Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 oktober 2013, 14:52   #1
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 546
hoe zet ik een Yamaha DX7 sound in een SY77?
beste forumleden,

ik heb een DX7 (II) en een SY77. Het moet mogelijk zijn om de geluiden van de DX in de SY te laden. het lukt mij helaas niet.
vanuit de DX7 kun je geen losse voice uitsturen naar een SYSEX programma, een bank van 32 voices als SYSEX file opslaan lukt wel, maar als ik die naar de SY77 stuur reageert de 77 niet (verder werkt midi in/out prima).

via de (gratis) software lijkt het ook niet te lukken ... de DX manager heeft de functie DX to SY maar halverwege de procedure valt het programma uit.

ik herinner mij van een try out versie van een betaalde DX manager dat je bij het opslaan van een bestand direct het juiste file type kon aanklikken (dus ook SY of SYSEX) ... maar omdat ik die free trial al heb 'opgebruikt' kan ik deze niet opnieuw downloaden.

kortom, als iemand de gouden tip heeft voor het overzetten van de DX voices ... graag!!
alvast bedankt, groeten, Michael
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2013, 15:33   #2
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 6.103
uh 20$ betalen voor DX Manager zodat die weer werkt misschien?
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2013, 16:03   #3
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 546
Is ook een idee ja, gaat dat per creditcard?
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2013, 16:38   #4
smackos
 
smackos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 oktober 2002
Woonplaats: Scheveningen Beach
Berichten: 6.103
of pay pall
smackos is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2013, 19:09   #5
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 546
Nu ben ik 20 dollar lichter maar lukt het nog steeds niet om de DX geluiden naar de SY over te zetten.
Kun je misschien wat meer 'stap voor stap' aangeven hoe je de geluiden/ bestanden omzet?

Als ik het .sym bestand (opgeslagen in DX manager) in SY Manager (2.2.2) wil openen, geeft hij aan dat dit niet kan omdat het geen sysex bestand is?? Misschien zie ik iets over het hoofd of volg ik niet de juiste stappen in de goede volgorde? Dank voor tips!
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2013, 20:07   #6
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 546
Heb geloof ik het lek al boven... De sy manager die ik nodig heb is versie 3; nog een keer in de buidel tasten dan maar....
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2013, 22:12   #7
WAREHOUSEGROOVE
Afwezig
 
WAREHOUSEGROOVE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 juli 2010
Berichten: 3.181
Misschien dat je ze eerst even een mailtje moet/kan sturen voordat je weer geld gaat betalen


Ignis Aurum Probat, Miseria Fortes Homines
WAREHOUSEGROOVE is offline   Met citaat reageren
Oud 14 oktober 2013, 11:49   #8
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 546
Inmiddels de DX manager aangeschaft, prima snelle service en ook nog rechtstreeks mailcontact (ipv alleen standaardberichten rond de aankoop zelf). Lijkt mij dus een prima en betrouwbaar adresje voor wie nog met zijn DX of SY in de weer is : )
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Tips & Tricks » Sample/Sounds Exchange

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Hoe zet ik de aftertouch uit op een An1x? Synthesist Synthesizers en synth-modules 13 13 juli 2015 19:17
Hoe maak ik een opera zangeres sound renepela Synthesizers en synth-modules 12 12 mei 2009 09:11
Hoe zet ik een A-Station tussen master-keyboard en Apple Macintosh? karelwillem MIDI 4 7 februari 2007 17:50
hoe zet ik cv/gate op een moog prodigy mk1 Q-bus Zelfbouw, reparatie en onderhoud 2 15 november 2003 15:05
Weer zo een: Hoe maak ik deze sound? Pjotr G Overige hardware 1 20 december 2001 11:06


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:58.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland