Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 23 mei 2010, 22:16   #1
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Geluid valt weg
Hallo,

Sinds kort ben ik bezig met softsynths op mijn laptop (een packard bell een doucore 2,16 Ghz, 4 GB geheugen) die ik aanstuur via een terratec Area 61 met interne geluidskaart (een yamaha DX?, ik kan het het via mijn configuratiescherm niet achterhalen, daar heet de kaart gewoon terratec Area61)

Ik gebruikte eerst music maker, maar opeens deden VST instrumenten het niet meer zoals de Edirol Classic en ik ik kreeg de VST van de Area niet geinstalleerd. Ook viel het geluid geregeld weg met een hoop gekraak (als ik een aantal tracks naast elkaar zette), maar dat werd wat beter als ik de asio driver op "relaxed" zette, maar daarvan werd de latency iets minder goed.

Ik dacht, ik ga Sonar uitproberen voor een maand om te kijken of dat wat is, maar daar viel ook het geluid soms even weg alleen al tijdens het even jammen met één kanaal (real piano's)

Waar kan dat aan liggen? Is de geluidskaart van de terratec niet goed, trekt mijn laptop het niet.....

Ik wil graag lekker kunnen componeren, en heb meerder tracks nodig en als ik strak wat wil gaan kopen, moet het wel kunnen werken.....

Iemand suggesties?

Groetjes van Rudo
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 23 mei 2010, 23:56   #2
Vic
Vintage lid
 
Vic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 januari 2008
Woonplaats: Belgische Kust
Berichten: 2.505
Er is niets mis met je spullen

Je hebt een asio driver nodig (dat heeft voorang aan audio zeg maar)

Asio4all kan je gratis douwnloaden in installeren

De software die je gebruikt zal je moeten instellen zo dat de asio driver gebruikt wordt en niet je standaart driver die bij je geluidskaart hoort.
De buffers van de asiodriver kan je instellen,, te zeggen zoek naar de minimale latency (audiovertraging) ten opzichte van het punt dat er geen gekraak meer is.

Suc6


Absurd veel gear Gearlust...ikke??? neenee
Vic is offline   Met citaat reageren
Oud 24 mei 2010, 06:10   #3
meesha74
Geluidsgek
 
meesha74's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 november 2004
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 2.138
...of koop een goeie geluidskaart met ASIO drivers. (Volgens mij heeft bijna elke geluidskaart tegenwoordig ASIO drivers).

Maar probeer idd eerst eens ASIO4all


Visit:
MEESHA Website
Youtube Channel
Facebook

Gratis MEESHA ALBUMS downloaden! Klik hier
meesha74 is offline   Met citaat reageren
Oud 24 mei 2010, 06:31   #4
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Hallo,

Bedankt voor de reacties. Ik heb een Asio driver geinstalleerd, de driver die bij de geluidskaart hoort. En met de Latency is met de huidige set-up niets mis (ook nu staat asio op relaxed) en het speelt allemaal gewoon vlot. Alleen dan af en toe even een "hik-up" een kraakje, een stuke stil voor een halve seconde.

Komt dat door de ASIO driver dan?
Asio4all heb ik al geinstalleerd, maar die krijg ik niet aan het werk met mijn geluidskaart. Asio4all werkte wel met musicmaker (dan kreeg ik het geluid over mijn laptop) maar de latency was waardeloos (bijna een halve seconde).

Als ik dan een andere geluidskaart zou moeten kopen, enige suggesties. Het gaat om aan mijn laptop, dus zal een USB kaart moeten zijn.

Het is ook zeker dat mijn laptop dit gewoon feilloos aan zou moeten kunnen? Want als ik dan dure software koop (ik vind SONAR best ingewikkeld, het werken met de pianorol was vele malen simpeler met musicmaker) en een geluidskaart en ik zou straks ook nog een laptop moeten kopen, tja..... dan koop ik misschien liever wel een hardware synth....

Dus suggesties en tips zijn van harte welkom. Ik ben ook nog maar net begonnen met softsynths en er is een hoop te leren en te onderzoeken, maar het liefst zou ik iets hebben dat lekker "plugged and played"

Een geluidskaart met sequencer software geniet dus wel de voorkeur.

Groetjes van Rudo
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 28 mei 2010, 00:10   #5
Vic
Vintage lid
 
Vic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 januari 2008
Woonplaats: Belgische Kust
Berichten: 2.505
Hoi,

Ik gebruik dit

http://www.musicstore.com/nl_NL/NLG/...PCM0003323-000

Er zit een LE versie van cubase bij, met pianorol en nog een paar duizend functies.
Je moet er wel even leren mee werken en dat is niet van plug en play, 5 minutjes en Rondo
Het is wel de moeite, je kan er veel mee doen en als je het eenmaal onder de knie hebt snel en makkelijk

Er is op het forum veel info te vinden ivm geluidskaarten, zoek eens wat rond

Mijn laptopje is zowaar een fossiel en een stuk trager dan de jouwe, vermoed dat je een aardig eind moet komen met die van jou dus.


suc6


Absurd veel gear Gearlust...ikke??? neenee
Vic is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 15:10   #6
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Processor overbelast!!!
Hoi, bedankt voor je antwoord.
Ik heb even de geluidskaart in de Terratec Area 61 voorzichtig aangeduwd, en het kraakje is gelukkig weg.

Nu zat ik lekker even te spelen en gebruikte een ingebakken softsynth van Cakewalk Sonar 7 PE en de porcessor kwam geregeld is het rood en toen viel dus ook het geluid weg. Het was alleen maximaal 6 toetsen te gelijk een beetje het geluid aan het testen toen dit gebeurde.

Als ik dan toetsen indrukte van het "keyboard" kwam er wel midisignaal binnen, maar dus gun geluid. Vervolgens drukte ik op de "play" knop om de sequence te starten waarna ik weer geluid had, zowel de sequence was te horen, maar ook het keyboardspel deed het weer.

De vierde keer dacht de proceesor waarschijnlijk: "zoek het maar uit" en ging de laptop volledig uit.

Waar kan dit aan liggen, want de processor (core 2 duo of een duo core, ik weet niet zeker) zou het dus niet aan mogen liggen.

Moet ik nog bepaalde instellingen in de laptop veranderen, of in de software?

Ik hoop dat iemand me kan helpen.

Groetjes van Rudo


Oorspronkelijk geplaatst door Vic Bekijk bericht
Hoi,

Ik gebruik dit

http://www.musicstore.com/nl_NL/NLG/...PCM0003323-000

Er zit een LE versie van cubase bij, met pianorol en nog een paar duizend functies.
Je moet er wel even leren mee werken en dat is niet van plug en play, 5 minutjes en Rondo
Het is wel de moeite, je kan er veel mee doen en als je het eenmaal onder de knie hebt snel en makkelijk

Er is op het forum veel info te vinden ivm geluidskaarten, zoek eens wat rond

Mijn laptopje is zowaar een fossiel en een stuk trager dan de jouwe, vermoed dat je een aardig eind moet komen met die van jou dus.


suc6
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 17:41   #7
twanbeatz
Skills
 
twanbeatz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2010
Berichten: 164
Als ik jouw was zouw ik de sample rate iets omhoog zetten (tegen de 1000 ofzo). Hierdoor heb je wel (iets) meer latency, maar, het werkt wel iets beter .
Dat het niet aan je computer kan liggen zou ik niet volledig uitsluiten, je hebt namelijk maar één core met niet extreem veel Ghz.
Wat je misschien kunt doen is: Je DAW op een andere snelle computer (van een vriend of familielid) installeren, (ook de geluidskaart even aansluiten natuurlijk) en dan kijken of het probleem opgelost is.
Als dit het probleem verhelpt zou ik je toch een andere computer aan kunnen raden!

Veel succes


Gear: 2 Minimal 2 Place
twanbeatz is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 18:35   #8
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Hoi bedankt voor je reply!

De samplerate omhoog zetten.... huh? Hoe doe ik dat? Doe ik dat in Sonar of ergens anders?

Ik heb het even nagekeken, ik heb een Dual core T3400 processor, met 2,16 GHZ en 4 GB geheugen.... De software is ouder dan de processor lijkt mij.... dus hoe snel moet de laptop dan zijn? Het is overigens de snelste computer in huis en heb geen beschikking over laptops of PC's buitenshuis.

Groetjes van Rudo

Laatst gewijzigd door Rudo; 29 mei 2010 om 19:04
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 19:34   #9
twanbeatz
Skills
 
twanbeatz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2010
Berichten: 164
De samplerate zet je meestal omhoog bij je Geluidskaart Driver Software, (ik denk) dat je deze kunt vinden bij > Confrigratiescherm > [Geluidskaart Driver].
Je zij dat je geen snellere computer tot je beschikking hebt, probeer dan familieleden of vrienden (als die wel een snellere PChebben dan). De minimale snelheid zou zoiets moeten zijn:
- 3/4 GB RAM
- Core 2 Duo
- > 2.80Ghz
Met deze specs zou het moeten lukken


Gear: 2 Minimal 2 Place
twanbeatz is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 20:04   #10
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Hoi, wederom bedankt voor je reactie.

Dat van de geluidskaart zal ik even bekijken als ie weer aangekoppeld is aan de laptop.

Zou het wel raar vinden dat ik een PC moet hebben met 2,8 GHZ of sneller (ik heb nu toch een dual core van 2,16, dus heb ik toch 4,32 ghz?), als ik al een PC kan vinden bij iemand die die een dergelijke processor heeft gaat ide mij natuurlijk niet even een programmaatje van 4GB laten installeren.
Dus als ik een dergelijke PC zou moeten aanschaffen, dan heb ik wel een andere oplossing...... dan maar geen softsynth.

Ik speel met één geluisbrond, speel een paar akkoorden en processor overbelast, dan kan ik wel een processor kopen die 40 % sneller is, maar als ik dan dus twee akkoorden aansla van in totaal acht noten, dan is het dus ook einde oefening? (ik sla nu namelijk 6 noten aan en de laptop stopt er mee)

Er zijn toch ook wel mensen die langzamere laptops of PC's hebben die wel gewoon lekker draaien? Dus het is niet dat ik je niet geloof, maar als het dan wel waar is, vrees ik dat een snellere laptop het probleem iets kleiner maakt en dus niet oplost.

Groetjes van Rudo

Oorspronkelijk geplaatst door twanbeatz Bekijk bericht
De samplerate zet je meestal omhoog bij je Geluidskaart Driver Software, (ik denk) dat je deze kunt vinden bij > Confrigratiescherm > [Geluidskaart Driver].
Je zij dat je geen snellere computer tot je beschikking hebt, probeer dan familieleden of vrienden (als die wel een snellere PChebben dan). De minimale snelheid zou zoiets moeten zijn:
- 3/4 GB RAM
- Core 2 Duo
- > 2.80Ghz
Met deze specs zou het moeten lukken
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 20:26   #11
Ronaldoz
Vintage lid
 
Ronaldoz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2009
Berichten: 801
Wat ik nu zeg ik relatief en ligt er maar aan, oke.
Ik heb nu een project met 130 effecten, waarvan meerdere VSTi's.
Ook veel routing.
Het cpu gebruik is 61% op z'n max en ik gebruik Asio4All.
De latency = 16ms en ik speel in met me toetsenbord, dat wellicht voordeel heeft i.v.m. een controller gezien de latency.
Pc = Vista 32 bit, 4gb en 2,6GHz dual core en doe dit met Reaper.
Maar, ik denk dat je cpu wel minder presteert, daar in tegen zou het met je specificaties geen probleem moeten zijn om in ieder geval minimaal te kunnen werken met een soft synth en wat ook.
Ook, hoe meer poly (meer toesten tegerlijk), hoe meer cpu gebruik.
Ronaldoz is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 21:06   #12
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Hoi, dank voor je reactie.

Tja ik begrijp ook wel wanneer ik een sequence draai met weet ik veel hoe veel tracks en een hoop geluiden in één keer en een zooitje effecten er overheen dat ik dan tegen beperkingen aan ga lopen....

Maar als ik alleen al een soft synth toevoeg in een blanco programma, dan stijgt het CPU gebruik al naar 15 to 20 % en dan speel ik geen noot! Dat zakt daarna terug to ongeveer 9 %, maar nog steeds speel ik niets.......

Groetjes van Rudo


Oorspronkelijk geplaatst door Ronaldoz Bekijk bericht
Wat ik nu zeg ik relatief en ligt er maar aan, oke.
Ik heb nu een project met 130 effecten, waarvan meerdere VSTi's.
Ook veel routing.
Het cpu gebruik is 61% op z'n max en ik gebruik Asio4All.
De latency = 16ms en ik speel in met me toetsenbord, dat wellicht voordeel heeft i.v.m. een controller gezien de latency.
Pc = Vista 32 bit, 4gb en 2,6GHz dual core en doe dit met Reaper.
Maar, ik denk dat je cpu wel minder presteert, daar in tegen zou het met je specificaties geen probleem moeten zijn om in ieder geval minimaal te kunnen werken met een soft synth en wat ook.
Ook, hoe meer poly (meer toesten tegerlijk), hoe meer cpu gebruik.
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2010, 23:42   #13
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401
Ik heb zojuist gemerkt dat het aanzetten van mijn midi keyboard met ingebakken geluidskaart al voor een CPU verbruik van ongveer 18 procent (dus zonder dat ik ook maar één toets aanraak)

Is dat normaal?

Groetjes van Rudo
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 07:36   #14
Woefje
 
Woefje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 september 2008
Woonplaats: Tussen de kabels
Berichten: 430
staat je sample rate wel goed? (:


Woefje is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 07:48   #15
twanbeatz
Skills
 
twanbeatz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2010
Berichten: 164

Oorspronkelijk geplaatst door Rudo Bekijk bericht
Ik heb zojuist gemerkt dat het aanzetten van mijn midi keyboard met ingebakken geluidskaart al voor een CPU verbruik van ongveer 18 procent (dus zonder dat ik ook maar één toets aanraak)

Is dat normaal?

Groetjes van Rudo
Nou, normaal is het sowieso niet. Je haalt alleen twee dingen door de war:
Core 2 Duo = 2 Cores = 64-bit.
Dualcore (Pentium D) = Gewoon een nieuwe merknaam van intel = 32-bit = 2 Kernels = dus niet 2 Cores!
Dat betekent dat je het aantal Ghz niet mag verdubbelen . Dus het verschil is:
2,80 x 2 = 5,6Ghz
2,16 x 1 = 2,16Ghz
En dat is wel een verschil!
Ik kan het ook mis hebben, maar dat zal ik automatisch horen! Je kunt misschien ook nog een kijkje nemen in de PC Specificatie Thread.
Is het nu wel gelukt met de sample rate?


Gear: 2 Minimal 2 Place
twanbeatz is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 08:25   #16
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401

Oorspronkelijk geplaatst door twanbeatz Bekijk bericht
Nou, normaal is het sowieso niet. Je haalt alleen twee dingen door de war:
Core 2 Duo = 2 Cores = 64-bit.
Dualcore (Pentium D) = Gewoon een nieuwe merknaam van intel = 32-bit = 2 Kernels = dus niet 2 Cores!
Dat betekent dat je het aantal Ghz niet mag verdubbelen . Dus het verschil is:
2,80 x 2 = 5,6Ghz
2,16 x 1 = 2,16Ghz
En dat is wel een verschil!
Ik kan het ook mis hebben, maar dat zal ik automatisch horen! Je kunt misschien ook nog een kijkje nemen in de PC Specificatie Thread.
Is het nu wel gelukt met de sample rate?
Sonar geeft anders wel aan met het CPU usage, dat er twee processors zijn, maargoed.....

De sample rate is niet aan te passen in het configuratiescherm, het is wel aan te passen, maar na de knop OK te hebben gedrukt krijg ik een melding dat de gkozen configuratie niet kan en alles wordt weer terug gezet.

Zou het dan toch kunnen schelen als ik een USB geluidskaart aanschaf en die aanstuur via MIDI kabels?

Een andere laptop van (ik heb er trouwens nog geen één gevonden met een core 2 duo processor van 2.8 GHZ) weet ik hoeveel honderen euro's is nu zeker nog geen optie. Als ik dan toch wel zo veel geld zou uit kunnen geven zou het denk ik een Kurzweil PC361 worden.......

Groetjes van Rudo
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 08:27   #17
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401

Oorspronkelijk geplaatst door Woefje Bekijk bericht
staat je sample rate wel goed? (:
sample rate staat op 44.100 en op 24 bit (terugzetten naar 16 bit lukt ook al niet)

Groetjes van Rudo
Rudo is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 09:01   #18
twanbeatz
Skills
 
twanbeatz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 6 mei 2010
Berichten: 164

Oorspronkelijk geplaatst door Rudo Bekijk bericht
Sonar geeft anders wel aan met het CPU usage, dat er twee processors zijn, maargoed.....

De sample rate is niet aan te passen in het configuratiescherm, het is wel aan te passen, maar na de knop OK te hebben gedrukt krijg ik een melding dat de gkozen configuratie niet kan en alles wordt weer terug gezet.

Zou het dan toch kunnen schelen als ik een USB geluidskaart aanschaf en die aanstuur via MIDI kabels?

Een andere laptop van (ik heb er trouwens nog geen één gevonden met een core 2 duo processor van 2.8 GHZ) weet ik hoeveel honderen euro's is nu zeker nog geen optie. Als ik dan toch wel zo veel geld zou uit kunnen geven zou het denk ik een Kurzweil PC361 worden.......

Groetjes van Rudo

Ok, als Sonar aangeeft dat je 2 cores gebruikt is het natuurlijk goed. Dan zou ik (zoals je zelf al aangeeft) een andere geluidskaart kopen. Ik weet niet wat je budget is.


Gear: 2 Minimal 2 Place
twanbeatz is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 09:26   #19
Woefje
 
Woefje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 september 2008
Woonplaats: Tussen de kabels
Berichten: 430
En buffer size?

Staat die wel op zijn laagst?

Want de buffer size moet op maximaal bij editen anders belast je je rammetjes erg veel (:


Woefje is offline   Met citaat reageren
Oud 30 mei 2010, 09:42   #20
Rudo
 
Geregistreerd: 6 maart 2005
Woonplaats: een huis
Berichten: 401

Oorspronkelijk geplaatst door Woefje Bekijk bericht
En buffer size?

Staat die wel op zijn laagst?

Want de buffer size moet op maximaal bij editen anders belast je je rammetjes erg veel (:
Hoi,

Dank voor het meedenken, maar waar stel ik dat in?

Groetjes van Rudo
Rudo is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Geluid MOTU 828 mkII USB valt weg Sly Dog Hardware 17 14 mei 2009 19:29
Philicorda reverb valt weg jerpsx Vintage 7 24 september 2008 00:43
Logic geluid valt weg Groene ridder Sequencing 0 16 december 2006 15:29
geluid microkorg valt soms weg gym locker Zelfbouw, reparatie en onderhoud 16 1 juni 2006 19:05
rewired audio valt weg bij 'loopen' BasroR Sequencing 0 9 juni 2004 22:00


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:46.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland