Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 18 februari 2009, 21:45   #1
renaat belgie
 
Geregistreerd: 21 september 2008
Berichten: 63
reason + vst mogelijk???
hallo mensen,

ik heb reason 4.0 en ja het is een officiŽle versie

mijn vraag is nu ; kan je een vst plugin gebruiken in reason 4.0 of zijn de
meegeleverde apparaten in reason het maximum dat kan gebruikt worden ?

Indien ja, hoe doe je dit , dus bv simpel , kun je een drumazon e.d. gebruiken in reason ?

groeten

renaat
renaat belgie is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2009, 22:15   #2
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Nee, je kunt geen VST plugins laden in Reason. Maar je kunt Reason wel koppelen aan een VST host die Re-Wire ondersteunt. Cubase bijvoorbeeld.


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2009, 22:26   #3
renaat belgie
 
Geregistreerd: 21 september 2008
Berichten: 63

Oorspronkelijk geplaatst door Lotuz Bekijk bericht
Nee, je kunt geen VST plugins laden in Reason. Maar je kunt Reason wel koppelen aan een VST host die Re-Wire ondersteunt. Cubase bijvoorbeeld.
op die manier werk ik inderdaad zoals je schrijft lotuz.
ik dacht dat het eventueel mogelijk was het op een eenvoudige manier te doen.

groeten

renaat
renaat belgie is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2009, 23:22   #4
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.765
Het is ook niet lastig en staat per pakket uitgelegd op de website.

http://www.propellerheads.se/substance/rewirehelp/

Waarom dacht je eigenlijk dat Reason met VST overweg kon? Of was dat gewoon vage marketingtekst?


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 12:38   #5
renaat belgie
 
Geregistreerd: 21 september 2008
Berichten: 63

Oorspronkelijk geplaatst door Yoozer Bekijk bericht
Het is ook niet lastig en staat per pakket uitgelegd op de website.

http://www.propellerheads.se/substance/rewirehelp/

Waarom dacht je eigenlijk dat Reason met VST overweg kon? Of was dat gewoon vage marketingtekst?

zoiets ja, je weet maar nooit dat er iemand van propellerhead meeleest en denkt : reason 5 wordt er 1 waar vst plugins gebruiken zonder rewire mogelijk is !

renaat belgie is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 12:56   #6
locomilo
Gone too soon
 
locomilo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 juni 2007
Woonplaats: Verenigde Staten van Europa
Berichten: 481
Ze hebben al een keer aangekondigd nooit VST support en nooit MIDI out te zullen implementeren. Lopen ze heel wat gebruikers mee mis, maar ja dat moeten ze dan maar zelf weten :p


...
locomilo is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 13:09   #7
Mans
 
Geregistreerd: 30 november 2003
Berichten: 306

Oorspronkelijk geplaatst door renaat belgie Bekijk bericht
zoiets ja, je weet maar nooit dat er iemand van propellerhead meeleest en denkt : reason 5 wordt er 1 waar vst plugins gebruiken zonder rewire mogelijk is !

Je bent vast de eerste die 't bedenkt!
Mans is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 15:22   #8
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.735

Oorspronkelijk geplaatst door locomilo Bekijk bericht
Ze hebben al een keer aangekondigd nooit VST support en nooit MIDI out te zullen implementeren. Lopen ze heel wat gebruikers mee mis, maar ja dat moeten ze dan maar zelf weten :p
Zoals al eens eerder gediscuseerd, de kracht van reason is juist dat ze niet afhankelijk zijn van mogelijke compatibileitsproblemen met andere ontwikkelaars.
Als je het echt wilt gooi je er een rewire prg tussen, meer heb je niet nodig.
Maak al je tracks in reason, alleen word de midiclock en engine van cubase gebruikt bijvoorbeeld.
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 15:39   #9
locomilo
Gone too soon
 
locomilo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 juni 2007
Woonplaats: Verenigde Staten van Europa
Berichten: 481
De kracht van Reason? De handicap zul je bedoelen....


...
locomilo is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 17:26   #10
meesha74
Geluidsgek
 
meesha74's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2004
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 2.138
Nee hoor. De KRACHT van Reason. Het voordeel hiervan is dat je geen gezeik krijgt met 3rd party zooi die het systeem instabiel kunnen maken. En als je nog niet genoeg hebt aan wat Reason allemaal kan, dan is er iets mis met je creativiteit lijkt me.

Als je vst's wilt gebruiken dan moet je gewoon iets anders nemen. (V-stack, VST-host om er een paar te noemen...)


Visit:
MEESHA Website
Youtube Channel
Facebook

Gratis MEESHA ALBUMS downloaden! Klik hier
meesha74 is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 17:45   #11
locomilo
Gone too soon
 
locomilo's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 juni 2007
Woonplaats: Verenigde Staten van Europa
Berichten: 481
Er zijn nog een heleboel andere dingen die Reason niet kan, maar dat heeft niets met de creativiteit van de gebruiker te maken.


...
locomilo is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 17:56   #12
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.735
alles wat reason niet kan kan je ergens anders dan weer wel mee, en dan via rewire of als audio file aan reason verbinden, mocht je dat willen/nodig hebben. Dat is de eindeloze berg van mogelijkheden die er zijn (afhankelijk van je systeem).

Vroeger met trackers werkte we niet anders of zelfs nog omslachtiger

Mocht je alles uit Reason 4 willen halen en netjes voorgekauwd willen krijgen dan kan ik deze dvd aanraden:
http://www.bax-shop.nl/demo/educatie...t-details.html
Niel is offline   Met citaat reageren
Oud 19 februari 2009, 20:43   #13
Yoozer
vorbei
 
Yoozer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 november 2002
Woonplaats: Thuis
Berichten: 8.765

Oorspronkelijk geplaatst door locomilo Bekijk bericht
De kracht van Reason? De handicap zul je bedoelen....
Ik vind dat Reason maar 1 handicap heeft, en da's het stug vasthouden aan het pseudo 19" formaat en het feit dat alles onder elkaar moet zitten. Ik zelf denk dat er betere oplossingen voor zijn, maar het scheelt al een hoop dat je alles kunt inklappen en in Combinators kan smijten.


For all the intelligence and knowledge that technology empowers us with, the lazy and stupid is amplified along with it (Staticstarter)
Yoozer is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Sequencing

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
multi vst en reason vraagje Riezz Soft synths 3 19 januari 2009 21:39
Reason 3.0 & VST Synth keuze FunkedUp Sequencing 5 19 januari 2006 16:19
vst in reason...? ikookal Plug-ins 7 19 juli 2005 23:26
Cubase VST + Reason 3.0 (Rewire Probleem) DarkChaos Sequencing 2 24 april 2005 22:13
VST in Reason DraZziC Soft synths 2 3 juli 2002 01:35


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:10.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland