Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 25 maart 2016, 11:37   #1
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Akai MPC60 + Gotek + HXC
Hallo allemaal,


Na het grote gemak te hebben ervaren van een floppy emulator in andere samplers gaat nu ook de MPC60 onder handen genomen worden.
Ik heb een MPC60II met OS 2.12 erop.
Daarin gaat een Gotek foppy emulator gezet worden die is geflashed met HXC software.
Dit heb ik eerder gedaan in een S950 en heeft me een hoop kopzorgen gekost, maar is uiteindelijk mooi gelukt:

https://www.synthforum.nl/forums/sho...ighlight=gotek

Ik hoop dat het MPC60 project vlotter verloopt, maar dat moet ik nog meemaken
Voor nu:
Zijn hier al mensen die ervaring hebben met de combinatie MPC60II + Gotek/HXC?


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2016, 20:34   #2
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Korte update:

Gotek vandaag ontvangen en geflashed met HXC software.
Dat verliep vlekkeloos.

Omdat ik nu goed op de hoogte was van alle stappen en de te verwachten retour informatie van de software en Gotek display was het allemaal wat makkelijker.
Hierdoor had ik wat meer mentale ruimte van elke stap een foto te maken.
Deze zal ik in een andere thread netjes op een rij zetten voorzien van relevant commentaar.

(dat wordt dan dus een vergelijkbaar verhaal zoals hier is te lezen:
http://www.vogons.org/viewtopic.php?f=46&t=43416


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2016, 20:38   #3
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.118
Zijn dat allemaal jouw eigen samplers? Heb je een retro sampler museum thuis?



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2016, 22:35   #4
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Alles werkt zoals het hoort.
Very nice.

Ik moest nog wel wat pielen met het maken van een juiste USB stick (config file en empty disk image vinden kostte wat moeite), maar dat is gelukt.
Laden en saven gaat goed.


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2016, 22:42   #5
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Bij deze de bestandjes die nodig zijn.

Config File (deze moet je in de root van je USB stick kopieren):
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: zip HXCSDFE.zip‎ (178 Bytes, 16x gelezen)


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2016, 22:48   #6
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Lege disk image:

Let op! Alle diskimages moeten de filenaam DSKA0000.HFE, DSKA0001.HFE, DSKA0002.HFE etc hebben.
Je kan dus geen eigen bestandnamen geven.
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: zip MPC60EmptyDisk.zip‎ (51,6 KB, 17x gelezen)


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 maart 2016, 22:50   #7
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
En hier een image file met twee samples erin (kick en snare) zodat testen of alles werkt wat makkelijker is.
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: zip MPC60KickSnare.zip‎ (70,0 KB, 12x gelezen)


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 31 maart 2016, 15:21   #8
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.513
Zo te zien zijn er niet veel mede forum gebruikers die nog een MPC60 hebben, het is eenzaam aan de top Matthijs
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 31 maart 2016, 18:19   #9
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013

Oorspronkelijk geplaatst door RSB Bekijk bericht
Zo te zien zijn er niet veel mede forum gebruikers die nog een MPC60 hebben, het is eenzaam aan de top Matthijs

Even dacht ik dat het hier dermate was overgelopen met reacties dat het bestuur en de beheerders van Synthforum geen mogelijkheid meer zagen het forum technisch en functioneel in de lucht te houden.
Maar dat is niet het geval zo te zien

Beetje een dooie bedoeling hiero


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 1 april 2016, 11:59   #10
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.800
Hoe zit dat nou met die disk images? Je opent (mount) de disk image file in een stuk software en kunt er dan gewoon bestanden inmikken/uitgooien?


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is offline   Met citaat reageren
Oud 1 april 2016, 13:22   #11
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013

Oorspronkelijk geplaatst door Yoozer Bekijk bericht
Hoe zit dat nou met die disk images? Je opent (mount) de disk image file in een stuk software en kunt er dan gewoon bestanden inmikken/uitgooien?
Op de USB stick staan bestandjes. Elk bestandje is 1 disk image. Als je op de Gotek selecteert wordt het geselecteerde bestandje geladen in een geheugen chip. Op dit moment ziet de MPC dit al als een diskette waarvan je kan laden of naar kan opslaan. Als je op opslaat trekt de Gotek de data weer van de geheugen chip en schrijft dit in het geselecteerd bestand weg op de USB stick.


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 1 april 2016, 16:52   #12
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.800
Ja, maar is er een mogelijkheid om die USB stick in de computer te zetten, de disk image te openen en er dan Akai-bestanden op te zetten? Ik had wel wat gezien dat Awave S950-compatible files kon bakken, dus dan zou je een stel .wavjes er in kunnen droppen en daar mee aan de slag gaan.

(even aangenomen dat er op de installatie na niet zoveel verschil is tussen hoe de Gotek op de ene of andere sampler werkt)


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is offline   Met citaat reageren
Oud 1 april 2016, 19:25   #13
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Ik weet niet of dat mogelijk is.
Op zich wel een leuke vraag maar ik weet niet of ik daar in de toekomst antwoord op ga zoeken.
Het eerst wat er in me op kwam was: "ja maar je kan toch ook op de REC knop van de sampler drukken?"
Ik snap de meerwaarde van Wav omzetten naar Akai formaat wel als je ingewikkelde layers wil maken met veel samples.
(zoals vanaf de S1000 mooi kan).
Maar dat is niet waar deze oude bakken zo goed in zijn.
En daarbij..voor je het weet zit je geheugen vol.

Maar goed, ik ben stiekem toch benieuwd of het zou kunnen..


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 1 april 2016, 19:38   #14
debob
Moderator
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Berichten: 261
Op de manier als een soort drag and drop samples eropzetten werkt het helaas niet, de image is een bestand die de S950 kan lezen. Zover ik weet kan de HxC software niet de image lezen zoals de s950 dat doet. Als Awave het als een S950 image (raw sector image) kan saven kan je met de HxC software deze omzetten naar het formaat voor de geflashte Gotek.
debob is offline   Met citaat reageren
Oud 2 april 2016, 18:59   #15
Cornerman
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 september 2002
Berichten: 772
Zou dit ook kunnen werken voor een E-MU sampler ?
Cornerman is offline   Met citaat reageren
Oud 2 april 2016, 19:20   #16
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
Welke EMU gaat het precies om?

Grote kans dat dit wel gaat werken..


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 2 april 2016, 19:55   #17
Cornerman
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 september 2002
Berichten: 772
Het gaat om een E-mu 4000
Cornerman is offline   Met citaat reageren
Oud 2 april 2016, 20:12   #18
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.013
De 4000 staat niet vermeld in deze lijst:

http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emulator/

Of dat betekent dat het niet werkt weet ik niet.
Maar, ik zie op internet dat er SCSI op de Emu4000 zit.
Via die weg kan je ook overwegen.


silvertone
MatthewLeBlom is nu online   Met citaat reageren
Oud 3 april 2016, 12:13   #19
debob
Moderator
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Berichten: 261
Bij een Esi 4000 zou ik altijd de SCSI gebruiken als het alleen om opslag gaat, een scsi zipdrive of HD is zo gevonden of nog makkelijker een SCSI2sd.
debob is offline   Met citaat reageren
Oud 3 april 2016, 12:16   #20
Hilltree
SoundDesign and MusicArts
 
Hilltree's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 december 2004
Woonplaats: Winethereswick
Berichten: 4.580

Oorspronkelijk geplaatst door debob Bekijk bericht
Bij een Esi 4000 zou ik altijd de SCSI gebruiken als het alleen om opslag gaat, een scsi zipdrive of HD is zo gevonden of nog makkelijker een SCSI2sd.
Als pure opslag is dit natuurlijk wel een optie.
nadeel is weer ,dat je ook een scsi aansluiting of converter op je pc moet hebben om bestandjes daarvan te kunnen plaatsen.
En dan is de usb converter ween mooie oplossing
Hilltree is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Samplers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Akai S950 + Gotek + HXC MatthewLeBlom Samplers 61 12 februari 2017 23:22
Te ruil: akai MPC60 (mk1) - akai s6000 - mpd24 Circusfreak Marktplaats archief 0 7 december 2013 17:55
Akai MPC60 Bonnefooi Te koop/ruil gevraagd 9 13 juni 2013 20:08
Akai MPC60 RenePeters Te koop/ruil gevraagd 5 28 juli 2011 01:39
Akai MPC60 Lotuz Marktplaats archief 2 10 augustus 2010 20:18


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:49.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland