Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 17 februari 2018, 22:06   #1
blanka
 
blanka's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2017
Woonplaats: 040
Berichten: 362
Audio interface en ADAT expansie: hoe de klok in te stellen?
Heb een firewire 8+8 interface en bijbehorende ADAT module met nog eens 8+8, maar ik vind het goed instellen van de klok lastig:
Zet je de ADAT unit op master 44,1 khz, dan neemt ie alles netjes op, maar als ik dan afspeel dan hort en stoot het van alle kanten.
Zet ik firewire interface als bron van klok, dan is playback goed maar is opgenomen spoor heel raar, met allerlei blackouts over de tijd.

Ik kan een toslink heen en terug aansluiten.
Ik kan de ADAT unit met een schakelaartje op master 44,1 master 48, slave Cinch en slave ADAT zetten.

Hoe krijg je het beste resultaat?


DWDXDMRXRMXR-80007501518
blanka is nu online   Met citaat reageren
Oud 17 februari 2018, 22:44   #2
Thoon_Loque
 
Thoon_Loque's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 december 2011
Woonplaats: Eindhoven
Berichten: 105
Misschien iets meer toelichting, Blanka.
Wat voor firewire kaart is het, welke adat module is het en welk programma (DAW) gebruik je?

sowieso zou ik de Adat als slave instellen.
Thoon_Loque is offline   Met citaat reageren
Oud 17 februari 2018, 22:53   #3
Remmelt
75 Sounds
 
Geregistreerd: 8 juni 2003
Woonplaats: Groningen
Berichten: 1.187
Wat is het merk en type van beide? dat praat wat makkelijker.

Je moet er om denken dat als je het ene apparaat als master instelt dat je het andere dan als slave instelt, dus het kan zijn dat je de software settings van je interface nog moet instellen.

Als je je externe converter als master wil gebruiken op 44.1 stel je je interface dus in op slave en draai je je DAW ook op 44.1

Als je je interface als master wil gebruiken stel je je externe converter dus in als slave. Om het kloksignaal naar je converter te krijgen gebruik je een 2e kabel, afhankelijk van wat voor kabel dat is zet je de schakelaar op adat of cinch.
Remmelt is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2018, 09:00   #4
blanka
 
blanka's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2017
Woonplaats: 040
Berichten: 362
Het gaat om een Phonic Firefly 808 + ADA8, icm Mac en Logic Pro 9/Audacity.


DWDXDMRXRMXR-80007501518
blanka is nu online   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2018, 10:53   #5
Thoon_Loque
 
Thoon_Loque's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 december 2011
Woonplaats: Eindhoven
Berichten: 105

Oorspronkelijk geplaatst door blanka Bekijk bericht
Het gaat om een Phonic Firefly 808 + ADA8, icm Mac en Logic Pro 9/Audacity.
Hmm. die firefly heb ik ook (gehad), die heb ik uit mijn set gehaald omdat ik die nooit stabiel aan de praat heb gekregen. Vaak bij opnames 'hakkelde' hij en dat kon ik niet gebruiken (op pc). Ik heb daarom besloten deze weg te doen en iets anders te kopen
Ik vraag me af of meer mensen zijn die ook problemen met de firefly hebben.
Thoon_Loque is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2018, 11:09   #6
blanka
 
blanka's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2017
Woonplaats: 040
Berichten: 362
Enige probleem dat ik er los mee heb (dus enkel de Firefly los) is dat bijvoorbeeld youtube en sommige andere programma's geen geluid geven bij een andere uitvoerfrequentie dan 44,1kHz. Maar dat zit denk ik in HTML5 playback browser en Flash.
Zit dus vooral te hannessen met wisselen tussen input en output icm ADAT.


DWDXDMRXRMXR-80007501518
blanka is nu online   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2018, 12:07   #7
VL7
Al vintage van mijzelf
Moderator
 
VL7's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 januari 2003
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 2.186
Je moet sowieso in de Systeeminstellingen een favoriete geluidsbron kiezen.
In jouw geval zou ik kiezen voor de Firefly in- en output.
Dan in Logic bij audio instellingen ook weer Firefly kiezen.
Zonder Logic zal OsX dan terugvallen op de Firefly.
Als Logic draait zal hij daar dus ook voor kiezen.
Je kan de adat in en outputs gewoon met elkaar verbinden.
Mocht de Firefly iets hebben van een regelpaneel dan kies je bij standalone voor intern kloksignaal.
Kan je ook kiezen voor adat dan maak je die slave zodat hij bij wisselingen van klokfrequentie meeschakelt ( ff je monitors muten...). Dat doe je in Logic dus altijd via de audio instellingen omdat dan core audio wordt gereset.
Voor youtube en andere zaken zal de audio interface zelf de frequenties kiezen maar daar heb je adat niet voor nodig neem ik aan.

Wat bij opname trouwens ook nog kan is een te grote belasting van je processor en / of geheugen, veel plugins en meer van dat belastende gedoe. Dus kijk eens of je wifi uit kan zetten en alles dat niets met muziek te maken heeft. Uiteraard ook de verdeling van processors, input monitoring via software, buffers, alles kan meespelen.
VL7 is offline   Met citaat reageren
Oud 18 februari 2018, 12:08   #8
VL7
Al vintage van mijzelf
Moderator
 
VL7's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 januari 2003
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 2.186
O ja, je kan ook nog in Midi- audio instellingen van Hulpprogramma’s de klokfrequenties kiezen.
In Logic kan je in- en outputs definiëren.
VL7 is offline   Met citaat reageren
Oud 21 februari 2018, 14:24   #9
blanka
 
blanka's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 april 2017
Woonplaats: 040
Berichten: 362
Lijkt nu te werken. Zie instellingen.
Op deze manier kan ik 18 sporen opnemen.
Afspelen gaat ook goed.
De 8 ADAT kanalen worden alleen niet mee gemixed in de monitor-uit mixer van de Firefly, maar met het programma LineIn kan ik de kanalen toch softwarematig meemixen. Op zich prima, ik wilde individuele drumsporen kunnen opnemen, de mix gooi ik dan over de Firefly.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Schermafbeelding 2018-02-21 om 15.22.13.png‎
Bekeken: 12
Grootte:  25,6 KB
ID: 120904  


DWDXDMRXRMXR-80007501518
blanka is nu online   Met citaat reageren
Oud 21 februari 2018, 14:27   #10
VL7
Al vintage van mijzelf
Moderator
 
VL7's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 januari 2003
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 2.186
Je kan in Logic toch de adatkanalen routen naar stereo uit?
VL7 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Analoge klok naar midi klok converter? Patat Met Overige hardware 42 5 maart 2013 13:01


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:56.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland