Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 22 januari 2017, 17:54   #101
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.126
Welke Mac pro had je, jaartal? Specs?

En wat waren de kosten voor de upgrade als je dat wilt delen?
anoniempje is nu online   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 17:56   #102
Eurynom3
Vintage lid
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Woonplaats: Leiden
Berichten: 2.160
Ik had:

- Mac Pro 2010
- Quad-core (standard configuration)
- One 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon W3530 “Nehalem” processor
- 8MB of fully shared L3 cache per processor

Kosten upgrade: 1000 euro. Daarbij is ook Sierra erop gezet, enkele basisprogramma's geinstalleerd, backup systeem ingesteld, helemaal schoon gemaakt, tips meegekregen, etc.
Eurynom3 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 19:37   #103
NLS
dus..
 
NLS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 april 2004
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 141
Graag gedaan!
NLS is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:11   #104
DRe
ik heb al een tok..
 
DRe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 oktober 2004
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 3.995
Hebben deze mac's "mac pro" 4.1 upgrade 5.1 ook een uhd aansluiting voor 4 en 5 k HDMI . Lijkt me ook wat voor mij.



Oorspronkelijk geplaatst door DRé
Muziek maken is het zelfde als ademhalen, het moet vanzelf gaan. Je gaat toch ook niet expres moeilijk zuchten.
DRe is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:13   #105
DRe
ik heb al een tok..
 
DRe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 oktober 2004
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 3.995
....



Oorspronkelijk geplaatst door DRé
Muziek maken is het zelfde als ademhalen, het moet vanzelf gaan. Je gaat toch ook niet expres moeilijk zuchten.
DRe is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:19   #106
Eurynom3
Vintage lid
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Woonplaats: Leiden
Berichten: 2.160
Ik denk dat je doelt op de grafische kaart? Zelf heb ik daar niets aan gedaan, aangezien ik deze nooit echt gebruik. Maar ook die kan gewoon worden vervangen. Of begrijp ik je verkeerd?
Eurynom3 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:27   #107
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.102

Oorspronkelijk geplaatst door Eurynom3 Bekijk bericht
De update is gedaan! Op dit moment heb ik dus:
  • 48 GB 1333 MHz DDR3


je zal het waarschijnlijk nodig, het is in ieder geval lekker ruim bemeten... maar waar heb je 48gb voor nodig? Ben je video editor?



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:29   #108
Eurynom3
Vintage lid
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Woonplaats: Leiden
Berichten: 2.160

Oorspronkelijk geplaatst door Furious5 Bekijk bericht


je zal het vast nodig hebben hoor, het is lekker ruim bemete... maar waar heb je 48gb voor nodig? Ben je video editor?
Nee ik heb het nu nog niet perse nodig. Wilde meer helemaal zeker zijn dat ik een tijdje vooruit kan. Wil veel audiosporen, VST's en effecten tegelijk draaien. Waarschijnlijk is het een overkill, maar voor die paar euro ga ik liever meteen voor 48 GB.
Eurynom3 is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:37   #109
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.126
Oke al met al een beste upgrade dus kun je weer mooi vooruit, ik weet niet wat je huidige mac waard was voor de upgrade, maar je had natuurlijk ook een tweedehands 2012 mac pro 12 core kunnen kopen maar dat moet je wel willen. Zit zelf op een mac pro 3.1 8 core, en wil als de prijzen gaan zakken nog een keer upgraden naar een 2012 12 core.
anoniempje is nu online   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2017, 22:43   #110
Eurynom3
Vintage lid
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Woonplaats: Leiden
Berichten: 2.160

Oorspronkelijk geplaatst door anoniempje Bekijk bericht
Oke al met al een beste upgrade dus kun je weer mooi vooruit, ik weet niet wat je huidige mac waard was voor de upgrade, maar je had natuurlijk ook een tweedehands 2012 mac pro 12 core kunnen kopen maar dat moet je wel willen. Zit zelf op een mac pro 3.1 8 core, en wil als de prijzen gaan zakken nog een keer upgraden naar een 2012 12 core.
Ja geen idee hoe dat precies allemaal zit. Het voelt toch vertrouwder bij je eigen kast te blijven ipv eentje van iemand over te kopen. Deze heeft nooit problemen gehad. Als je iets van iemand anders koopt, dan weet je nooit of het stabiel heeft gedraaid. Ook had ik deze weer moeten verkopen en een 'flink' bedrag moeten neerleggen voor eentje die ietsje nieuwer is. En voor hetgeen ik hem gebruik is een 12-core niet nodig denk ik. Maar ik snap je punt .
Eurynom3 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Tips & Tricks » De Studio en andere zaken

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
m-audio profire 610 niet herkend in imac i5 Hansraj Hardware 6 25 november 2010 13:04
online kopen, wel of niet?? jeroentuitd Overige hardware 1 24 september 2005 22:36
Waarom zou ik wel/niet een modular moeten kopen? ProtoHuman Synthesizers en synth-modules 72 3 juni 2004 20:52
midisport 4*4 wel of niet kopen??? michielhemmer MIDI 19 8 oktober 2003 23:21
Wel of niet of toch wel? PowerPete Synthesizers en synth-modules 3 22 mei 2002 11:30


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 17:10.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland