Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 april 2003, 21:28   #1
exécutant
 
Geregistreerd: 13 april 2003
Woonplaats: Tiel
Berichten: 4
midi netwerk
ik heb een vraag over het synchronizeren van twee pc's

Ik heb namelijk 2 pc's en op allebei staat cubase vst nu wil ik die synchronizeren maar doormiddel van gewoon midi aansluiten krijg je een enorme latency, nu weet ik dat er voor SX vst system link is echter wil ik gewoon blijven werken met vst.

heeft iemand meschien een ideetje.








life's a bitch, thank god i'm a man
exécutant is offline   Met citaat reageren
Oud 13 april 2003, 21:31   #2
bambamstudio
Certified MoogPro
 
bambamstudio's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2001
Woonplaats: Eindhoven
Berichten: 7.344
VST blijft gewoon werken met system link van steinberg


Certified MoogPro by Moog Music inc. - Founder of www.gearjunkies.com- Teacher at www.bambamopleidingen.nl - Main website www.bambamstudio.nl
bambamstudio is offline   Met citaat reageren
Oud 13 april 2003, 21:33   #3
Naton.Rozenburg
Vintage lid
 
Naton.Rozenburg's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 oktober 2002
Berichten: 2.480
De system link, dat is juist onwikkeld voor toepassing met VST.
daar heb je digitale kabels voor nodig. Of je SPDIF ook kunt gebruiken voor system link weet ik eerlijk gezegd niet.

Net gelezen [als je een netwerk hebt]
MIDI LAN ..
of het wat is weet ik ook nie..


Naton.Rozenburg is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2003, 13:54   #4
exécutant
 
Geregistreerd: 13 april 2003
Woonplaats: Tiel
Berichten: 4
Het probleem is dat ik bij de vst versie die ik gebruik de optie systtem link niet kan vinden terwijl ik bij een demo van sx die wel kan vinden.

ik wil niet met sx werken dus is er een soort van update dan voor vst of kun je gewoon spdif aansluiten en dan synch.

midi lan?
exécutant is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2003, 13:55   #5
bambamstudio
Certified MoogPro
 
bambamstudio's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 september 2001
Woonplaats: Eindhoven
Berichten: 7.344
Je kunt systemlink ook als een apart programma kopen


Certified MoogPro by Moog Music inc. - Founder of www.gearjunkies.com- Teacher at www.bambamopleidingen.nl - Main website www.bambamstudio.nl

Laatst gewijzigd door bambamstudio; 14 april 2003 om 14:36
bambamstudio is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2003, 14:31   #6
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.169
Steinbergs systemlink zit alleen op SX,V-stack en Nuendo 1.6
En de concurrentie heeft hier nog geen antwoord op zover ik weet.

Digidesign werkt overigens al jaren via ethernet om diverse subsystemen met elkaar te verbinden. En Yamaha's mLan kan ook midi over Firewire vervoeren. Alleen een directe kabel van computer naar computer schijnt niet te kunnen. Da's wel zwaar balen overigens. Dat zou nl wel vet zijn geweest.

Zelf nog nooit met midi over lan geklooid, maar vanwege de buffering lijkt het me lastig om het in sync te houden.
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2003, 14:53   #7
Naton.Rozenburg
Vintage lid
 
Naton.Rozenburg's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 4 oktober 2002
Berichten: 2.480
Correctie: System Link zit ook standaard in Cubase SL.
2 geluids kaarten met Digitaal in en uit is voldoende.
En MIDI Lan: de link is OK hoor, zie mn eerste post.


Naton.Rozenburg is offline   Met citaat reageren
Oud 14 april 2003, 15:18   #8
n0_key
wazzaaa!
 
n0_key's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 maart 2003
Woonplaats: hoofdstad
Berichten: 1.615
Ha, hier is ie! Nu goed, check ook even mijn thread die ik hierover ben begonnen:

http://www.synthforum.nl/forums/show...threadid=12963


goner...
n0_key is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » De Studio » Overig Studio

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Hoe midi syncen met draadloos netwerk op Mac? brams MIDI 2 27 november 2007 15:43
Midi Netwerk Config. 6 trak MIDI 57 9 augustus 2006 22:15
Iets van een Midi Yoke over lokaal netwerk? MOSFET Overig Software 2 3 maart 2005 13:16
Midi syncen tussen Mac & Windows over een netwerk produx216 De Studio en andere zaken 3 26 januari 2004 14:49
Best oplossing voor MIDI netwerk voorlopig bikkel MIDI 10 3 september 2003 17:20


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:18.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland