Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 20 juli 2017, 10:27   #1
Manic
Vintage lid
 
Manic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 januari 2009
Woonplaats: Achterhoek
Berichten: 509
Flowstone
Ik was benieuwd of er hier ervaren Flowstone gebruikers zijn.

Ik heb FL Studio, dus daar zit de FL FLowstone versie gratis bij, waarmee je native FL plugins kan maken. Nu zit ik erover te denken om hiermee een controller/editor/library plugin te maken voor mijn hardware synths. Ik wil dus per synth een plugin maken met dezelfde layout aan knoppen, zodat ik vanuit de software midi noten en CC's kan sturen naar de hardware en ook de patches kan opslaan in een project.

Ik heb me er nog niet heel erg in verdiept, maar het lijkt me te doen. Zijn er mensen die ervaring hebben met het maken van zulke plugins?

Ik zie dat er al een aantal van zulke plugins in FLowstone gemaakt zijn voor o.a. de Alpha Juno en de JP8000, maar ik lees op de Image-Line fora dat ze die i.c.m. een Midi OUT plugin moeten gebruiken om de midi daadwerkelijk naar de hardware te sturen?! Weet iemand hier of het ook zonder Midi OUT plugin mogelijk is?


Manic is offline   Met citaat reageren
Oud 20 juli 2017, 16:06   #2
Kwurqx
Happy synthing
 
Geregistreerd: 16 mei 2017
Berichten: 592
Niet thuis in Flowstone maar ik ken wel een aantal mooie producten die met de "opvolger van SynthEdit" gemaakt zijn.
Ook niet zo thuis in FL Studio....

Maar volgens Image Line is er wel MIDI out in Flowstone FL (ondanks dat FL geen MIDI gebaseerd systeem is).


Citaat:
http://www.image-line.com/support/FL...e_FLStudio.pdf

MIDI Handling
Although FL Studio does not use MIDI for note handling it can still process and send MIDI messages.
FlowStone for FL Studio therefore still contains MIDI In and MIDI Out components just like FlowStone.
One aspect that is slightly different in FL Studio is the concept of Ports. MIDI data can arrive from a
particular Port and can also be sent to a particular Port. To handle Port information FlowStone for FL
Studio has three new components. You’ll find these in the MIDI group.
Kwurqx is nu online   Met citaat reageren
Oud 20 juli 2017, 16:15   #3
FreddyConfetti
 
FreddyConfetti's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 augustus 2015
Woonplaats: Leuven
Berichten: 369
Ik heb wel een tijd rondgehangen op het Flowstone forum omdat K.Brown zijn plugins van synthmaker naar Flowstone omgevormd had. Daar kunnen ze je zeker verder helpen als je een beetje engels spreekt.

http://www.dsprobotics.com/support/viewforum.php?f=11



Citaat:
qua sound zal t mn reet roesten. Als t maar lekker klinkt.
De grootste verzameling gratis VST instrumenten op: www.music-society.de
FreddyConfetti is offline   Met citaat reageren
Oud 28 juli 2017, 09:01   #4
Hyper5nic
heeft electronische roots
 
Hyper5nic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 mei 2006
Woonplaats: Hoogstraten (BelgiŽ)
Berichten: 312
Ik gebruik ook FL Studio, al sinds versie 7.0

Flowstone is idd te gebruiken als een vervanger van het vroegere 'Dashboard' dat lange tijd een onderdeel was van FL Studio was. ik heb dat een tijdje gebruikt met m'n Electribe EA-1 maar toen ik die verkocht, me hier verder niet in verdiept.

Lijkt me interessant om hier opnieuw wat gebruik van te gaan maken, icm met Patcher bvb. :-)
Hyper5nic is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Overig Software

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Flowstone 3.1 (ex-synthmaker) Shedacq Overig Software 22 21 januari 2013 08:41


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:52.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland