Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 1 augustus 2007, 10:30   #81
HEXAGON
Gedeactiveerd account
 
HEXAGON's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 september 2006
Berichten: 2.563

Citaat:
Origineel geplaatst door Hilltree
Wat ik mis is een eventuele afscherming van buitenaf.
Dus voor e.m.c en e.s.d .
Dit kan ook naderhand [bij jou dus] met speciale koper of met de wat mindere aluminium plak folie.

Het zou jammer wezen als iemand een magnetron of een telefoon [mobiel] aan doet, dat je dit gaat horen.
Alu foil heeft weinig zin (ik gebruikte het destijds ook),je moet een volledig gesloten kast hebben en die moet aan de massa hangen,anders wordt het een antenne Lol!

en gezien de folie overmekaar plakt is er geen optimale verbinding.

nee het beste is folie in lood,die moet zelfs niet aan de massa hangen,het houdt ALLES tegen,is wel duur..

het moet perse ook geen gesloten 'kast' zijn het lood dient als scherm en blokt in 1 richting alles af dus.
HEXAGON is offline   Met citaat reageren
Oud 1 augustus 2007, 10:33   #82
PietjePieter
pieterend lid
 
PietjePieter's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 december 2006
Woonplaats: Thuis
Berichten: 1.581
Ziet er erg netjes uit, top ben wel erg benieuwd naar hoe die gaat klinken eigenlijk
PietjePieter is offline   Met citaat reageren
Oud 1 augustus 2007, 12:36   #83
R-ond
wicky-der-verschrikking
 
R-ond's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2003
Woonplaats: in "T middle of everything
Berichten: 13.906

Citaat:
Origineel geplaatst door HEXAGON
Alu foil heeft weinig zin (ik gebruikte het destijds ook),je moet een volledig gesloten kast hebben en die moet aan de massa hangen,anders wordt het een antenne Lol!

en gezien de folie overmekaar plakt is er geen optimale verbinding.

nee het beste is folie in lood,die moet zelfs niet aan de massa hangen,het houdt ALLES tegen,is wel duur..

het moet perse ook geen gesloten 'kast' zijn het lood dient als scherm en blokt in 1 richting alles af dus.
kooi van faradey
maar waar hebebnwe t over istoch helemaal niet nodig aleen asje hoogt frequente spullen ernaast zet misschien ,...
welke app moeten dat zijn dan
de microwave uit de keuken ,.....de illegale zend app van je keline broertje haha
in de kpn centrals [ooits gewerkt] moest je idd esd en meer van die bandjes aan en om
en nog kreeg ik t voor elkaar halve steden zonder telefoon achter te laten
in modulair synth land is dat toch niet nodig


YOYO finally cs30 comminhome!!
thnx nog ; dude matana!

- tekoop ; DIV;check R-ond@synthforum !
NOW into;,... breakin-flammin-freakin-basslineshizzlewhoami;
http://soundcloud.com/groffuil/juur-...ty-22-mei-2010
You can think that you're hallucinating, but you also can hallucinate that you think..helptdatnogniet ;klik;...
http://www.babelfish.com/?aff=2075
R-ond is offline   Met citaat reageren
Oud 6 augustus 2007, 21:49   #84
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Afgelopen week aardig wat meters gemaakt. De LFOs en de 2e ADSR module in elkaar gezet en begonnen met de 2 mixers. Ook alle modules die afgebouwd zijn voorzien van knoppen. Heb ook besloten welke Ring Modulator ik bij de Noise module ga bouwen: dat wordt die van Roman Sowa .

Ik moet ook de voeding in de kast gaan bouwen om de modules af te kunnen gaan regelen. Hierbij een foto van de DigiSound voeding.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  voeding.jpg‎
Bekeken: 429
Grootte:  133,7 KB
ID: 32122  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 6 augustus 2007, 21:53   #85
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Vanmiddag begonnen met de voeding in de kast te bouwen. Ik heb besloten hem op de achterwand te monteren zodat de voeding niet in de weg zit als de achterwand eraf gehaald wordt. Ik had alleen geen aan/uit knop voorhanden die ik in de 12mm achterwand kon monteren dus dat komt later. Vijf 3-polige soldeeraansluitingen erin gezet waar de voeding op verdeeld wordt.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  voeding1.jpg‎
Bekeken: 426
Grootte:  114,4 KB
ID: 32123  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 6 augustus 2007, 22:01   #86
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Vanaf elke soldeeraansluiting komen 2 x 3 draden voor de modules. De plaatselijke electronicaboer kon geen 3 aderige gekleurde kabel leveren; hij had alleen grijze flatcable voor de computer, dus ik heb het maar met losse draden gedaan. Met een stukje tape hoop ik de 3 aders bij de aansluiting op de printplaat van elkaar te houden om kortsluiting te voorkomen. Ik weet dat er mooiere oplossingen zijn maar dit had ik allemaal nog liggen.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  voeding2.jpg‎
Bekeken: 422
Grootte:  122,4 KB
ID: 32124  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 6 augustus 2007, 23:44   #87
guido
 
guido's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 november 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 371
leuk project, maar hoe je met 220 volt omgaat bij die trafo
word ik een beetje nerveus van.
punt 1: de aansluitingen op de trafo zelf zo open en bloot
kunnen in kontakt komen met de metalen behuizing. Krimpkous
erom heen.
punt 2: voor de draden met 220 volt neem je even een andere
kleur als de secundaire kant, dan is altijd duidelijk wat hoogspanning
en laagspanning is. Ik zou ze dan ook meteen iets zwaarder uitvoeren.
En hoe lopen die draden door de metalen behuizing? zet er een paar
tules op ( dikke rubberen ringen ).
guido is offline   Met citaat reageren
Oud 7 augustus 2007, 19:55   #88
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363

Citaat:
Origineel geplaatst door guido
leuk project, maar hoe je met 220 volt omgaat bij die trafo
word ik een beetje nerveus van.
punt 1: de aansluitingen op de trafo zelf zo open en bloot
kunnen in kontakt komen met de metalen behuizing. Krimpkous
erom heen.
punt 2: voor de draden met 220 volt neem je even een andere
kleur als de secundaire kant, dan is altijd duidelijk wat hoogspanning
en laagspanning is. Ik zou ze dan ook meteen iets zwaarder uitvoeren.
En hoe lopen die draden door de metalen behuizing? zet er een paar
tules op ( dikke rubberen ringen ).
No worries. Je kan het op de foto niet zo goed zien maar aan de 220V kant heb ik dikkere kabels gesoldeerd. Die paarse kabels die je op de foto ziet is laagspanning. De draden komen niet in aanraking met de metalen behuizing; de metalen behuizing is geaard.
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 7 augustus 2007, 20:19   #89
SpaceAgent202
Vintage Lid
 
SpaceAgent202's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2001
Woonplaats: Out there
Berichten: 7.450
heb je nu wel tules gebruikt? kan me voorstellen als je hard tegen de achterkant van je synth stoot, dat je dan ook dikkere draden kunt doorsnijden met het randje van het metalen huisje

vind het nog steeds een hele mooie synth met een hele mooie layout!
SpaceAgent202 is offline   Met citaat reageren
Oud 7 augustus 2007, 21:30   #90
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363

Citaat:
Origineel geplaatst door Roel
heb je nu wel tules gebruikt? kan me voorstellen als je hard tegen de achterkant van je synth stoot, dat je dan ook dikkere draden kunt doorsnijden met het randje van het metalen huisje
Er is ruimte gemaakt in de metalen behuizingen voor de draden dus de behuizing kan echt de draden niet doorsnijden.
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 7 augustus 2007, 21:40   #91
SpaceAgent202
Vintage Lid
 
SpaceAgent202's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2001
Woonplaats: Out there
Berichten: 7.450
dacht ik vraag het even
SpaceAgent202 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 augustus 2007, 07:44   #92
dries
 
dries's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 augustus 2004
Woonplaats: oostenrijk
Berichten: 217

Citaat:
Origineel geplaatst door Martin Peters
En als de kast dan in elkaar zit is de verleiding groot om de modules en frontplaten erin te zetten en te kijken of het ook in de breedte past. En ja hoor, ook dat past precies. En gelijk een idee hoe het er allemaal uit gaat zien. Ik vind het mooi. En jullie?
Wow!!!

ben wel benieuwd hoe dat ding klinkt, als ie klaar is.

dries is offline   Met citaat reageren
Oud 30 augustus 2007, 22:07   #93
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Weer terug met vakantie en weer begonnen met het werk ..., dus ook aan My First Modular.

Ik was niet zo gelukkig met de voedingtoevoer naar de modules. Te veel kans op kortsluiting als er een draad losgetrokken wordt of als de module eruit gehaald moet worden voor onderhoud. Aan het begin van het project had ik al tien 3-aderige printplaat connectoren (741221-06) gekocht maar die vielen een beetje tegen (zoals zo veel bij Conrad ...). Ik heb deze nu gebruikt door de draden aan de module printplaat vast te solderen en kleine printplaatjes gemaakt met 2 connectoren die voorin de kast komen.
Een foto van het printje:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  voeding3.jpg‎
Bekeken: 301
Grootte:  89,9 KB
ID: 32516  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 30 augustus 2007, 22:08   #94
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Hier een foto van het bevestigde printplaatje met 2 modules aangesloten:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  voeding2.jpg‎
Bekeken: 294
Grootte:  133,4 KB
ID: 32517  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 30 augustus 2007, 22:09   #95
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
En hier een groter overzicht hoe het er nu uitziet. Zo kan ik ook makkelijker een module eruit halen zonder de bovenkant los te maken. De draden zijn ongeveer 25 centimeter.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  voeding1.jpg‎
Bekeken: 299
Grootte:  130,3 KB
ID: 32518  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 30 augustus 2007, 22:12   #96
SpaceAgent202
Vintage Lid
 
SpaceAgent202's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2001
Woonplaats: Out there
Berichten: 7.450
netjes zo martin
SpaceAgent202 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2007, 21:01   #97
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Afgelopen week bezig geweest met het printplaatje voor de AC-DC mixer van Yusynth.net . Schema ziet er simpel uit maar ben toch nog een paar avondjes bezig geweest het op het printplaatje te krijgen. Op een gegeven moment maar elke verbinding die ik aangebracht had doorgestreept op het uitgeprint schema want anders raakte ik de draad helemaal kwijt. Zal wel aan mijn leeftijd liggen ...
Nou, zo is het geworden:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  ac-dc-mixer_1.jpg‎
Bekeken: 241
Grootte:  144,0 KB
ID: 32675  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2007, 21:02   #98
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
En zo is de frontplaat geworden:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  ac-dc-mixer_2.jpg‎
Bekeken: 260
Grootte:  164,4 KB
ID: 32676  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2007, 21:09   #99
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Ik heb nu alle modules klaar, alleen op de Noise module wil ik nog een Ring Modulator bijzetten. Vandaag heb ik de kast dichtgemaakt en de modules vastgeschroeft met verzinkte 3,5x16mm schroeven waar een nylon sluitring achter zit met een gat van 4mm. Ik had allen maar 30 van beiden en moet er 40 hebben. Dus maar 1 hoekje van elke module nog niet vastgeschroefd. Misschien dat zwarte schroefjes mooier zijn maar die heb ik niet voorhanden. Zo ziet het er uit:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  schroef.jpg‎
Bekeken: 230
Grootte:  41,4 KB
ID: 32677  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2007, 21:13   #100
Martin Peters
Visit www.attorks.nl
 
Martin Peters's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2002
Woonplaats: Halsteren
Berichten: 363
Nu is het tijd om de modules af te gaan regelen. Daar zie ik eigenlijk een beetje tegenop maar misschien valt het allemaal wel mee.
Hierbij nog een mooie foto met een zijaanzicht:
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  zijaanzicht.jpg‎
Bekeken: 243
Grootte:  189,6 KB
ID: 32678  
Martin Peters is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Bouwverslag budget modular etaoin Modulaire synthesizers 198 19 februari 2009 10:19
Having fun: Bouwverslag modular eurorack DIY case talkboxert Zelfbouw, reparatie en onderhoud 7 15 oktober 2008 00:02
bouwverslag midi controller krachtwerk Zelfbouw, reparatie en onderhoud 15 27 september 2006 11:40
Bouwverslag Ucapps SidSyntheziser OnAcid Zelfbouw, reparatie en onderhoud 146 21 augustus 2006 15:11
[Bouwverslag] Studiomeubel Scratch Zelfbouw, reparatie en onderhoud 38 23 juni 2005 19:58


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:43.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland