Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 12 juli 2018, 16:29   #1
SKE
 
SKE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 230
TR-09 hidden parameter probleem
Ik vroeg mij af of meer mensen dit probleem hadden:

Als je shift en comp tegelijk indrukt kom je bij wat "verborgen" parameters.
"Gain, Tune, Decay Pan".

Als ik bijvoorbeeld mijn open hihat tune naar benden draai werkt dat, maar terug omhoog dus niet meer. Nu heb ik dus een hele slome hihat
Het gekke is dat bijvoorbeeld gain wel gewoon omhoog gaat, dus een kapotte pot lijkt het me zeker niet, die werkt gewoon stabiel bij alle andere functies.

Is dit een bug of is mijn Tr-09 niet meer oke?

Na fabrieksinstellingen is alles okť, behalve mijn open hihat, die blijft op -128.
Laatste update staat erop, helpt dus ook niet.

Ik kom er net achter dat als ik de pot met korte snelle bewegingen omhoog draai ben ik na ongeveer een minuut van -128 wel bij de 0, lijkt me niet dat dit normaal is.
Aan het eind van het filmpje zie je de waarde ook net omhoog gaan.




Laatst gewijzigd door SKE; 12 juli 2018 om 17:11
SKE is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 17:20   #2
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.947
owww, ik vrees een slechte Tempo knob "stappen-pot-meter"
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 17:26   #3
SKE
 
SKE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 230
Dat lijkt me sterk, omdat die perfect werkt. Alleen in deze parameters doet hij dit.


SKE is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 17:30   #4
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.947
tja, nee, ik denk dat het die pot meter is,, da's met ander gear ook zo, met dit soort stappen pot meters,,
dat werkt voor kleine stappen, maar bij snel doordraaien niet,
soit, terugsturen onder garantie,,?? kzie,niet direct potmeters op ebay staan, anders die (roland) music service center mailen

check eens beter met clockwise te draaien!! op de video is dat niet goed gedaan,,
gewoon default pattern select,, van 0 naar 32 en terug,, dan weet je of het niet aan de hidden parameters ligt

Laatst gewijzigd door Stephen; 12 juli 2018 om 17:43
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 17:54   #5
SKE
 
SKE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 230
Voor elke functie werkt de potmeter perfect!
Als ik dat ding 8 uur gebruik met de normale functie hapert hij niet.
Alleen in de hidden parameters gaat het fout.


SKE is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 17:58   #6
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.947
ja okey dan,,, hier met de mijne heb ik dat niet,, die laatste system stond er al op,,
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 18:08   #7
SKE
 
SKE's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 230
Zal Roland wel mailen. Omdat ik er niks over kan vinden online ben ik toch wel heel benieuwd hoe dit komt.


SKE is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2018, 18:11   #8
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.947
ja, dat moet idd gerepareerd worden,, grtnn,,
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 13 juli 2018, 10:40   #9
MasTering
 
MasTering's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 december 2007
Woonplaats: Nes aan de Amstel
Berichten: 289
+1 hier maar kwam door dat ik midi en usb tegelijkertijd gebruikte.
MasTering is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juli 2018, 11:45   #10
BIAM
.
 
BIAM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2005
Woonplaats: 040
Berichten: 1.687
Kan je de cc achterhalen van de tune? Dan kan je softwarematig proberen de tune te wijzigen.
Het kan zijn dat het een bug is in de os waardoor het tune-commando beinvloed wordt door externe (cc?) commando's via midi/usb.




edit;
Heb je al geprobeerd de os opnieuw erop te zetten?
BIAM is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juli 2018, 12:02   #11
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.947
een midi loop is het niet maar soit, k heb genoeg technieker talk gegeven,,
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 13 juli 2018, 13:01   #12
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.618
Ik krijg het gevoel dat je in een soort "fine-tune' functie zit,
RSB is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Hidden feature, Tip of the Day DungBeatle Synthesizers en synth-modules 2 2 juli 2017 22:16
FP-30 'hidden features' editor loveyourjunos MIDI 10 20 april 2017 11:37
Hidden Records op Concertzender koediman Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 0 1 mei 2006 15:25
hidden koediman Releases 3 25 mei 2005 13:58
audio realism hidden joke ? the tall lad Soft synths 16 20 april 2005 19:09


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:27.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland