Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 21 juni 2013, 20:08   #61
Revok
 
Geregistreerd: 6 februari 2011
Berichten: 132
Al bugs ontdekt? Het is tenslotte een beta...
Revok is offline   Met citaat reageren
Oud 21 juni 2013, 20:47   #62
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608

Oorspronkelijk geplaatst door Tony Dan Bekijk bericht
Succes zondag!
Thanx


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 22 juni 2013, 19:56   #63
jgeers01
Analogue Age
 
jgeers01's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 657
Ik heb de Teensy vandaag ingebouwd en ben erg onder de indruk van de sound en extra mogelijkheden. Mijn 'oude' presets klinken niet helemaal zoals het hoort maar ga er vanuit dat ze zonder al teveel moeite te herstellen zijn. Aan de andere kant nodigt het ook uit om weer nieuwe klanken te maken en dat is echt niet vervelend met deze nieuwe P600FW!

Respect voor Gligi (en Dave Smith natuurlijk)
jgeers01 is offline   Met citaat reageren
Oud 23 juni 2013, 11:12   #64
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 5.093
Cool dat het gelukt

´k Was er al bang voor dat de presets toch wel wat anders zouden gaan klinken. Misschien de filterdepth aanpassen (heeft nu een inverted functie onder stand 5)
Ook zijn Osc balance en Glide drastisch gewijzigd van functie aangezien die nu individueel Osc 1 en 2 bedienen.. zijn alle presets waar de Osc balance in het midden stond (12 uur) nog steeds voorzien van 2 oscilatoren?
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 23 juni 2013, 21:45   #65
jgeers01
Analogue Age
 
jgeers01's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 657
Best bijzonder dat enkel een nieuwe processor zoveel verschil kan maken in klank. Daarom vind ik de oude presets ook niet meer zo belangrijk. Een paar heb ik hersteld en voor de rest maak ik liever nieuwe. Inmiddels al een dozijn gemaakt en ben daar meer dan tevreden over
jgeers01 is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 14:30   #66
Tony Dan
 
Tony Dan's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 september 2010
Woonplaats: The Hague
Berichten: 67
@ Fourier: En is het afgelopen zondag nog gelukt of ben je er niet aan toegekomen? Ik heb hem klaar liggen inclusief doorgesneden printbaan en deze nog even voor de zekerheid doorgemeten. Voordat ik de mijne ga plaatsen ben ik toch wel benieuwd of niemand spijt heeft, ondanks de positieve geluiden hier. Is in jouw beleving het karakter van de p600 nog overeind gebleven? Ik heb nog nooit via sysex geluiden gedumpt of geladen, maar ik las ergens dat je dit maar per geluid kunt doen. Klopt dat? Dan wordt het een flink karwei om al mijn sounds te op te slaan via midi. Iemand nog tips? En ik mag aannemen dat de originele Eprom weer zonder problemen teruggeplaatst kan worden? Thanks,
Tony Dan is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 14:41   #67
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Ik had zondag geen tijd helaas maar ben nu op dit moment bezig. Maar moet zeggen....het valt niet mee. Wat een gepriegel. Nu begrijp ik waarom mensen er 2 uur over doen om 4 kabeltjes te solderen. Pfffff!!!! Bij mij duurt het dus minimaal 3 uur!

Volgens mij dump je in 1x alle sounds met een sysex dump....dus niet 1 voor 1. Misschien kan dit ook maar het is een oude synth dus verwacht het eerlijk gezegd niet. Heb je de handleiding?


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 14:42   #68
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Even nog een korte vraag....Als je een kabeltje aan de bovenkant er inprikt...soldeer je hem dan ook aan de bovenkant of juist aan de onderkant?


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 14:56   #69
jgeers01
Analogue Age
 
jgeers01's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 657
Een paar antwoorden:

- twee draadjes aan de onderkant solderen
- dump in de meeste gevallen per klank (afhankelijk van firmware); of gebruik Midi Quest
- oude ZX80 kan altijd weer terug

Ik vind dat de Prophet veel meer karakter heeft gekregen en zou niet meer terug willen. Wel persoonlijk natuurlijk.

Ik heb wel een 'bugje' ontdekt: de midi note tabel klopt niet. Als je via een remote keyboard inspeelt klinkt het een octaaf of twee te hoog. Hopelijk is dit in de final release verholpen.
jgeers01 is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 15:11   #70
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608

Oorspronkelijk geplaatst door jgeers01 Bekijk bericht
Een paar antwoorden:

- twee draadjes aan de onderkant solderen
Cool....ik neem aan de kabeltjes die naar E4 en E5 gaan?!


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 15:24   #71
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Ik heb per ongeluk 1 van die gaatjes een beetje vol laten lopen met soldeer. Iemand een idee hoe ik dit er weer uit krijg? Kabeltje past er net niet in nu. Beetje balen.


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 16:50   #72
Eraser127
Vintage lid
 
Eraser127's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 augustus 2005
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 2.830
Meestal lukt dat wel met een tinzuiger, anders desoldeer litze gebruiken.


3630 Compressor|Arion SOD-1|Tube MP|BCR2000|DT 770 Pro|DS1|GX700|FX57|Xboard25|Small Clone, Small Stone, Big Muff, Electric Mistress Deluxe|M8U|Compounder|UE400|Rokit RP-5|MPX1|JH-1 Jackhammer|MOTU 1224|Impact LX61|NYS-SPP-L1|Central Station|MWR-01 MetalWorker|Cubase Pro|Soft synths|Voiceworks|TH MPS
Eraser127 is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 16:54   #73
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Ik heb 30minuten gepield maar 't is gelukt. De kabeltjes solderen was in 20 minuten gebeurd als je eenmaal gewend bent aan het kleine priegelwerk.

Ik sta nu op het punt die pin weg te knippen maar weet niet precies welke het is. Er staat pin 30 maar bij mij staan er geen nummertjes. Volgens mij is het GND maar kan iemand dat bevestigen?!


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 17:30   #74
Ernst_Hill
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 september 2003
Berichten: 7.525

Oorspronkelijk geplaatst door MacGyverGear Bekijk bericht
Heb zowel met de linear als exponentional fast envelopes geprobeerd.. 't is heel minimaal die attack dat wel maar gewoon niet zo direct als een Juno 60 envelope bv.. de Decay is wel zeer oké nu

De presets die ik had zelf had waren er ongeveer 3 en die hadden nu sowieso anders geklonken.. En nee die hebben het dus niet overleefd.. maar geen ramp.

Had snel ff 3 partijtjes opgenomen met geluiden die gebruik maken van een korte decay.. Baslijntje en 2 nog 2 dingetjes met wat fx.. beetje gespeeld met de knoppen..

btw.. had jij de jouwe ook al binnen/ingebouwd?
Strak en helder!, mooi opgenomen ook! knalt uit de speakers..
Ernst_Hill is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juni 2013, 17:33   #75
Eraser127
Vintage lid
 
Eraser127's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 augustus 2005
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 2.830
Als je de chip/voet voor je hebt met de inkeping/rond merkteken bovenin, dan tel je van linksboven naar beneden en dan naar rechtboven.


3630 Compressor|Arion SOD-1|Tube MP|BCR2000|DT 770 Pro|DS1|GX700|FX57|Xboard25|Small Clone, Small Stone, Big Muff, Electric Mistress Deluxe|M8U|Compounder|UE400|Rokit RP-5|MPX1|JH-1 Jackhammer|MOTU 1224|Impact LX61|NYS-SPP-L1|Central Station|MWR-01 MetalWorker|Cubase Pro|Soft synths|Voiceworks|TH MPS
Eraser127 is offline   Met citaat reageren
Oud 29 juni 2013, 23:22   #76
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 5.093

Oorspronkelijk geplaatst door ralphvanzeel Bekijk bericht
Strak en helder!, mooi opgenomen ook! knalt uit de speakers..
Merci


Oorspronkelijk geplaatst door jgeers01 Bekijk bericht
Ik heb wel een 'bugje' ontdekt: de midi note tabel klopt niet. Als je via een remote keyboard inspeelt klinkt het een octaaf of twee te hoog. Hopelijk is dit in de final release verholpen.
Dit was mij ook al op gevallen maar dacht dat het aan mijn setup lag.. iig kun je via midi transpose wel lage bassen produceren.


Oorspronkelijk geplaatst door fourier Bekijk bericht
Ik had zondag geen tijd helaas maar ben nu op dit moment bezig. Maar moet zeggen....het valt niet mee. Wat een gepriegel. Nu begrijp ik waarom mensen er 2 uur over doen om 4 kabeltjes te solderen. Pfffff!!!! Bij mij duurt het dus minimaal 3 uur!
't Maakt niet uit hoe lang je erover duurt toch? Het geeft juist een kick als je het zelf hebt gedaan vind ik. En.. er gaan nog genoeg uren inzitten als je em eenmaal aan de praat hebt.. btw.. werkt alles nu??
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 29 juni 2013, 23:38   #77
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Heb geen tijd meer gehad om de pin te knippen en de software te uploaden. Kabels zitten er wel op....gelukkig. Ik ga maandag verder. Iemand nog tips om het een en ander door te meten?

Ik heb ook lang gezocht welke pin er nu geknipt moet worden. Pin 30....maar welke is dat op die Teensy?!?! Nog steeds niet duidelijk.

BTW Ik heb een editor gemaakt voor de P600 Spirit....is nog niet klaar omdat ik niks kan testen nog maar als de upgrade er inzit zal ik de editor afmaken en online zetten. Vooralsnog wel alleen op Mac.


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 30 juni 2013, 22:49   #78
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 5.093
Zie het plaatje voor de door te knippen pin.. waar het groene draadje in de IC voet gaat moet je em wegknippen. Succes morgen




Edit.. Wat betreft de solderingen doormeten.. zie foto hieronder..
´k Zou de punten waar het bruine en blauwe draadje de Teensy ingaan ff checken tov elkaar... die zitten zo gezellig dicht bij elkaar ..



Laatst gewijzigd door MacGyverGear; 30 juni 2013 om 23:02
MacGyverGear is offline   Met citaat reageren
Oud 30 juni 2013, 23:05   #79
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Bedankt voor de tips. Dat plaatje is veel duidelijker dan in de handleiding vind ik!!! Morgen even afmaken dit projectje

Ik houd jullie op de hoogte.

BTW Die editor wordt erg leuk. Heb ook een morph functie ingebouwd en je kunt ook presets maken en opslaan op je Mac. Misschien dat ik ook een random functie inbouw. Moet even kijken of dat leuk is.


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 8 juli 2013, 19:32   #80
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.608
Zo....na enige vertraging (lekker lang weekend naar Barceona) zit ie er eindelijk in. En wat een verschil Je merkt meteen dat het filter anders reageert.

Ik schrok wel even toen ik de synth aan deed want er kwam geen geluid uit. Maar het geheugen was natuurlijk leeg en moest even goed kijken wat er nu qua bediening was veranderd. Maar even zitten tweaken en toen was alles wees als vanouds...alleen met veel meer leuke opties. Ook fijn dat je de Osc's harder kunt insturen in het filter. Goede toevoeging.

Heb wel een kleine bug ontdekt....als je de glide functie (is de speed knop van de arp) hoor je een soort glitch geluidje. Maar op zich niks storends.

Ga hem nu met midi uitproberen en de editor af maken.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  P600 upgrade.jpg‎
Bekeken: 16
Grootte:  90,0 KB
ID: 89831  


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
prophet 600 Leo Te koop/ruil gevraagd 3 10 november 2010 16:37
prophet V firmware EPROMs heiko Zelfbouw, reparatie en onderhoud 5 29 april 2008 08:27
Prophet 600 smackos Te koop/ruil gevraagd 37 5 oktober 2006 21:03
nieuwe drivers en firmware voor ESI-quantafire 610 pax Overige hardware 0 3 juli 2004 13:06
prophet 600 EDP Hulp gevraagd 4 6 april 2002 21:07


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 00:48.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland