Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 september 2009, 08:24   #141
bobaphat
Vintage lid
 
bobaphat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2002
Berichten: 3.156
Misschien een domme vraag, ik ben een beetje uit die gear markt de laatste tijd.
Maar kan je dat maschine niet zonder die controler kopen? Voor een paar honderd euro lijkt het me wel de moeite waard.

Zo'n midi controler voor een pc heeft voor mij altijd maar heel weinig meerwaarde gehad, zelfs eerder als hinderend ervaren. Je moet de hele tijd zo je focus heen en weer shiften en onderbreekt de workflow.
bobaphat is offline   Met citaat reageren
Oud 30 september 2009, 08:51   #142
Hyde
oddiction.net
 
Geregistreerd: 28 november 2008
Berichten: 313
Van Kore is er ook een software only versie gekomen, zal van Maschine misschien ook wel komen op een gegeven moment



Hyde is offline   Met citaat reageren
Oud 1 oktober 2009, 18:13   #143
Marsman
Vintage lid
 
Marsman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 augustus 2006
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 999

Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
Zo'n midi controler voor een pc heeft voor mij altijd maar heel weinig meerwaarde gehad, zelfs eerder als hinderend ervaren. Je moet de hele tijd zo je focus heen en weer shiften en onderbreekt de workflow.
Als ik maschine gebruik heb ik t softwareschermpje op mn computer
helemaal niet in beeld en werk alleen via de controller. Workflow wordt
dus helemaal niet onderbrokoen door heen en weer gaan van scherm
naar controller. Zonder controller zou ik niet met maschine kunnen werken.
Marsman is offline   Met citaat reageren
Oud 25 november 2009, 01:46   #144
de wouzer
 
Geregistreerd: 21 juni 2006
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 92

Oorspronkelijk geplaatst door Marsman Bekijk bericht
Als ik maschine gebruik heb ik t softwareschermpje op mn computer
helemaal niet in beeld en werk alleen via de controller. Workflow wordt
dus helemaal niet onderbrokoen door heen en weer gaan van scherm
naar controller. Zonder controller zou ik niet met maschine kunnen werken.
software only zal bij maschine zeker niet gebeuren. Het gaat juist om de perfecte integratie tussen controller en software.

ik kijk trouwens ook nauwelijks naar mijn scherm. Het apparaat voelt als drumcomputer... met de beste workflow die ik ooit heb ervaren. Echt een zware tip, als je het mij vraagt.
de wouzer is offline   Met citaat reageren
Oud 1 maart 2010, 20:15   #145
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
De public beta versie van de 1.5 update is nu te downloaden.

http://www.native-instruments.com/in...?id=publicbeta


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 3 maart 2010, 18:35   #146
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Vier filmpjes die de 1.5 update toelichten (even omlaag scrollen):

http://www.native-instruments.com/#/...ine/?page=1398


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 3 maart 2010, 20:09   #147
Synthy
 
Synthy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 augustus 2004
Woonplaats: Waterland
Berichten: 330
Nou vond ik hem al gaaf, maar dit beloofd nog meer! Vooral die sounds to midi notes, drag and drop midi of audio. Ook de sample opties zijn weer uitgebreider geworden.


Waarom morgen doen wat je vandaag nog kan uitstellen (Spongebob Squarepants)
Synthy is offline   Met citaat reageren
Oud 13 maart 2010, 22:55   #148
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Een voorbeeldje van de SP1200 emulatie.

Ik heb de stereo sample eerst omgezet naar mono in Sound Forge. Daarna vier kopietjes gemaakt (één kopie +2 omhoog gepitcht, één kopie +4, enz). Vervolgens deze vier .wav bestandjes geladen in Maschine, de SP1200 vintage mode op elke sound aangezet en deze -2, -4, -6 en -8 omlaag gepitcht zodat ze weer op de originele pitch afspelen.
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: mp3 Maschine SP1200 Vintage Mode example.mp3‎ (363,6 KB, 113x gelezen)
  


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 13 maart 2010, 23:19   #149
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Iemand vroeg ook of ik hetzelfde wilde doen voor de MPC60 emulatie, maar eerlijk gezegd hoor ik nauwelijks verschil tussen de vier pitches. Wel hoor je duidelijk verschil tussen het origineel en de +8/-8 gepitchte sample. Of de emulatie accuraat is, kan ik helaas niet beoordelen, omdat ik geen MPC60 meer heb. Sowieso denk ik dat ze beter de S950 hadden kunnen proberen te emuleren, want ik vind de MPC60 te helder klinken @ 40 kHz.
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: mp3 Maschine MPC60 Vintage Mode example.mp3‎ (184,4 KB, 86x gelezen)
  


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 15 maart 2010, 23:32   #150
Subatomic
 
Subatomic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 april 2004
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 380
Ik heb sinds zaterdag die Maschine in het bezit en ik moet zeggen, de beste aankoop van dit jaar. Heerlijk werkende controller, waarin je niet gestoord wordt door eindeloze menu's. Eén keer de manual doornemen en je kunt met de hardware helemaal uit de voeten. Daarnaast worden er telkens updates gedaan.
Subatomic is offline   Met citaat reageren
Oud 24 maart 2010, 17:02   #151
Subatomic
 
Subatomic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 april 2004
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 380

Oorspronkelijk geplaatst door Javascript Bekijk bericht
ik las op het het NI forum dat er ook geen count in was...gemiste kans ook, maar daar kan ik mee leven
Er is wel een count-in in versie 1.5 , met een shortcut te bereiken
Subatomic is offline   Met citaat reageren
Oud 24 maart 2010, 17:08   #152
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Die is er ook in versie 1.1 trouwens. De punten waar een jaar geleden over gediscusseerd werd, zouden eigenlijk opnieuw bekeken moeten worden, omdat er inmiddels aardig wat verbeteringen zijn doorgevoerd.


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2010, 00:57   #153
Havelock
MPC Live!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 769
Hallo forum leden is het ook mogelijk om ook andere software er mee aan te sturen van native instrument of van andere merken plugins ?
Of word dit in de toekomst mogelijk...

Is hij ook goed geschikt om electro muziek mee te maken ?
Omdat ik bij die demo van machine alleen maar hip hop muziek hoor...

En is dit een goed alternatief voor mpc serie van akai ?
in ieder geval lijk mij dit veel overzichtelijker dan een mpc.

Als een van deze dingen mogelijk worden.
wie weet komt dit ding ook nog wel x in huis.


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 19 april 2010, 01:16   #154
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
1) Maschine kan ook als MIDI controller gebruikt worden.

2) Je kan er zeker Electro mee maken. De vraag is alleen of je de bijgeleverde geluiden daarvoor geschikt vindt. Ik maak er HipHop mee en gebruik de geluiden uit de Maschine library niet zo vaak.

3) Ligt eraan waar je de MPC voor wilt gebruiken. Welke functies zijn voor jou belangrijk?


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 20 april 2010, 18:05   #155
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
De 1.5 update is vandaag online gezet.

http://www.native-instruments.com/#/...ucer/maschine/


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 22 april 2010, 08:41   #156
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.513
Up and Running. moest wel ff alles deinstaleren.
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2010, 20:44   #157
Havelock
MPC Live!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 769
Na ik steeds meer dingen er over zie word dat ding voor mij steeds intresanter.
Maar dat programma die er bij gelevert word is dat goede vervanger voor sequencer zo als ableton en logic, cubase...?
Of moet ik dit meer zien als een plugin die ook eventuweel ook stantalone kan draaien.

Ik hoor het wel van jullie...

GR. Sebastian


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2010, 20:56   #158
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Je kunt sinds versie 1.1 andere MIDI instrumenten dmv patterns aansturen, maar zo krachtig als Logic, Cubase en andere grote DAWs is de sequencer van Maschine niet. Daar was hij oorspronkelijk dan ook niet voor bedoeld. Maar de vraag om z'n MIDI capaciteiten verder uit te breiden is er, dus wie weet groeit Maschine nog een keer uit tot een volwassen sequencer.


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2010, 21:27   #159
Havelock
MPC Live!
 
Havelock's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 2 april 2004
Woonplaats: Heerhugowaard (NL)
Berichten: 769

Oorspronkelijk geplaatst door Lotuz Bekijk bericht
Je kunt sinds versie 1.1 andere MIDI instrumenten dmv patterns aansturen, maar zo krachtig als Logic, Cubase en andere grote DAWs is de sequencer van Maschine niet. Daar was hij oorspronkelijk dan ook niet voor bedoeld. Maar de vraag om z'n MIDI capaciteiten verder uit te breiden is er, dus wie weet groeit Maschine nog een keer uit tot een volwassen sequencer.
Oo dat zal ik gaaf vinden als het uit groeit tot een echte concurent voor de grote secquencers.

Maar kan het ook andere plugins onder machine aansturen lijk me niet maar zou me niet verbazen dat het zomaar wel kan(of in de toekomst).

Maar hoe moet ik het zien welke instrumenten zijn het dan hebben het dan over hardware en software(plugins)...

GR.Sebastian


[I Love Synthesizer Sound] - [Systems Of A Modulars] - [Muziek=Emotie]®
[S@M][TranceFormers][Havelock]©™ 
Powered by Apple©™
Havelock is offline   Met citaat reageren
Oud 3 mei 2010, 21:36   #160
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Zowel hardware als software. Ik kan bijvoorbeeld de geluiden in m'n SP12 ermee triggeren, dus dan zit ik niet vast aan bepaalde swing waarden en het werkt ook wel lekker overzichtelijk op een groot scherm. Maar de geluiden in Reason bijvoorbeeld kan ik er ook mee triggeren.

Wanneer je Maschine echter als plug-in in een DAW gebruikt, dan kun je geen gebruik meer maken van de MIDI out functie. Wel kun je de patterns drag & droppen naar een MIDI track met een andere plug-in als MIDI output.


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Native instruments reaktor 5 Der_Mantie Marktplaats archief 9 24 juli 2008 21:27
native instruments fm8 mossie23 Marktplaats archief 3 24 juni 2008 13:07
Native Instruments INTAKT kraworst Marktplaats archief 0 16 mei 2007 11:06
Workshops Native Instruments Yawgmoth Uitgaanstips/ meet-ups 7 3 juni 2005 12:23
Native Instruments Ensemble Te koop/ruil gevraagd 0 1 april 2005 02:03


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:49.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland