drive gebruikt een 34 pins kabel.
Quickdisk gebruikt een 10 pin kabel.
Ik ben benieuwd of meneer HXC (of misschien iemand anders) er in gaat slagen..
ik heb ooit een s700 gewoon aan een computer gehangen, gewoon aan de serieele poort ( rs232)

je moet dan de aanstuur chip van de drive loskoppelen, die heeft een serieele ingeng.
ik heb ergens de service manual liggen,
zal ik binnenkoert even scannen en publiek maken.
daar wordt de HXC man dan ook wel vrolijk van, is supersimpel te maken.



/\/\/\/\/\/\/\\/\/\/\/\\//\/\/\//\//\/\/\\//\/\/\/__ //\///\\\////\///\/\/\/\/\/\/\\\\//\///\///\//\/\\///\//\\//\\/
https://soundcloud.com/milky-way-gas-station

j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 09:25   #11
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.473

Oorspronkelijk geplaatst door MatthewLeBlom Bekijk bericht
Maarja...ik vraag me af of er nog werkende Quick Disk Drives bestaan en als dat al het geval is, hoeveel werkende diskettes er nog bestaan.
Ja, ik heb een werkende QD drive in mijn S-10, en ik heb iets van 10 NOS Roland Quickdisks. Dus minimaal 10, in antwoord op die laatste vraag

Het stomme is dat de rotary encoder in de S-10 exotischer is dan de QD... (die zoek ik dus nog)
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 09:28   #12
exel
Vintage lid
 
exel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 juli 2010
Woonplaats: Lekkerkerk
Berichten: 1.569

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
ik heb ooit een s700 gewoon aan een computer gehangen, gewoon aan de serieele poort ( rs232)

je moet dan de aanstuur chip van de drive loskoppelen, die heeft een serieele ingeng.
ik heb ergens de service manual liggen,
zal ik binnenkoert even scannen en publiek maken.
daar wordt de HXC man dan ook wel vrolijk van, is supersimpel te maken.

Dat zou een hoop S700s nieuw leven kunnen inblazen. De mijne is stof gaan happen sinds hij 8 jaar geleden de geest gaf met de QD-drive. Samplen en aan laten staan blijft ook maar beperkt leuk.
exel is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 09:52   #13
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
ik heb ooit een s700 gewoon aan een computer gehangen, gewoon aan de serieele poort ( rs232)

je moet dan de aanstuur chip van de drive loskoppelen, die heeft een serieele ingeng.
ik heb ergens de service manual liggen,
zal ik binnenkoert even scannen en publiek maken.
daar wordt de HXC man dan ook wel vrolijk van, is supersimpel te maken.


Ow te gek.
Hoe spreek je de boel aan dan?
Heb je daar een programma voor geschreven?
Of bestaat er iets anders voor?

Ik ben wel benieuwd en vind het ook zeker leuk om wat mee te experimenten.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 09:54   #14
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.473
Ik kwam ooit deze site tegen over de QD, van ene heer Baars: http://www.bfxweb.nl/bfxbest/s700.htm
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 12:15   #15
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.857
misschien ga ik zelf wel iets schrijven met een megast controller.
ik had ooit een stukkie geschreven voor een pc, dat werkte, alleen is na al die jaren onvindbaar.
maar ik heb nog een S10 staan, die heeft dezelfde chipset.


/\/\/\/\/\/\/\\/\/\/\/\\//\/\/\//\//\/\/\\//\/\/\/__ //\///\\\////\///\/\/\/\/\/\/\\\\//\///\///\//\/\\///\//\\//\\/
https://soundcloud.com/milky-way-gas-station


Laatst gewijzigd door j.baars; 25 april 2016 om 12:26
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 17:49   #16
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.857
even doorgaand op het bovenstaande....

mocht er iemand flink kaas gegeten hebben van AVR programmeren, dan kan dit redelijk snel geregeld worden.
dan hoef ik niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.
( en dan kan er met een beetje mazzel ook nog een leuke cent verdient worden, er zijn een hele berg s10 en s 700 en aanverwante samplers op dee´z aardbol)



/\/\/\/\/\/\/\\/\/\/\/\\//\/\/\//\//\/\/\\//\/\/\/__ //\///\\\////\///\/\/\/\/\/\/\\\\//\///\///\//\/\\///\//\\//\\/
https://soundcloud.com/milky-way-gas-station

j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 17:59   #17
exel
Vintage lid
 
exel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 juli 2010
Woonplaats: Lekkerkerk
Berichten: 1.569

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
even doorgaand op het bovenstaande....

mocht er iemand flink kaas gegeten hebben van AVR programmeren, dan kan dit redelijk snel geregeld worden.
dan hoef ik niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden.
( en dan kan er met een beetje mazzel ook nog een leuke cent verdient worden, er zijn een hele berg s10 en s 700 en aanverwante samplers op dee´z aardbol)

Ik heb vanaf volgende week wel wat tijd om me daar op te werpen. PM me maar.
exel is offline   Met citaat reageren
Oud 25 april 2016, 21:57   #18
BIAM
.
 
BIAM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2005
Woonplaats: 040
Berichten: 1.531

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
ik heb ergens de service manual liggen,
zal ik binnenkoert even scannen en publiek maken.
Stuur 'm gelijk door naar senso, kan ie hem op synfo.nl zetten.


http://synthforum.nl/forums/showthread.php?t=145844

BIAM is offline   Met citaat reageren
Oud 27 april 2016, 11:25   #19
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Service Manual, top! thanx!


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 23 augustus 2016, 12:33   #20
Enzo.F
vrijwillig lid
 
Enzo.F's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 mei 2010
Woonplaats: a forest
Berichten: 1.509
Staat dit nog op het spreekwoordelijke vuur? Zit al een tijdje met spanning af te wachten...


weerstand en spanning
The Robot Is Your Friend
It resides somewhere in the circuit boards and behind the faceplates, and is unlikely to ever be found in the more logical world of the contemporary digital audio workstation.
Enzo.F is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Samplers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Akai s700 synthiaks Marktplaats archief 2 5 oktober 2009 13:44
Akai S700 Os projuice Overige hardware 16 12 februari 2007 17:14
akai s700+14qdisks 12bit rombraz Marktplaats archief 0 13 oktober 2005 18:03
akai s700+14qdisks rombraz Marktplaats archief 0 5 oktober 2005 17:51
Akai S700 KCC Overige hardware 15 14 april 2005 13:17


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 02:41.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland