Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 augustus 2017, 14:57   #21
Roshi Ai
 
Roshi Ai's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 november 2007
Berichten: 241
Ik spring ff in hier:

Als een Zip drive een SCSI drive is dan zit er op de achterkant een schuifje voor de termination en een schuifje om de SCSI ID in te stellen op 5 of 6.

Robin.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  20170830_160207.jpg‎
Bekeken: 25
Grootte:  55,9 KB
ID: 117562  
Roshi Ai is offline   Met citaat reageren
Oud 30 augustus 2017, 15:14   #22
sunny pedaal
ALL (Anna Loog Lid)
 
sunny pedaal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 augustus 2002
Woonplaats: limburg
Berichten: 11.474
Kijk :-)


"FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)
sunny pedaal is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 09:44   #23
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
De achterkant van mijn Iomega ZIP drive ziet er exact hetzelfde uit.. Alleen heb ik die 2 schuifjes helaas NIET.
De aansluitingen ZIP en PRINTER staan er wel op.
Ik ga eerst maar eens op zoek naarn een SCSI terminator die ik dan op de PRINTER aansluiting plaats.

Weet iemand overigens hoe ik 86 floppy;s met W30 samples op een mem stick, ZIP drive disk of CD kan krijgen ??
Is hier een mooi tooltje voor ??


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 10:57   #24
Furious5
..no need to act ill
 
Furious5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2002
Woonplaats: Primark City
Berichten: 3.041
De zip drive die jij hebt is geen scsi zip drive, maar eentje die je moet aansluiten op de paralelle poort van een pc.

Een scsi zip drive heeft een scsi id nr switch en een termination switch.

Aan die paralle poort zip drive heb je niks...







Oorspronkelijk geplaatst door rick8245 Bekijk bericht
De achterkant van mijn Iomega ZIP drive ziet er exact hetzelfde uit.. Alleen heb ik die 2 schuifjes helaas NIET.
De aansluitingen ZIP en PRINTER staan er wel op.
Ik ga eerst maar eens op zoek naarn een SCSI terminator die ik dan op de PRINTER aansluiting plaats.

Weet iemand overigens hoe ik 86 floppy;s met W30 samples op een mem stick, ZIP drive disk of CD kan krijgen ??
Is hier een mooi tooltje voor ??



'Why can't you make records like Marley Marl?!!'
'He's in his livingroom.. you're in a million dollar studio!'
Furious5 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 11:54   #25
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
shit dan houdt het denk ik op.
Weet iemand nog een mogelijkheid of alternatief


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 11:58   #26
sunny pedaal
ALL (Anna Loog Lid)
 
sunny pedaal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 augustus 2002
Woonplaats: limburg
Berichten: 11.474
Een andere zipdrive aanschaffen of hd ?
Overzetten moet gewoon via inladen w30 en save naar zip of hd
Kost tijd , maar gaat meestal zonder problemen


"FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)
sunny pedaal is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 12:08   #27
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
ik ga op zoek naar een ECHTE SCSI zipdrive.
Mogen er maxmaal 80 MB zipdisken in of kan 100 MB ook ??


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 12:37   #28
sunny pedaal
ALL (Anna Loog Lid)
 
sunny pedaal's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 augustus 2002
Woonplaats: limburg
Berichten: 11.474
Volgens mij kan 100 ook
50 pins scsi


"FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)
sunny pedaal is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 12:54   #29
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.926
Ik denk dat een W30 ook goed voorzien kan worden van een diskdrive emulator zoals de Lotharek of de Gotek met HXC firmware.
Het total geheugen van een W30 is 700kb ongeveer dus dat past op een diskette.
Scrollen tussen de verschillende sample images moet je dan doen op de emulator en niet op de W30 zelf.
(ik ga er vanuit dat je met de W30 kan browsen over je ZIP station).

Kosten:
Lotharek: 100,- ongeveer
Gotek+HXC 30,- ongeveer (maar dan moet je wel zelf knutselen met de soldeerbout en je moet de Gotek zelf flashen etc). dit is dus veel gedoe.
Kant en klare Gotek + HXC: eurootje of 50 a 60?? (weet ik niet precies).

Wat misschien ook nog kan is een SCSI2SD in de W30 bouwen.
Deze kosten ongeveer 70 ex SD kaartje.

Voordeel van deze oplossingen is dat je geen ZIP hoeft te gebruiken.
Want ZIP kan sneller kapot dan bovenstaande oplossingen.
En je zit niet meer met losse kastjes wat het makkelijker maakt de W30 te versjouwen/mee te nemen.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 13:04   #30
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
interessant. Een SCSI zip is in ieder geval niet makkelijk op MP te vinden.
dat van die HxC had ik al wel bekeken maar met een soldeerbout rommelen trekt mij niet echt.

Kun je iets meer vertellen over " Kant en klare Gotek + HXC: eurootje of 50 a 60?? (weet ik niet precies)." ??
Eventueel een HD lijkt mij ook een goede optie maar is dat dan een SCSI HD ? en dient deze nog allerlei speciale specs te hebben ??
Het enige dat ik wil is die 86 floppies overzetten op een medium dat direct toegankelijk is voor de W30


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 augustus 2017, 13:13   #31
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.926
Ik weet het niet precies omdat ik zelf nog nooit een kant en klare Gotek met HXC firmware heb gekocht.
Maar ik zie ze zo nu en dan voorbij komen op Ebay.
Dan worden ze meestal kant wn klaar geleverd met usb stick waar dus ook de noodzakelijke bestanden op staan voor de betreffende sampler.
Ik zou zoeken op Gotek + HXC + W30 en kijken wat eruit rolt.
Wie weet is er iemand die ze op dit moment aanbiedt.


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 1 september 2017, 09:19   #32
debob
Moderator
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Berichten: 259
http://amigastore.eu/en/403-usb-flop...k-version.html
Wel ff de HxC versie kiezen. Je hebt dan nog wel de laadtijden van een floppydrive trouwens. Nog wel ff puzzelen hoe en wat mbt configuratie voor de W30 maar dat is wel te vinden waarschijnlijk op het HxC forum.
Als je ook nog die 86 floppen wil overzetten heb je nog een computer met floppydrive nodig, USB floppydrive oplossingen werken niet. Misschien is dan een SCSI unit handiger.
debob is offline   Met citaat reageren
Oud 1 september 2017, 11:09   #33
MatthewLeBlom
Vintage lid
Moderator
 
MatthewLeBlom's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 31 augustus 2003
Woonplaats: De Efteling
Berichten: 6.926
Ow kijk aan, dat is handig.
Kant en klare oplossingen te koop


silvertone
MatthewLeBlom is offline   Met citaat reageren
Oud 1 september 2017, 13:18   #34
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
Op die handige link ga ik even studeren.

@deBob: je geeft aan dat ik een pc nodig heb met een floppy om die 86 diskettes over te zetten.
Die heb ik nog . Maar welke tool heb ik dan nodig ?? het W30 formaat is anders dan windows. Windows XP "ziet" de inhoud van de W30 diskette niet. Met welke tool kan ik dat overzetten ??


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Oud 2 september 2017, 09:53   #35
debob
Moderator
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Berichten: 259
Dat kan met de HxC floppyemulator software. Hier te vinden: http://hxc2001.com/download/floppy_d...lator_soft.zip
Je kunt het al proberen om een diskette over te zetten, alleen het testen kan natuurlijk nog niet. Het vergt even tijd om het een en ander in de vingers te krijgen en om het werkend te krijgen. Maar er is genoeg hulp op het HxC forum en hier zijn ook ervaringsdeskundigen te vinden zoals MLB en ondergetekende.
debob is offline   Met citaat reageren
Oud 7 september 2017, 20:39   #36
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
@debob,

Ik kom er nog niet echt helemaal uit.
Er staan nogal wat opties bij als ik zo;n Gotek+HXC wil bestellen.
Zoals bijv de kabels. Een gewone IDE kabel voor een floppydrive heb ik nog wel en ook een een power kabel.
Die zal ik dan wel niet nodig hebben maar een extra floppy drive ? Die zit uiteraard al in de W30.
en anders heb ik die nog wel in een oude PC zitten.
De usb met software lijkt mij dan wel weer handig.

Afgaande op wat hier beschreven staat , zou je mij een beetje advies geven op dit vlak ??
Alvast bedankt


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2017, 10:09   #37
Hatsum
 
Geregistreerd: 7 januari 2003
Berichten: 180
oude floppy moet dr'uit, nieuwe gotek dr'in

alle info& disk images:

http://llamamusic.com/s50s550/DIY_page.html

USB Floppy Drive Emulator (USB/FDE)
Hatsum is offline   Met citaat reageren
Oud 8 september 2017, 18:25   #38
debob
Moderator
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Berichten: 259
Wat Hatsum zegt.
De Gotek komt op de plaats van de oude floppydrive, als je gaat bestellen heb je eigenlijk alleen Gotek + HxC software nodig. Ik neem aan dat je wel ergens een USB stick hebt liggen om te gebruiken. Software die je nodig hebt is allemaal te vinden op de HxC site.
http://hxc2001.free.fr/floppy_drive_emulator/
en speciaal voor de gotek
http://torlus.com/floppy/forum/viewforum.php?f=33

Ik heb het vermoeden dat de configuratie voor de S330 ook zal werken voor de W30, deze zet je op je USB stick.
debob is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 11:23   #39
rick8245
 
rick8245's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 november 2009
Woonplaats: biddinghuizen
Berichten: 207
Ik heb een SCSI ZIP disk (de juiste) op de kop kunnen tikken.
Dit ga ik eerst proberen. Mocht dit niet gaan werken dan stap ik over op de Gotek. Mocht dit wel gaan werken dan laat ik het hier nog even weten.
Dank voor alle input en het meedenken


--Rick8245 (XSyntax)

https://soundcloud.com/xsyntax
http://xsyntax.nl

Gear: Roland U220|Korg M3R| Yamaha CSX1| Roland W-30 | Novation Launchkey 49| M-Audio Ozone | Hohner PSK-75| Roland EM-1 BNL | FL studio 9 | Ableton Live 9.5 | heel veel Softsynths
rick8245 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Marktplaats » Hulp gevraagd

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Roland W30 Hatsum Te koop/ruil gevraagd 5 26 mei 2017 17:41
Roland w30 LOWtense Te koop/ruil gevraagd 15 12 mei 2015 11:47
roland w30 dkd Te koop/ruil gevraagd 0 5 januari 2012 15:00
Roland W30 VL7 Marktplaats archief 3 12 oktober 2010 13:42
Roland W30 shortwave Marktplaats archief 8 11 september 2003 09:52


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 02:26.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland