Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 18 november 2007, 16:17   #1
KarmaDRE
 
Geregistreerd: 13 juni 2007
Berichten: 29
Yamaha TG500
Hallo Iedereen,
Al jaren zit in mijn rack een TG500 van yamaha waarvan ik naar en paar klanken gebruik ,bij gebrek aan andere, Is er iemand die weet waar ik SYSEX banken kan vinden op het internet? of er voor mij heeft?
KarmaDRE is offline   Met citaat reageren
Oud 18 november 2007, 23:22   #2
landfiets
 
Geregistreerd: 9 juni 2005
Berichten: 27
Wil je hem niet aan mij verkopen die TG500? Ik zoek er namelijk een.
En zit daar alles in wat er ook op de volgende site staat? http://www.synthmania.com/tg500.htm


[FONT="Comic Sans MS"]====================\00/==============================
Mackie 1402 VLZ3pro | Lexicon MX400 | Roland RD-700 | Clavia Nord Electro 2 | Roland XV5050 |DAW Computer Q6600 | Focusrite Saffire 26 i/o | Stylus RMX, Silenth1, Wusikstation, FM8, Cubase Studio 4, Ableton Live 7, Free VST's, Halion 2, Soniksynth
==================Big-@'s School of Music================[/FONT]
landfiets is offline   Met citaat reageren
Oud 19 november 2007, 00:19   #3
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Die TG500 stak m'n ogen toen uit in de jaren '90....
Heb toen een K2000 gekocht - al vond ik die Yamaha's toen beter klinken.... - Zeker de SY85 en vooral de SY99....

Soit,
Kun je geen patchen van de SY85 gebruiken voor de TG500??
Der zet wel geen diskdrive in die TG500,
maar mss met ťťn of andere editor???

Mss dat dit iets is?

http://cgi.ebay.com/Yamaha-SY-85-TG5...QQcmdZViewItem
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 19 november 2007, 00:47   #4
bazziman
Vintage lid
 
bazziman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juli 2002
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 1.456

Oorspronkelijk geplaatst door landfiets Bekijk bericht
Wil je hem niet aan mij verkopen die TG500? Ik zoek er namelijk een.
En zit daar alles in wat er ook op de volgende site staat? http://www.synthmania.com/tg500.htm
Jep. Dat zijn de standaard petsen....op het web zijn weinig patches te vinden trouwens...heb daar ook al 's naar gezocht. Ook een goed (standalone) editor zou ik best kunnen gebruiken...
bazziman is offline   Met citaat reageren
Oud 19 november 2007, 20:17   #5
KarmaDRE
 
Geregistreerd: 13 juni 2007
Berichten: 29
Bedankt voor de reactie allemaal,in het verleden heb al eens geprobeert om SY85 sounds binnen te laden ,maar het is mij nooit geluk! misschien deed ik het niet correct? en het internet heb ik afgezocht naar sounds maar ben nooit wat nieuws tegengekomen..spijtig dat er ook nooit iemand is opgekomen om een converteer programma te maken om toestellen zoals de sy99,csx1 ,sy85 ,tg500 en andere AWM2 synth's compatibel te maken ....maarja vergaane glorie en dan komt er geen ondersteuning meer he.
Groetjes KarmaDRE
KarmaDRE is offline   Met citaat reageren
Oud 19 november 2007, 20:20   #6
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Volgens mij is de TG500 uit de periode van de Atari?
Daar dach't ik links voor te hebben gezien....

De CS1X is iets totaal anders en veel nieuwer!
'k Heb er zelf twee en daar zijn verschillende editors voor te vinden!
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 19 november 2007, 20:32   #7
KarmaDRE
 
Geregistreerd: 13 juni 2007
Berichten: 29
Hoi Stephen,
Jahoor uit de goede oude tijd "hum hum" ik heb een editor hiervoor maar het gaat om AWM2 synthese dus moet er wel compatibiliteit in zitten dacht ik,
niet van wakker liggen .......als we eens veel tijd hebben gaan we misschien nog wel eens nieuwe klanken ineen boksen.
Greeeeeetzzz karmaDRE
KarmaDRE is offline   Met citaat reageren
Oud 19 november 2007, 22:40   #8
Frank-T
gitarist songwriter
 
Frank-T's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 januari 2005
Woonplaats: Zaanstad
Berichten: 241
hoi, ik heb ze allebei..(tg500 + sy85) met non velotile memory!!!!!!!!!!
je kunt wel de voices uitwisselen..
maar wel met een beperking..
je kunt ook zo'n memory card kopen op ebay..
werkt perfect..
maar de samengestelde (multi) sounds gaan alleen op de eerste 2 banks..


klik hier (youtube) voor mijn track en videoclipje!zelf gemaakt


http://www.youtube.com/watch?v=iht-YIo0ENk
Frank-T is offline   Met citaat reageren
Oud 15 december 2007, 22:27   #9
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
'k ben al m'n Music-Magazine cd's & DVD's op HD
aan't zetten en kwam een "YAMSY85" dir tegen
op de Future Music cd: FM016...

't zijn de volgende banks:
DYNRHODE.G01
FRHRNENS.G01
VIOLAS.G01
VIOLNSEC.G01

Geen idee wat 't is,
Als iemand intresse heeft dan zet ik ze effe online...


Nog een FM cd gevonden met patchen voor d Sy85:

1YESY85.G02
2SONGS.G01
DR-LOOP1.G01
HEV-LOOP.G01
HOUSE-FX.G01
KGEEHAUS.G01
LOOP-2.G01
LOOP-3.G01
LOOP-4.G01
MONKFUNK.G01
PERF--1.G01
PIANO1.G01
PIANO2.G01
RAPTOOLS.G01
SAMPDRM-.G01
SOULHORN.G01
SS-10.G01
TIBET---.G01

Laatst gewijzigd door Stephen; 15 december 2007 om 23:00
Stephen is offline   Met citaat reageren
Oud 10 oktober 2017, 23:32   #10
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 553
Hallo TG500/ SY85 eigenaren,

Ik heb ook een TG500 en een SY85 en heb ook gezocht naar sounds op het web. Die zijn er wel, maar je moet goed zoeken en veel bestanden zijn in een format voor diskettes. Die moet je dan nog van je PC naar een diskette krijgen, en dan hopen dat het riempje van je diskdrive nog niet verpulverd is. Een paar banken met geluiden bevatten zeeeeeer goeie sounds, vooral een set Vintage 1 en Vintage 2. Voor de liefhebbers, PM en ik stuur ze je per mail toe (heb ze in sysex format). Voor wie uit de voeten kan met de diskette formats ... zie set 1 t/m 4 .... http://yamahamusicians.com/forum/viewforum.php?f=149
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Oud 10 oktober 2017, 23:33   #11
Michaels Keys
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 augustus 2006
Berichten: 553
PS kan iemand mij helpen met een MIDI probleem met die TG500? Ik wil via een masterkeyboard geluiden aansturen, maar het lijkt niet te lukken (zoals dat met een Roland module wel lukt). De bank select nummers (bij Roland bv 84-0 of 84-1) die nodig zijn om bv Internal 1 of Internal 2 te selecteren krijg ik niet uit de MIDI documentatie gevonden ... : ( Moet toch mogelijk zijn ........ Heeft iemand tips? Dank!!!! Groeten, Michael
Michaels Keys is offline   Met citaat reageren
Oud 11 oktober 2017, 19:18   #12
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.793
Okey, hierbij de SY85 preset disks van de oude Future Music CD's:

http://www.stephenm.be/sf/_FutureMus...Disks-SY85.zip
Stephen is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Tips & Tricks » Sample/Sounds Exchange

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Yamaha TG500 landfiets Marktplaats archief 1 24 november 2007 21:31
yamaha TG500 en CS6R griep Marktplaats archief 2 26 mei 2007 22:21
Yamaha TG500 translucent Marktplaats archief 4 15 mei 2007 13:32
korg poly 61 en Yamaha tg500 aangeboden theiz Marktplaats archief 6 18 januari 2004 22:18
TG500 yamaha goed ?? dvdyck1 Synthesizers en synth-modules 2 8 april 2002 20:11


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 19:09.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland