Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 22 november 2015, 20:59   #1
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
Saffire PRO24 DSP met ADA8000 !?
Heeft er iemand ervaring met het koppelen van een Behringer ADA8000 (adat out) met een Focusrite Saffire PRO24 DSP (adat in). Ik krijg namelijk geen signaal in mijn Saffy. Ook als ik verschillende mogelijkheden uitprobeer (master & slave), vanaf het moment ik in de Mix Control de adat wil selecteren om te syncen kan hij zich niet locken. Nogal frustrerend!

Ik werk met een iMac. Laatste versie van de Saffire MixControl (3.5) en ook de laatste firmware op mijn Saffy. Het is een nieuwe ADAT/Toslink kabel. En ik zie signaal binnenkomen in de ADA8000. Maar ik krijg geen signaal in de Saffy. Komt dit door de juiste instelling van master&slave. Wie is master, wie is slave. Welke sync en hoe kan ik de sync lock instellen...
Veel vragen. Ik weet het.
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 22 november 2015, 21:05   #2
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
De ADA8000 moet op Slave ADAT IN Staan,,
De audio card op Internal Sync, of niet op de Sync in vd ADA 8000....
De audio card is Master, Of 't moet in sync staan met een Externe (Word) Clock

Toch niet de ADAT cables verwisseld ?? OUT ADA 8000 = In Audiocard..
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 22 november 2015, 21:10   #3
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Oeps,, die Saffire Pro24 DSP,, heeft die wel ADAT ?? Is dat niet enkel stereo Toslink Input ???

Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 22 november 2015, 21:17   #4
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
Ja hoor die heeft ADAT, maar met deze instellingen krijg ik nog steeds geen signaal binnen...

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screen Shot 2015-11-22 at 20.15.53.jpg
Bekeken: 30
Grootte:  70,9 KB
ID: 106421

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screen Shot 2015-11-22 at 20.16.34.jpg
Bekeken: 25
Grootte:  40,3 KB
ID: 106422
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 22 november 2015, 21:23   #5
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
ADAT kabel is correct aangesloten en is dit type: Hosa OPT-117 Fiber Optic Cable
--
This cable is designed to interconnect digital audio components with Toslink jacks.
It is compatible with ADAT and all S/PDIF formats, including Dolby Digital and DTS surround.
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 22 november 2015, 21:29   #6
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Okey,, Mss moet je ergens in de safire prefs selecteren of het een Stereo of ADAT signaal is?
En de ADA8000 dan mss op 44.1 of 48 .. De Saffire z'n Sample frequency.... Als er geen ADAT out is op de audiocard,,
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 22 november 2015, 22:00   #7
BIAM
.
 
BIAM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2005
Woonplaats: 040
Berichten: 1.514
Als je de ADA8000 wilt laten slaven dan zal hij ook een clock moeten kunnen ontvangen.
Aangezien je Focusrite geen adat-out of wordclock heeft is dit niet mogelijk.
Je zult de ADA8000 als master moeten gebruiken en de Focusrite laten slaven.

Als dit niet werkt staat waarschijnlijk je optische output niet op 'adat' ingesteld.

Succes!
BIAM is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 12:54   #8
dubcreator
Vintage lid
 
dubcreator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 mei 2009
Berichten: 1.659
Ik zie in je saffire mix scherm dat je niet hebt ingesteld aan adat in of uit. Dat moet je wel ff doen. Ik heb 2 adats aan mn saffre 56 hangen en werkt prima. Maar moet je wel ff de adat in/out toewijzen.
dubcreator is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 21:36   #9
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526

Oorspronkelijk geplaatst door dubcreator Bekijk bericht
Ik zie in je saffire mix scherm dat je niet hebt ingesteld aan adat in of uit. Dat moet je wel ff doen. Ik heb 2 adats aan mn saffre 56 hangen en werkt prima. Maar moet je wel ff de adat in/out toewijzen.
Zie hieronder de screenshots bij aanpassing van de Saffire als slave en ADAT sync.
ADA8000 staat op master 44,1 kHz. NO LOCK... NO SOUND!

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screen Shot 2015-11-23 at 20.33.57.jpg
Bekeken: 19
Grootte:  71,0 KB
ID: 106430

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screen Shot 2015-11-23 at 20.34.21.jpg
Bekeken: 9
Grootte:  38,8 KB
ID: 106431
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 21:37   #10
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
Zie ik misschien iets over het hoofd?
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:03   #11
BIAM
.
 
BIAM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2005
Woonplaats: 040
Berichten: 1.514
- Kabel ADA8000 zit op 'OUT'?
- Uiteinde kabel (aan de kant van je Saffire) licht rood op?
- Op 48kHz geprobeerd?
BIAM is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:08   #12
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
- Yes
- Yes
- Yes

Maar geen verandering... blijft niet werken!
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:14   #13
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Check effe op Google: "saffire pro 24DSP no adat" En deze : http://global.focusrite.com/answerba...tandalone-mode

Normaal staat dat op de Audio card vermeld, ADAT/Optical,,
Volgens zo ik lees, heeft de Pro24 DSP geen ADAT poort,, maar staat dat wel op het mixer prog..

??
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:20   #14
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
Mijn Saffy heeft geen ADAT OUT, maar wel een ADAT IN.
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:24   #15
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Ja okey, idd,,

http://us.focusrite.com/firewire-aud...specifications

Digital Channel Inputs (Inputs 5-14) 44.1-96kHz

Stereo S/PDIF input on RCA
1 x 8 channel ADAT input on Optical Connector (SDPIF 3&4 set in preferences menu)
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:37   #16
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Kan de manual ni helpen http://us.focusrite.com/firewire-aud...o-24/downloads
Of Deze,, (zoek op saffire) ?? http://therecordingrevolution.com/20...t-input-video/

Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:43   #17
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Koppel de Coax Input anders eens los ??



Of eens een factory reset uitvoeren ??
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 22:55   #18
wired
Vintage lid
 
wired's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2013
Berichten: 526
Alles geprobeerd. Maar hij wil niet LOCKEN op het ADAT sync signaal van de ADA8000.
wired is offline   Met citaat reageren
Oud 23 november 2015, 23:46   #19
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Probeer eens te locken met een stereo toshlink device (CD/MD/DAT/Mixboard) op de Toshlink/ADAT poort ??
Dat weet je of de Saffire z'n toshlink poort mss stuk is, of de cable, of de ada8000 out
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 24 november 2015, 12:54   #20
dubcreator
Vintage lid
 
dubcreator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 mei 2009
Berichten: 1.659
1 x 8 channel ADAT input on Optical Connector (SDPIF 3&4 set in preferences menu)

Dan moet je nog je in/out routing goed zetten. Zoals bijv ADAT 1-8 = DAWin 7-14

Alles staat gewoon in de handleiding.

Laatst gewijzigd door dubcreator; 24 november 2015 om 13:26
dubcreator is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Focusrite Saffire DSP 4in10out Love Marktplaats archief 1 25 mei 2014 02:38
Focusrite Saffire pro 40 en Saffire pro 24 DSP synthiboy Marktplaats archief 2 3 maart 2014 21:35
Focusrite Saffire pro 24 DSP Shedacq Marktplaats archief 2 13 september 2012 01:29
Focusrite Saffire Pro DSP (Firewire) Mike Rockmore Marktplaats archief 2 28 oktober 2011 21:47
Saffire PRO 24 DSP VRM kefkekeyser Hardware 2 9 januari 2010 16:00


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 23:27.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland