Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 februari 2018, 22:54   #1
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846
In Logic pro x au plugins aan sturen met NI Maschine plugin
Zit al tijdje al af te vragen of mogelijk is om met de maschine in plugin mode via logic anderen au plugins kan aan sturen ?

Dat ik in logic zelf een plugin in stel en die via plugin van de maschine de knoppen aan sturen is dat mogelijk ?

Wie kan mij dit vertellen of uitleggen of er iets is om dit mogelijk voorelkaar te krijgen.

Bedankt alvast.


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 11 februari 2018, 16:48   #2
audiocollage
Vintage lid
 
Geregistreerd: 30 april 2009
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 2.531
Wat is die "NI Maschine plugin" ?
Ik heb geen NI Maschine maar dacht dat het een controller was... en dus wat doet de plugin dan juist ?
audiocollage is offline   Met citaat reageren
Oud 11 februari 2018, 22:56   #3
fjoesz
Vintage lid
 
fjoesz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2005
Berichten: 7.300
maschine controller is een midi controller als je m op midi zet
dus ja dat kan
fjoesz is offline   Met citaat reageren
Oud 12 februari 2018, 06:29   #4
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846

Oorspronkelijk geplaatst door fjoesz Bekijk bericht
maschine controller is een midi controller als je m op midi zet
dus ja dat kan
Ja dat die dat kan doen dat wist ik.
Is het dan ook mogelijk
om de waarder van de
draaiknoppen te zien en kan ik hem dan ook een naam geven ?


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 12 februari 2018, 10:39   #5
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.267
Ik ken Logic niet maar ik gebruikte Maschine in Ableton. Een lekker werkende oplossing is er niet.

Midi sturen naar tracks in je DAW

Ik wilde ook vanuit de Maschine VST meerdere tracks in Ableton aansturen maar dat gaat niet. In de Maschine VST kon ik midi enkel routen naar host. En in Ableton kan ik voor een track dan enkel als midi input kiezen: Machine VST. Dus geen midi channel waar de midi vandaan moet komen, je hebt dus maar 1 midi channel waar je gebruik kan maken in Ableton.

Een oplossing was dan om een IAC driver te gebruiken (op de Mac). Dan gebruik je Maschine in standalone, en route je midi naar Ableton. Je kan dan wel meerdere midi channels gebruiken, je gebruikt Maschine dan gewoon als sequencer en je DAW als soundmodule. Maar, ik had flinke latency.. dus midi kwam niet strak binnen in Ableton. Ook niet als ik Ableton Link gebruikte tussen Maschine en Ableton.

Midi Controller
Als je Maschine in Midi Mode zet is het een simpele midi controller.. Je kan dan niet de VST aansturen.. enkel direct midi insturen in je DAW. Je kan wel steeds switchen tussen Controller Mode en Midi Mode.. maar dat werkt niet lekker.

Encoders

Je encoders gebruiken om VST’s aan te sturen kan.. die sturen gewoon cc uit.
Je kan ook Maschine VST parameters (resonance, cutoff etc.) mappen in je DAW, net zoals je dat met elke andere VST doet. Je sequences spelen dan in de Maschine VST, en je automation komt vanuit je DAW.

Ik vond Maschine in een DAW echt super frustrerend.. blij dat ik er vanaf ben.. ik kreeg er echt spontaan migraine van… Brrr..



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 12 februari 2018, 16:15   #6
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846
Klinkt niet echt positief....


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2018, 08:46   #7
audiocollage
Vintage lid
 
Geregistreerd: 30 april 2009
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 2.531
In Logic heb je volledige controle over gans het midi gebeuren.
Je kan er complete editors in bouwen, desgewenst met geheugens en remote controle.
Plugins aansturen d.m.v. een externe controller is enkel een questie van hoe reageert de plugin op midi. Verder een goede externe controller.
audiocollage is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2018, 16:03   #8
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846
Dat er met Midi veel mogelijk is was is achter gekomen.
Ik vroeg me af of je ook gebruik kon maken van die 2 grote displays dat daar op
De waarde ziet.
Ik was namelijk erg benieuwd of dat kon ?


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2018, 16:05   #9
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.267
als ik zou was zou ik even de handleiding van de controller editor lezen...

• Op de displays zie je enkel de waardes zoals die er zijn in de Maschine VST
• Of je ziet de waardes van de controller in midi mode..



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 15 februari 2018, 09:46   #10
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846

Oorspronkelijk geplaatst door Furious5 Bekijk bericht
als ik zou was zou ik even de handleiding van de controller editor lezen...

• Op de displays zie je enkel de waardes zoals die er zijn in de Maschine VST
• Of je ziet de waardes van de controller in midi mode..
Bedankt voor het advies geven ik zal naar die handleiding kijken!


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 22 februari 2018, 00:50   #11
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846
Ik vroeg me nog iets af...
wat zijn de voordelen als ik het via een losse laptop aansluit met maschine software en een losse Mac met logic pro x(10.4 of hoger)
Kan ik dan MIDI dingen van logic aan sturen en dan met die losse laptop waar maschine software op staat aan sturen ?
Ik vroeg me af wat hier de mogelijkheden zijn misschien ga ik via deze optie proberen als het mogelijk is om het via losse laptop met maschine software en dan die MIDI van me Mac aan sturen ?
Wie kan mij hier meer over vertellen ?

Bedankt


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 22 februari 2018, 10:18   #12
audiocollage
Vintage lid
 
Geregistreerd: 30 april 2009
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 2.531
Een goed idee als je een komplete setup van plugins wil aansturen, hoewel dat ook al in Logic zelf zou kunnen, maar zoals ik reeds zei :
Oorspronkelijk geplaatst door audiocollage Bekijk bericht
...Plugins aansturen d.m.v. een externe controller is enkel een questie van hoe reageert de plugin op midi...
audiocollage is offline   Met citaat reageren
Oud 26 februari 2018, 23:02   #13
Havelock
I Love Synthesizer Sound!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 846
Ah ok nomaals bedankt!


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » De Studio » MIDI

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Noobvraag: hoe koppel ik plugin aan midi track Logic 9? blanka Plug-ins 15 12 juni 2017 17:19
Moog VX-351 aan sturen met Cubase. Q-bus Synthesizers en synth-modules 6 7 november 2010 10:58
locator van Ableton hoe kan ik die met het toets commando aan sturen ? Havelock Sequencing 9 24 juni 2007 23:31
pro 600/ cv in/ hoe aan te sturen? metatron MIDI 0 17 maart 2006 11:19
Vst Plugins In Logic Pro 6 bart Plug-ins 11 4 augustus 2004 21:34


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:48.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland