Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 24 juli 2010, 23:47   #1
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43
data Recovery megafile harddisk
Hallo leden,

kan er me iemand vertellen waar ik in Belgie of Nederland terecht kan voor een data Recovery (data backup) van een megafile harddisk van ATARI ST.
ik zoek iemand die veel afweet van atari st computers of iemand die met het programma KNIFE ST kan werken of iemand die weet hoe je data Recovery kan doen van een megafile harddisk.

Alvast bedankt voor u tijd.
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juli 2010, 01:23   #2
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.865
staat de megefile helemaal vast?
cq, je hoort hem niet meer draaien?
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juli 2010, 16:16   #3
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
staat de megefile helemaal vast?
cq, je hoort hem niet meer draaien?
De harddisk zit niet vast, start volledig op.

Het zit zo, na het opslaan van mijn laatste arrangement op mijn harddisk, zijn de andere
Arrangements niet meer zichtbaar op de D- partition.Alleen het laatste arrangement is nog
te vinden op de D- partition.
Het is alsof mijn andere bestanden(cubase arrangements)delete zijn.
Soms zie ik bij het open van de D- partition een nieuwe map Ebš.

Wanneer ik DISCDOCTER gebruik of KNIFE ST zie ik de arrangements.
Ik denk dat de Arrangements bestanden mis-labled zijn .

Groeten,
tommy
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juli 2010, 18:30   #4
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.865
ok, dan heb je nog kans een en ander te herstellen.
het ziet er wel naar uit dat de schijf definitief het loodje aan het leggen is.
vandaar waarschijnlijk idd, dat de bestanden een fout label gekragen hebbeb.
kan je met diskdoctor niet de bestanden naar een andere schijf kopieeren?



Oorspronkelijk geplaatst door tommy_077 Bekijk bericht
De harddisk zit niet vast, start volledig op.

Het zit zo, na het opslaan van mijn laatste arrangement op mijn harddisk, zijn de andere
Arrangements niet meer zichtbaar op de D- partition.Alleen het laatste arrangement is nog
te vinden op de D- partition.
Het is alsof mijn andere bestanden(cubase arrangements)delete zijn.
Soms zie ik bij het open van de D- partition een nieuwe map Ebš.

Wanneer ik DISCDOCTER gebruik of KNIFE ST zie ik de arrangements.
Ik denk dat de Arrangements bestanden mis-labled zijn .

Groeten,
tommy
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juli 2010, 21:00   #5
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
ok, dan heb je nog kans een en ander te herstellen.
het ziet er wel naar uit dat de schijf definitief het loodje aan het leggen is.
vandaar waarschijnlijk idd, dat de bestanden een fout label gekragen hebbeb.
kan je met diskdoctor niet de bestanden naar een andere schijf kopieeren?
Hallo j.baars,

ik denk dat niet mogelijk is om bestanden kopieeren naar een andere schijf.Ik heb handleiding wat zitten lezen maar vond niks.
Heeft u kennis van discdocter of ander programma waar dit wel mee kan ?

groeten,
Tommy
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juli 2010, 21:44   #6
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.865
met diskdoctor ben ik verder niet bekend, helaas.

ik heb in het verleden enkele keren datarecovery gedaan bij gecrashde schijven, maar dat was allemaal PC werk.
het probleem met een megafile is dat het nog een mfm schijf is, weinig kans om die aan een pc te hangen om hem te kunnen rescuen.

het zal dus denk ik op de atari moeten gebeuren.

je kan de foutieve bestandsnamen wel lezen?
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 25 juli 2010, 22:35   #7
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
met diskdoctor ben ik verder niet bekend, helaas.

ik heb in het verleden enkele keren datarecovery gedaan bij gecrashde schijven, maar dat was allemaal PC werk.
het probleem met een megafile is dat het nog een mfm schijf is, weinig kans om die aan een pc te hangen om hem te kunnen rescuen.

het zal dus denk ik op de atari moeten gebeuren.

je kan de foutieve bestandsnamen wel lezen?
bestandsnamen zijn duidelijk te lezen ,alleen worden de bestandsnamen niet terug gegeven in de D-partition,ze zijn enkel zichtbaar als je discdocter gebruikt of KNIFE ST

groeten,
Tommy
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 26 juli 2010, 00:41   #8
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.865
lastig,..........
al geprobeerd met diverse copieer programmaś of daarin wat zichtbaar is?
overigens, wat je ook doet, nooit met partitionerings progamma┤s gaan rommelen, dan is zeker alles weg.
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 27 juli 2010, 00:19   #9
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
lastig,..........
al geprobeerd met diverse copieer programmaś of daarin wat zichtbaar is?
overigens, wat je ook doet, nooit met partitionerings progamma┤s gaan rommelen, dan is zeker alles weg.
j.baars,

neen ,nog niet geprobeerd.ik heb Bitz copy maar daar is niks mee mogelijk.het is alleen mogelijk om een diskette te kopieeren.
Welk programma raad je me aan ?

groeten,
Tommy
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 27 juli 2010, 02:29   #10
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.865
geen idee, het is ongeveer 300 jaar geleden dat ik voor het laatst de bommen op een atari heb gezien.
je kan denk ik het beste eea downloaden en uitproberen.
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 29 juli 2010, 10:32   #11
digitaldavy
Engineer
 
digitaldavy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 december 2002
Woonplaats: アルメレ
Berichten: 119
Ehh, ik weet het ook niet meer zeker. Maar was dat niet gewoon het FAT bestand systeem. Bij mijn weten kan je een Atari schijf gewoon aan een PC hangen. Kan je nagaan hoe lang het terug is. Ik heb zelf vroeger nog voor Atari in Nederland gewerkt. Waar blijft de tijd


Ja het is waar dat ik regelmatig een kort lontje heb en graag dingen letterlijk opblaas. Elke gek zijn gebrek, wat is het jouwe?
digitaldavy is offline   Met citaat reageren
Oud 29 juli 2010, 10:40   #12
etaoin
Mystic Loges
 
etaoin's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 januari 2004
Woonplaats: Vleuten
Berichten: 11.473
Het is inderdaad een variant op FAT, maar je krijgt hem (zoals Jeroen ook al zegt) fysiek niet aangesloten op een PC. Nog even los van of Windows iets kan met die FAT-variatie (ik gok dat Windows hem gewoon direct definitief verknalt door er dingen in te gaan "fixen").
etaoin is offline   Met citaat reageren
Oud 30 juli 2010, 17:59   #13
digitaldavy
Engineer
 
digitaldavy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 december 2002
Woonplaats: アルメレ
Berichten: 119

Oorspronkelijk geplaatst door etaoin Bekijk bericht
Het is inderdaad een variant op FAT, maar je krijgt hem (zoals Jeroen ook al zegt) fysiek niet aangesloten op een PC. Nog even los van of Windows iets kan met die FAT-variatie (ik gok dat Windows hem gewoon direct definitief verknalt door er dingen in te gaan "fixen").
Even verder in mijn geheugen gegraven, klopt het helemaal wat jij zegt. Het werkt ook echt alleen onder MS-DOS en dan met iets van Volkov File Comander.

Over het aansluiten weet ik weinig nog van, kan me herinneren van iets van een premature IDE of SCSI interface op de HD zelf.

Overigens is het ook kompleet waar wat de heer Baars zegt, deze HD gaat wel kompleet het loodje leggen binnenkort. Maar ehm, beetje dom van mij misschien. Maar wat ik niet in deze thread lees of er overheen lees. Heeft iemand wel aan de voeding van de HD zelf heeft gedacht. Het is maar een idee. Succes


Ja het is waar dat ik regelmatig een kort lontje heb en graag dingen letterlijk opblaas. Elke gek zijn gebrek, wat is het jouwe?
digitaldavy is offline   Met citaat reageren
Oud 30 juli 2010, 18:27   #14
j.baars
vintage eigenheimer
 
j.baars's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 februari 2005
Woonplaats: bij de oranje ster recht-door de galaxy, linksaf
Berichten: 11.865
de Interface is MFM, ik dacht een soort van prehistorische scsi.
en ik dacht dat het fileformaat ook net niet helemaal Fat was, waardoor je de schijf zoongeveer meteen onleesbaar maakt als je hem op een oude doscomputer aansluit.
(er gebeuren dan zeer onvoorspelbare dingen, zeker met een nogal gebrekkige IF zoals deze.)
wat misschien wel gaat, gebruik Volkov File Comander onder een dos emulator op de atari.
mocht je de schijf uiteindelijk aan een prehistorische dos computer willen hangen, zoek dan op MP oid een 8088 of een oude 286, die hadden meestal MFM if kaarten.
als het goed is , dan moet ik ook nog ergens??? een MFM if kaart hebben liggen.
duurt wel een paar weken voordat ik die ga vinden.
j.baars is offline   Met citaat reageren
Oud 6 augustus 2010, 21:23   #15
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43

Oorspronkelijk geplaatst door digitaldavy Bekijk bericht
Even verder in mijn geheugen gegraven, klopt het helemaal wat jij zegt. Het werkt ook echt alleen onder MS-DOS en dan met iets van Volkov File Comander.

Over het aansluiten weet ik weinig nog van, kan me herinneren van iets van een premature IDE of SCSI interface op de HD zelf.

Overigens is het ook kompleet waar wat de heer Baars zegt, deze HD gaat wel kompleet het loodje leggen binnenkort. Maar ehm, beetje dom van mij misschien. Maar wat ik niet in deze thread lees of er overheen lees. Heeft iemand wel aan de voeding van de HD zelf heeft gedacht. Het is maar een idee. Succes
Hallo digitaldavy ,
De harddisk is een fat bestand systeem .
Ik heb via KNIFE ST beide FAT1 en FAT 2 gecontroleerd op fouten maar geen fouten
te merken.
De atari schijf heeft een MFM interface die via een
adaptec ACB 4000 interface(een kaart die van MFM naar scsi overgaat) en
een scsi kaart op een PC kan aansluiten .Via Linux krijg je toegang tot de harddisk

groeten,
tommy
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 6 augustus 2010, 21:31   #16
tommy_077
 
Geregistreerd: 22 juni 2010
Berichten: 43

Oorspronkelijk geplaatst door j.baars Bekijk bericht
de Interface is MFM, ik dacht een soort van prehistorische scsi.
en ik dacht dat het fileformaat ook net niet helemaal Fat was, waardoor je de schijf zoongeveer meteen onleesbaar maakt als je hem op een oude doscomputer aansluit.
(er gebeuren dan zeer onvoorspelbare dingen, zeker met een nogal gebrekkige IF zoals deze.)
wat misschien wel gaat, gebruik Volkov File Comander onder een dos emulator op de atari.
mocht je de schijf uiteindelijk aan een prehistorische dos computer willen hangen, zoek dan op MP oid een 8088 of een oude 286, die hadden meestal MFM if kaarten.
als het goed is , dan moet ik ook nog ergens??? een MFM if kaart hebben liggen.
duurt wel een paar weken voordat ik die ga vinden.
Hallo J baars,


Als je die MFM kaart vind laat me even weten.

Op net vond ik dat je een atari schijf via een
adaptec ACB 4000 interface(een kaart die van MFM -SCSI ) en
een scsi kaart je schijf op je PC kan aansluiten .Via Linux krijg je toegang tot de harddisk

groeten,
tommy
tommy_077 is offline   Met citaat reageren
Oud 9 augustus 2010, 12:04   #17
digitaldavy
Engineer
 
digitaldavy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 december 2002
Woonplaats: アルメレ
Berichten: 119
Fat 2 was niet nodig geweest, dat bestond toen der tijd nog niet. Heb je de voeding al eens doorgemeten? Ik denk zelf dat de HD niet genoeg prik krijgt aangeleverd en daardoor de data overdracht niet goed genoeg functioneert. En dan misschien nog het aller stomste, meet je data kabel ook eens door. Misschien dat er iets van draadbreuk door slijtage in zit na al die jaren.


Ja het is waar dat ik regelmatig een kort lontje heb en graag dingen letterlijk opblaas. Elke gek zijn gebrek, wat is het jouwe?
digitaldavy is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Atari mega st2 +megafile Harddisk+monitor+toetsenbord en muis+cubase smahs Marktplaats archief 6 12 mei 2007 15:18
AKAI S1000 + Atari Megafile 60 Bortamus Overige hardware 7 2 mei 2006 16:35
Full Recovery DatoDavid Tracks 1 30 maart 2006 16:48
R2A data recovery The Poisoner Overige hardware 0 28 september 2004 00:49
Harddisk data kwijt Tom Thomas Hardware 3 2 februari 2004 05:00


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 11:40.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland