Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 14 juni 2018, 08:22   #1
Jimi
 
Geregistreerd: 14 juni 2018
Berichten: 6
Synton Syrinx Gate
Goedemorgen,

Ik heb een Synton Syrinx in bruikleen gekregen die 20 jaar lang op een zolder heeft gestaan. Hij ziet er als nieuw uit en alles lijkt zonder kraak te werken, echter de toon blijft aan (gate open?) Voordat ik ik ga (laten schroeven) wil ik zeker weten dat ik niets over het hoofd zie. Kan het zijn dat de aparte gate aansluiting er mee te maken heeft? Iemand een idee of ik het daar zoeken moet?

Alvast bedankt! Jimi
Jimi is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2018, 09:13   #2
Allert
Sonar Traffic
 
Allert's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 augustus 2002
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 973
Allereerst gefeliciteerd. Mooi man! Welke kleur is i? Verder: heb je gecheckt of de vca initial Gain knop niet open staat? Mocht dat zo zijn, dicht zetten en waarschijnlijk probleem opgelost.
Allert is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2018, 15:30   #3
Jimi
 
Geregistreerd: 14 juni 2018
Berichten: 6
Bedankt voor je antwoord! In dat geval komt er geen geluid meer uit tenzij ik de sustain van de adsr 2 open draai. Probleem weer aanwezig. Het is een zwarte.
Jimi is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2018, 15:43   #4
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.610
Misschien een stomme vraag, maar is dit je eerste synth? Ik ben evt wel bereid anders om bijv een skype sessie te doen waarbij we de mogelijkheden evt doorlopen. Lijkt mij makkelijker dan hier lopen raden wat er evt mis is of over het hoofd word gezien.
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2018, 16:36   #5
Jimi
 
Geregistreerd: 14 juni 2018
Berichten: 6
Dit is niet mijn eerste synth, ondanks dat ik nog een beginner ben heb wel aardige kennis van hoe hij zou moeten werken. Ik merk overigens dat er met de bnd ook iets niet ok is. Zodra ik de bnd asn open draai stuurt ‘ie geljk iets aan zonder dat ik de bnd up of down gebruik. Dank voor het aanbod! Ik zal even kijken wanneer dat evt kan.
Jimi is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2018, 16:41   #6
synthiaks
Pay attention!
 
synthiaks's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 maart 2002
Woonplaats: Hyperspace
Berichten: 5.397
Check de veertjes onder de toetsen. Misschien is er 1 of meer die los is en steeds contact maakt de busbar
synthiaks is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2018, 00:45   #7
egres
Vintage lid
 
egres's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2011
Woonplaats: Bierland
Berichten: 3.861

Oorspronkelijk geplaatst door Jimi Bekijk bericht
Kan het zijn dat de aparte gate aansluiting er mee te maken heeft? Iemand een idee of ik het daar zoeken moet?

Alvast bedankt! Jimi

Ja ik denk het wel,zijn stereo jacks ook dacht ik (en vermoedelijk switching jacks),ik denk dat ik het ook eens voorgehad heb dat die bleef hangen


Ik heb er twee maar gebruik ze nooit


Probeer is met een jack plug wat in en uit te gaan in de jack socket
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Siriuses.jpg‎
Bekeken: 31
Grootte:  80,9 KB
ID: 122566   Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Oranje.jpg‎
Bekeken: 24
Grootte:  45,0 KB
ID: 122567  

Laatst gewijzigd door egres; 15 juni 2018 om 00:59
egres is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2018, 13:46   #8
Jimi
 
Geregistreerd: 14 juni 2018
Berichten: 6
Bedankt voor de suggesties. Ik merk ook dat als lfo2 in one shot staat hij maar éénmaal een trigger krijgt, en wel als ik de machine aanzet. Hij produceert dan ook direct een hele lage toon. Moet hij echt naar de dokter? ��
Jimi is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2018, 13:52   #9
Jimi
 
Geregistreerd: 14 juni 2018
Berichten: 6
Die toon komt omdat de sustain van adsr 2 open stond.
Jimi is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2018, 13:57   #10
Jimi
 
Geregistreerd: 14 juni 2018
Berichten: 6
Altijd en “c” en ook in een lager octaaf dan ik gekozen heb.
Jimi is offline   Met citaat reageren
Oud 15 juni 2018, 14:38   #11
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.610
Ik denk dat er niet veel mis is met je Syrinx maar dat je gewoon je even in het apparaat moet gaan verdiepen.

Het is een duur beestje dus doe er voorzichtig mee of je moet geld als water hebben
RSB is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Synton syrinx Ernst_Hill Interessante gear gevonden 63 20 december 2011 22:02
Synton Syrinx oberheim Interessante gear gevonden 0 16 februari 2008 22:58
Synton Syrinx Hooihuis Interessante gear gevonden 40 22 april 2006 16:06
Synton Syrinx Kevin Interessante gear gevonden 3 19 november 2003 21:31


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:25.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland