Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 22 februari 2018, 10:24   #1
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 862
Logic pro x aux track midi noten waar word dat voor gebruikt ?
Hallo allemaal,

Ik vroeg me af in logic pro x 10.4 waarom je in aux track midi noten kan aan maken ?
Wat is daar de voordelen van of handig aan ?
Ik heb namelijk geen idee waar het handig voor kan zijn of waar het gebruikt voor word ?

Wie kan mij uitleggen waar voor gebruikt word.

Bedankt.


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is nu online   Met citaat reageren
Oud 22 februari 2018, 12:05   #2
VL7
Al vintage van mijzelf
 
VL7's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 januari 2003
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 2.180
je kan met midinoten niet alleen muziek maken maar ook andere apparaten aansturen, bijvoorbeeld licht, rook, vuur
VL7 is offline   Met citaat reageren
Oud 6 maart 2018, 22:59   #3
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 862
ah ok ja begrijpelijk dat je met midi niet alleen muziek kan maken en ook andere dingen mee kan aan sturen.

Kan ik met die midi noten nu(niet) gebruiken om resultaat kunnen zien of ecffect of is daar hardware voor nodig ?


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is nu online   Met citaat reageren
Oud 7 maart 2018, 10:07   #4
VL7
Al vintage van mijzelf
 
VL7's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 januari 2003
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 2.180
Ja, daar is wel extra hardware voor nodig. Ik heb bijvoorbeeld een Yamaha Dme32 die naast geluid ook schakel impulsen kan sturen. Je zou een Arduino ofzo kunnen kopen die midi ontvangt en een relais aanstuurt.

Maar wacht eens even...als je een effectprocessor in je 19 inchrack hebt hangen met midi dan kan je programchanges sturen maar dat is eigenlijk een standaard midifunctie.

Even fantaseren: live gebruik je een midigestuurde delay bij je solo. Die delay kan dan het licht of lasers aansturen. Of confetti. Zo gaat in ieder geval het licht superstrak mee met je solo.

Waarschijnlijk komen nu de lichtmannen en vrouwen onder ons in beweging dus dmx, laat je horen
VL7 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Sequencing

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Logic Pro x arps van plugins los als noten opvangen Havelock Sequencing 8 27 februari 2018 08:54
Midi/Noten opnemen met muis in Logic dextah Sequencing 13 10 februari 2017 16:52
dx7II speelt niet alle noten (midi logic pro) dvdrw MIDI 6 23 mei 2012 12:33
Welke Synth word hier gebruikt? LyCanthrope Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 5 15 december 2006 18:59
Hoe wordt Auto-Tune best gebruikt? Wat met "glijdende" noten? Pro studio-gebruik?.. Dance123 Overig Studio 12 2 juni 2005 17:10


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 18:23.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland