Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 26 september 2017, 22:07   #1
Amalgam
 
Geregistreerd: 21 december 2013
Berichten: 11
Opstartprobleem met YS Editor in Steem
Hallo,
Ik ben heel benieuwd naar de YS Editor voor mijn Yamaha YS200. Die heb ik gezet in de virtuele drive van Steem.
Deze toepassingen heb ik geïnstalleerd op een ASUS Notebook PC. Het lijkt echt wel te kunnen werken tot een bepaald punt.
Ik krijg echter een melding binnen Steem dat ik de schermresolutie en kleurinstelling naar zwart/wit (!) moet wijzigen om YS Editor te kunnen starten.

Ik weet dat dat eerste aangepast kan worden onder Options>Display>Window Size, maar omzetten naar zwart/wit schijnt niet te kunnen, ook niet via het uitklapmenu van Monitor bij "Machine" Options.
Ongetwijfeld hebben velen voor mij hier ook wel mee te maken gehad. Hie los je dit op, teneinde YS Editor draaiende te krijgen?

"STOP. B/W resolution required. 640*400 pixels recommended. 640*480 also possible. No colours please!"
Amalgam is offline   Met citaat reageren
Oud 27 september 2017, 07:52   #2
audiocollage
Vintage lid
 
Geregistreerd: 30 april 2009
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 2.536

Oorspronkelijk geplaatst door Amalgam Bekijk bericht
...Ik krijg echter een melding binnen Steem dat ik de schermresolutie en kleurinstelling naar zwart/wit (!) moet wijzigen om YS Editor te kunnen starten.
...
"STOP. B/W resolution required. 640*400 pixels recommended. 640*480 also possible. No colours please!"
Bij de meeste emulators wordt die monitor aangeduid met Mono (chroom) welke dus de zwart/wit monitor is.
Anders kun je proberen met de Hatari-emulator.
audiocollage is offline   Met citaat reageren
Oud 28 september 2017, 08:20   #3
Amalgam
 
Geregistreerd: 21 december 2013
Berichten: 11
Ah, ik moest na de Monochrome optie nog op Cold Reset klikken en opnieuw starten. Daar zat het 'm in. Ik krijg nu uiteindelijk het scherm van YS Editor te zien. Mooi. Nu nog de knop zien te repareren waarmee je MIDI activeert, anders kan ik nog niks doen. Maar dat is weer een ander verhaal....
Amalgam is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Overig Software

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
[MicroWave I 2.0] mwrobot (onder steem) bikkel Overig Software 12 20 mei 2006 18:14
RM1x opstartprobleem ProtoHuman Synthesizers en synth-modules 10 5 januari 2005 11:31
serieuze XP opstartprobleem ritzi lee Hardware 2 22 juni 2004 08:25
Prophet 5 opstartprobleem wie heeft ervaring met prophets? Leo Zelfbouw, reparatie en onderhoud 25 20 april 2004 16:44
(Cubase) S''uc''X (opstartprobleem) paul Sequencing 13 16 december 2003 10:36


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 14:41.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland