Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 9 juli 2018, 14:50   #1
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: Homeless Studio
Berichten: 2.824
Roland JV1010 - XV-5080 Series Tips & tricks topic
De prijzen van de de JV en XV serie zijn hard aan het stijgen.
JunkyXL en SmackOS hebben daar schuld aan

Anyhow Ik krijg binnen kort een XV-5080 met een cdrom en 128MB RAM.
Ik heb al een SCSI2SD interface besteld en een 256GB sd kaartje.
In dit topic verzamel ik alle ins/outs betreft deze bak.

https://www.soundonsound.com/techniques/roland-xv-jv-masterclass-part-1

https://www.soundonsound.com/techniq...er-tips-part-2
https://www.soundonsound.com/techniq...er-tips-part-3
https://www.soundonsound.com/techniq...erclass-part-4

Sampling (XV-5080)
Op de 5080 kun je samples editen en opslaan maar Roland en Akai patches kun je alleen van een cdrom laden dacht ik.
Kan iemand bevestigen dat je dus geen Roland en Akai sampler patches van een HDD kunt laden?

Chicken System translator, can create S50/550 or Akai S1/2/3000 patches.

https://samplerzone.com/collections/...nt=30244608715

Roland Samples
http://llamamusic.com/s50s550/unusual_samples.html

Roland XV Editor
Er is een gratis editor en librian die je van roland kunt downloaden. (win en Mac) Als bonus je kunt dus de sysex messages zijn zodat je je controller kunt programeren.




CENSORED
flyweight is nu online   Met citaat reageren
Oud 9 juli 2018, 21:27   #2
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.212
Ff checken: volgens mij kan een scsi2sd v5 (die heb je waarschijnlijk besteld) vier scsi schijven emuleren van maximaal 2.1 GB per stuk. Wil je groter dan moet je scsi2sd V6 kopen (die is een stuk duurder). En V6 schijnt niet overal goed in te werken (dus als je dit wil: ff checken of deze in de xv5080 werkt).


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 9 juli 2018, 22:32   #3
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: Homeless Studio
Berichten: 2.824
Hmmm das wel jammer. Ik heb deze besteld. https://www.itead.cc/scsi2sd.html

Ik zie ergens staan: Waveframe 1000Max size = 16GB


CENSORED
flyweight is nu online   Met citaat reageren
Oud 9 juli 2018, 22:40   #4
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: Homeless Studio
Berichten: 2.824
http://www.codesrc.com/mediawiki/ind...?title=SCSI2SD

Hier staat bij v5 tested to 64GB. Dus denk dat die size limit in het OS zit. De laatste firmware voor de xv5080 ondersteund 2Tb

Roland has discovered a issue with the current operating system. The XV-5080 has trouble seeing over 2GB on some hard drives. The new version of the operating system, (v1.10 released 9/2000) remedies this. The new OS will allow the XV-5080 the address up to 2 terabytes!

Nou ja hoop dat het gaat werken.


CENSORED
flyweight is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 juli 2018, 07:48   #5
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.212
Ik ben benieuwd.
Misschien heb ik verkeerd begrepen van die 2.1GB.
Dat de beperkingen van een apparaat dwingend kunnen zijn wist ik.
Zo kan een Akai S1000 serie sampler niet meer dan 512MB aan.
Dus al je een 16GB kaartje erin stopt kan je daar max ongeveer 2GB van gebruiken.

Hoe dan ook..
Als je die SCSI2SD erin heb gebouwd en blijkt dat die toch max 2.1 GB kan dan is er natuurlijk nog geen man over boord.
Voordat je 8GB aan samples heb verzameld ben je al heel lang bezig gok ik.
En als je meer wil, dan kan je bij de Action voor 8.95 euro een tweede kaartje kopen en weer ff vooruit.
Het is alleen dan wat zonde van die 256GB kaart die je hebt want die zal wel erg duur geweest zijn.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 10 juli 2018, 12:04   #6
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: Homeless Studio
Berichten: 2.824
Ik zal het hier laten weten hoe de scsi2sd werkt.

Elke patch bestaat uit 4 partials en per partial kun je max 4 samples laden. Dus ja het word idd moeilijk om 256gb aan sample patches te laden.

Ik ga er dus een 32 of 64 gb kaartje in proberen. Ja en idd anders 8gb is meer dan genoeg.


CENSORED
flyweight is nu online   Met citaat reageren
Oud 11 juli 2018, 13:20   #7
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: Homeless Studio
Berichten: 2.824
Ok dan SCSI2SD kan 4 SCSI devices emuleren waaronder, floppy, hardisk, cdrom.

Je kunt dus denk ik 1 partitie als hardisk gebruiken en een andere als cdrom.
Dan dd gebruiken om de iso bit voor bit naar de cdrom partitie to kopieren


CENSORED
flyweight is nu online   Met citaat reageren
Oud 11 juli 2018, 13:48   #8
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.826
Recent heb ik een XV-5050 gekocht. Deze heeft een USB poort op de voorzijde. Er is helaas geen W10 64-bit driver om deze poort onder dit OS aan het werk te krijgen. Dit wilde ik hier graag even melden als informatie over de USB poort van de XV serie.

De editor kun je geloof ik wel aan het werk krijgen, maar dus gewoon via je MIDI poort en niet via de USB poort. Die poort is helaas nutteloos geworden met een moderne OS.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland XV-5050 + R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 11 juli 2018, 16:40   #9
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 7.212

Oorspronkelijk geplaatst door flyweight Bekijk bericht
Ok dan SCSI2SD kan 4 SCSI devices emuleren waaronder, floppy, hardisk, cdrom.

Je kunt dus denk ik 1 partitie als hardisk gebruiken en een andere als cdrom.
Dan dd gebruiken om de iso bit voor bit naar de cdrom partitie to kopieren
Hoe dat precies zit met CD-Rom emuleren middels de SCSI2SD zou ik graag willen weten.
Ik ben er nog niet aan toe gekomen dit uit te zoeken of ermee te experimenteren.

Wat is DD?

Wil je dat kopieren dan met een computer doen?
Ik ben erg benieuwd wat jouw bevindingen gaan zijn hiermee


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 11 juli 2018, 18:32   #10
flyweight
Vintage lid
 
flyweight's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 november 2010
Woonplaats: Homeless Studio
Berichten: 2.824
Ik heb nog geen tests gedaan maar je kan de SCSI2SD via USB aan je computer hangen.
Daarna kun je met SCSI2SD-util het ding configuren.
Standard is er alleen 1 HD enabled. Je kunt dus nog 3 andere devices enablen.
Tegen de tijd dat ik mijn spullen binnen heb kan ik het heir wel verder uitwerken.



Devices: HDD, CDROM, Floppy, Removable Media



dd is een Unix / Linux utility (ook Mac ) om bit by bit images te kopieren.
Je kunt dus een iso, of floppy image naar een partitie schrijven.

Stel ik heb een Roland sample cd iso file. Dan creer ik een partitie op de sdcard. met SCSI2SD-util set ik de CDROM emulator aan en configureer ik de start en end sector van die partie.
Daarna kan ik met zoiets als:
sudo dd if=/path/roland.iso of=/dev/sda1p1 bs=1M
de iso naar de sdcard schrijven. Zoiets kun je ook met floppy images .img file does bv.



BTW zie dat SCSI2SD ook hotswap ondersteund.


https://www.youtube.com/watch?time_continue=447&v=nx1mu7TPtE8




CENSORED
flyweight is nu online   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Synthesizers en synth-modules

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
FL Studio Tips & Tricks bombario Sequencing 5 13 juli 2018 10:27
Elektron Analog Rytm Vragen/Tips/Tricks Topic glennplumber Synthesizers en synth-modules 47 30 september 2016 14:55
Roland Fantom G - geluiden en tips&tricks Jansen Synthesizers en synth-modules 8 21 september 2010 20:16
modulaire tips&tricks MrShaggy Overige hardware 6 5 juni 2002 13:49
Tips & Tricks Synic Nieuws 0 3 januari 2002 23:25


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:34.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland