Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 7 februari 2018, 12:19   #1
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
Lexicon MPX1 start niet
mijn Lexicon MPX1 start dus niet meer op.
ik heb meerdere powerkabels geprobeerd.

open gemaakt, zit een zekering in, niks aan te zien van doorbranden,
ook op de voedingsunit zie ik niks geks

verhaal komt meer voor:
https://www.synthforum.nl/forums/sho...t=lexicon+mpx1

natuurlijk kan ik zo'n voeding gaan kopen , vervanging is simpel, maar ik heb geen flauw idee of t daar aan ligt, heb geen verstand van elektronica

heeft iemand een idee wat t zou kosten om m weer werkend te krijgen?
vipal is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 08:14   #2
metatron
Sw, Sdshn, Ptch & Rvrb 😁
 
metatron's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 juli 2002
Woonplaats: Kuta, Bali
Berichten: 2.387
Heb het probleem ook gehad. Nieuwe voeding en het is verholpen. Door de hoge prijs heb ik er toen voor gekozen het te verkopen.


Software...
metatron is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 09:13   #3
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
ok, bedankt voor je reactie, dan ga ik daar eens over nadenken.
ik zit dan zowieso nog wel met de vraag wat de juiste voeding is.
in dat andere draadje staat dus deze: https://nl.mouser.com/ProductDetail/...key826-LPT63-M maar hoe weet ik of da klopt?
vipal is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 09:25   #4
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
https://www.gearslutz.com/board/geek...-no-power.html
hier staat een andere powerunit geadviseerd, die ook goedkoper is
https://nl.mouser.com/ProductDetail/...I%252bQA%3d%3d Artesyn LPT25 ; 37 euro

ik zal m bestellen en vertellen of t gelukt is om de mpx1 weer tot leven te brengen.
vipal is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 10:40   #5
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
37 euro plus 20 euro vervoer plus btw, totaal kosten: 70 euro
vipal is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 10:46   #6
SmartBits
hodie mihi cras tibi
 
SmartBits's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 3 oktober 2010
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 1.002
Volgens mij heeft Mouser gratis verzending boven 50 euro, dus misschien is het interessanter om meer items mee te bestellen.


Depeche Faux (Depeche Mode tribute): Facebook | YouTube
Magnus Machina: Facebook | Soundcloud | Bandcamp | YouTube
ghost.transmitter (modular noodles): Soundcloud
TheSmartBits (oud werk, The Gathering, Wish, Lindane): YouTube
SmartBits is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 11:10   #7
studioduif
 
studioduif's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2005
Woonplaats: Den Bosch
Berichten: 271
@ Vipal, als ik zo snel naar de Mouser link kijk dan staat daar :

Output voltage channel 1 = 5V output current channel 1 = 0.3A
Output coltage channel 2 = 15V, output current channel 2 = 1.5A.

Het kan een typo zijn, maar 300mA op 5V zou wel eens te weinig kunnen zijn. De dure voeding geeft namelijk 7A @ 5V (dat zal je dan ook wel niet nodig hebben)
studioduif is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 11:15   #8
marcuuu
Vintage lid
 
marcuuu's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 juni 2002
Woonplaats: <zh>
Berichten: 5.155
Oude psu laten maken door tech. Gewoon open zagen en later dicht met tape.
marcuuu is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 11:38   #9
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
tsja ik doe niks met electronica, zou dus niet weten wat nog meer te bestellen.
heb m al besteld, ik gok erop dat die twee meldingen op gs kloppen.
speel zelf maar voor tech aangezien ik geen techs ben tegengekomen.
op hoop van zegen dan maar, ik laat t weten
vipal is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 16:40   #10
Designer
audio lab
 
Designer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 augustus 2013
Berichten: 1.233
Heb je wel zo een speciale stekkerdoos met randaarde ?
Ik heb zo een Belkin stekkerdoos die is tot 100.000 verzekerd ( niet meer verkrijgbaar ), ook heb ik APC stekkerdozen die nog wel te krijgen zijn.

Dit voorkomt problemen en moet je altijd hebben, ik zeg helaas niet dat ze anders niet stuk waren gegaan.
Gelijk regelen als je dit nog niet hebt.
Designer is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 17:03   #11
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
ok, wist dat niet, overspanningsbeveiliging bij blikseminslag?
vipal is offline   Met citaat reageren
Oud 8 februari 2018, 17:19   #12
Designer
audio lab
 
Designer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 augustus 2013
Berichten: 1.233
Ja klopt, je stroom word afgevlakt ook tegen kleine piekjes, en is beveiligd bij kortsluiting volgens mij,
je mag niet doorlussen van die naar een andere zeggen ze ( doe ik wel trouwens, anders word het een beetje duur ).
Designer is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2018, 16:39   #13
vipal
Vintage lid
 
vipal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 april 2005
Woonplaats: west gelderland
Berichten: 761
LPT25 voeding werkt prima, mpx1 leeft weer, 70 euro, 5 min. werk qua vervangen
vipal is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:17.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland