Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 22 februari 2018, 17:47   #1
Ivoivo
 
Geregistreerd: 11 februari 2018
Berichten: 4
ASR 10 o.s
Hallo , ik ben in het bezit van een Ensonic ASR 10 en heb problemen met de verbinding tussen de sampler en de scsi schijf welke door een computer voeding van stroom word voorzien.
Het heeft altijd gewerkt op deze manier alleen toen de connector van de 50 polige flatcabel die er tussen zit kapot ging en ik genoodzaakt was er een nieuwe op te knijpen heb ik geen verbinding meer.
Ik heb de voeding van mijn desktop computer uit de kast gehaald omdat de scsi nog gevoed moest blijven maar de desktop zelf niet meer gebruiken ga.

Hoe kan ik uitzoeken wat er nu mis gaat? Is er iemand met verstand van dit soort zaken waar ik wellicht terecht kan om dit probleem samen en tegen eventuele betaling kan helpen oplossen.
Met vr grt ivo Zwek
0624452364
Ivoivo is offline   Met citaat reageren
Oud 22 februari 2018, 18:12   #2
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.183
Heb je geen externe behuizing voor de SCSI schijf zodat je met een degelijke (verloop) kabel de boel kan aansluiten?
Als je vertelt dat e.e.a. goed werkte totdat er een connector kapot ging welke je er zelf opnieuw op hebt moeten knijpen dan zou ik denken dat die kabel niet meer goed is.
Ofwel het knijpen van de connector is niet goed gebeurd (verkeerd om of iets anders) of de connector was wel goed er zit ergens een draadbreuk.

Ik denk dat een losse SCSI behuizing wel te vinden is voor weinig.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 22 februari 2018, 19:03   #3
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 5.155
Ik heb nog wel een externe scsi behuizing liggen. Is een externe scsi 250mb zip. Gaat gewoon zn pc stroom power kabel in.
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 23 februari 2018, 09:16   #4
Ivoivo
 
Geregistreerd: 11 februari 2018
Berichten: 4
Hello Matthew, Bedankt voor je reactie. Het probleem zit m erin dat ik dus niet goed weet wat te doen nu. Ik heb gemeten of er op de scsi schijf spanning staat en dat is idd zo. 12 v voor de electro motor en 5 v voor de sturing. Verkeerd om geknepen heb ik volgens mij niet want er zit een rode kant aan de flatkabel en die zit nog steeds aan de binnen kant net als daarvoor. Ik zoek dus eigenlijk iemand met seriues ervaring waar ik met alles even naartoe kan rijden om t samen verder uit te zoeken. Als ik overstap naar een andere scsi schijf vind ik dit okay alleen moet ik dan wel het operating systeem er opnieuw op zien te krijgen.

weet jij wellicht zo iemand?

grt Ivo
Ivoivo is offline   Met citaat reageren
Oud 23 februari 2018, 09:18   #5
Ivoivo
 
Geregistreerd: 11 februari 2018
Berichten: 4
Hallo Marcuu.

Bedankt voor je reactie. Ik heb wel interesse hierin . Kan je me evt een foto sturen van de connector/ kabel die erbij zit?
Ik moet dan wel ergens opnieuw een o.s. vandaan zien te halen en die op jou scsi schijf zien te krijgen.

grt Ivo
Ivoivo is offline   Met citaat reageren
Oud 23 februari 2018, 09:26   #6
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.492

Oorspronkelijk geplaatst door Ivoivo Bekijk bericht
alleen moet ik dan wel het operating systeem er opnieuw op zien te krijgen.
Als de de ASR10 opstart vanaf floppy en dan de (nieuwe) scsi drive formatteert, dan biedt hij zelf aan het OS op die schijf te zetten. Dus da's geen probleem.

Ik zou zelf even dubbelchecken of de connector helemaal strak op de flatcable zit. Zit er nog iets speling in, dan bestaat de kans dat er pinnen zijn die nog niet lekker contact maken. En anders sowieso even pin-voor-pin doormeten of ze allemaal contact maken, dan weet je in ieder geval zeker of hij goed is (of niet).
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 23 februari 2018, 09:28   #7
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.183
Je kan de ASR op laten starten van diskette.
Ik meen dat je zelfs een utility diskette nodig hebt als je een nieuwe HD wil formatteren.
Dus de diskdrive is onmisbaar als je een nieuwe HD wilt prepareren voor de ASR.

Als je Marcuu's behuizing overneemt zou ik als eerste de harddisk die je nu al hebt overzetten daarin en kijken of alles werkt.
Als dat niet het geval is dan is de kans dat de HD kapot is groot en kan je overstappen naar ZIP (want dat zit immers al in de behuizing van Marcuu).
Als je deze aansluit moet je een ZIP formetteren met de ulitily diskette van de ASR en daarmee kan je tevens het OS op de ZIP zetten.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 23 februari 2018, 09:37   #8
Ivoivo
 
Geregistreerd: 11 februari 2018
Berichten: 4
Ik heb geen diskette meer met het o.s. helaas
Ivoivo is offline   Met citaat reageren
Oud 23 februari 2018, 09:59   #9
Von Naphoven
Weltraumforscher
Moderator
 
Von Naphoven's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2007
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 7.382
Bericht door een moderator:
Verplaatst naar de juiste rubriek
Von Naphoven is offline   Met citaat reageren
Oud 24 februari 2018, 14:20   #10
KSUS
The Syncopath
 
KSUS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 februari 2013
Woonplaats: Babylon
Berichten: 473
Waar kom je vandaan? Ik heb hier ook dat probleem gehad. Je hebt een low-level floppy drive nodig. (dwz, verbonden via FDD flatcable op moederbord van oude pc.) Deze kan low-level schrijven, anders via chickensys en ZIP.


The only time you should ever look back, is to see how far you've come.
KSUS is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Samplers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
ensoniq asr-10 of asr-x elektrofunk Te koop/ruil gevraagd 0 8 september 2010 13:59
Verschil tussen ensoniq ASR-10 en ASR-X? amorgoz Overige hardware 2 9 oktober 2009 16:54
Mpc 1000 + ASR X pro of asr 10 FreqJuggler Overige hardware 6 2 april 2006 12:58
Ensoniq eps16+, asr-10, asr-x en de Pro René Overige hardware 8 4 oktober 2004 17:19


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:37.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland