Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 juni 2005, 14:34   #1
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.118
geluid van de ene geluidskaart naar de andere routen
Ik heb sinds kort en Pinnacle PCI TV kaart in m'n PC hangen. Het geluid van de TV kaart komt via een minijack out weer naar buiten. Deze zou ik dus op de audio in van m'n geluidskaart kunnen hangen. De geluidskaart is nu nog een SbLive!, maar zeer binnen kort een Emu 0404. Maar, deze input is al bezet: m'n mengtafel hangt daar al aan. En op m'n mengtafel heb ik ook geen sporen meer over om de TV kaart op te prikken. Ik heb nog wel een onboard geluidskaart (ac97) met audio in. Deze zou ik kunnen gebruiken, maar dan wil ik graag dit geluid meteen doorlussen naar de output van m'n SbLive! Kan dat? En zo ja, hoe?
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2005, 14:36   #2
Hanz
Anonieme Analogist
 
Hanz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2003
Woonplaats: Mijn eigen kleine universum
Berichten: 11.780
meer een soort van tweakers vraagje, maar ok...

volgens mij hebben die tv kaartjes nog wel es een interne aansluiting, zo'n kabeltje als van de cdrom audio (zo'n wit stekkertje, plat op het board gemonteerd, 4 pins meestal).
probeer es of het daarmee lukt?


“...I am merely a conduit, a kind of big hairy tool. I am just a plastic funnel connected to a Moog...”
Hanz is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2005, 14:40   #3
hansbakker
Audiobakery
 
hansbakker's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 november 2003
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 1.258
en anders even een audiosplitter (2->1 x minijack) in de input van je sb live/0404


Audionabewerking, sounddesign en muziekproductie
hansbakker is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2005, 14:40   #4
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.118

Citaat:
Origineel geplaatst door Hanz
meer een soort van tweakers vraagje, maar ok...

volgens mij hebben die tv kaartjes nog wel es een interne aansluiting, zo'n kabeltje als van de cdrom audio (zo'n wit stekkertje, plat op het board gemonteerd, 4 pins meestal).
probeer es of het daarmee lukt?
Misschien wil ik op die ac97 ook wel es een synth hangen, zo beter?

Volgens mij zit dat er niet op, maar ik zal vanavond es kijken.
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2005, 16:41   #5
renema
V.S.O.P.
 
renema's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 januari 2005
Woonplaats: Friesland
Berichten: 403
Een "on-board" geluidskaart en een soundblaster geliktijdig laten draaien wil nogal eens problemen opleveren. Beter is het om de on-board AC97 in het bios uit te schakelen.
Wanneer je nu de uitgang van je TV kaart via een spanningsdeler

https://www.synthforum.nl/forums/sho...722#post472722

op de microfoon ingang van je SB zet en de mengtafel op de line in, is het probleem dan niet opgelost ?


Hammond-L100, Roland : JX10, JP8000, Fantom Xa, Juno60, RD-300 SX, DEP5, JSQ60, PG800, Oberheim OB12, Kurzweil PC3, CTS1000, D&R1500, Behringer 1204 & KX1200
renema is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2005, 17:45   #6
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.118

Citaat:
Origineel geplaatst door renema
Een "on-board" geluidskaart en een soundblaster geliktijdig laten draaien wil nogal eens problemen opleveren. Beter is het om de on-board AC97 in het bios uit te schakelen.
Wanneer je nu de uitgang van je TV kaart via een spanningsdeler

https://www.synthforum.nl/forums/sho...722#post472722

op de microfoon ingang van je SB zet en de mengtafel op de line in, is het probleem dan niet opgelost ?
Ik draai op dit moment met AC97 en SBLive! tegelijk, en dat gaat prima. Een splitter of spannings deler zou nu een optie zijn. Maar, de 0404 die ik besteld heb, heeft alleen line input, stereo met twee keer 1/4". Ik had eigenlijk gehoopt dat er een softwarematige oplossing voor was.
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Cubase LE updaten naar Cubase 4 voor de helft van de prijs. DrT Interessante gear gevonden 9 10 juli 2007 15:49
Copy EXS Instrumenten van één computer naar de andere?? steed Plug-ins 0 18 februari 2007 18:48
Hoe banken van ene juno 60 naar andere overzetten? Tom Thomas Vintage 8 8 juli 2006 13:19
Hoe klinkt het aan de andere kant van de aardbol? Slolov Sample/Sounds Exchange 0 22 oktober 2005 22:30
De zoektocht naar de mysterieuze vermissing van het serialtagje Mennomoog Overige hardware 0 27 september 2003 01:59


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:02.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland