Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 22 januari 2008, 10:03   #81
YannickDagroove
 
Geregistreerd: 21 augustus 2007
Woonplaats: Schilde
Berichten: 38
ik gerbuik een macbook 1,83ghz 2gig ram en 120gig hd.
aangesloten is een m-audio midisport 2x2 en dit werkte NIET op LEOPARD. dus alle drivers gedownload op hun site... niks... dan plots een klein webpagina'tje tegengekomen en daar een bestand van 3,5kb gedownload en het werkt PERFECT!
heb reason eropstaan maar die schommelt constant van hoog naar laag cpu gebruik.

garageband werkt natuurlijk wel perfect met alles...

iemand een tip om reason te laten werken?

groeten Yannick!
YannickDagroove is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2008, 16:08   #82
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.345

Oorspronkelijk geplaatst door YannickDagroove Bekijk bericht
iemand een tip om reason te laten werken?
ben je zeker dat het een Universal versie is?

reason 4 zou moeten werken.


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 22 januari 2008, 16:11   #83
YannickDagroove
 
Geregistreerd: 21 augustus 2007
Woonplaats: Schilde
Berichten: 38

Oorspronkelijk geplaatst door rvooh Bekijk bericht
ben je zeker dat het een Universal versie is?

reason 4 zou moeten werken.
ja is universal
reason "werkt", krijg constant krakende geluiden en hooooog cpu en dan weer laaag cpu... en ik doe niet eens een midi input ofzo hé...
YannickDagroove is offline   Met citaat reageren
Oud 23 januari 2008, 16:16   #84
olaf
Vintage lid
 
Geregistreerd: 14 juli 2002
Berichten: 513
Weet iemand waar je, in de buurt van Amsterdam, macs kan kopen waar ze als je er 4 MB werkgeheugen in wilt, dit goedkoper doen dan als je het bij Apple doet? ik wil een MacBook pro kopen met 4 MB werkgeheugen en heb m binnen een week nodig. als iemand een goed adres weet, graag!!!
olaf is offline   Met citaat reageren
Oud 23 januari 2008, 16:20   #85
YannickDagroove
 
Geregistreerd: 21 augustus 2007
Woonplaats: Schilde
Berichten: 38
4 mb kun je beter 2de hands zoeken voor apple classic ofzo :-p

4gb kun je overal bestellen en laten thuis leveren, soms zelfs gratis vanwege het hoge bedrag, check www.apple.nl
YannickDagroove is offline   Met citaat reageren
Oud 23 januari 2008, 17:41   #86
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.345

Oorspronkelijk geplaatst door YannickDagroove Bekijk bericht
4 mb kun je beter 2de hands zoeken voor apple classic ofzo :-p

4gb kun je overal bestellen en laten thuis leveren, soms zelfs gratis vanwege het hoge bedrag, check www.apple.nl
NOOIT geheugen bij apple kopen

tenzij je graag meer dan het 4 dubbel betaald.

ik heb wel adresjes in belgie, maar geen in nl
check even het macfreak.nl forum, daar zal je het wel vinden


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 23 januari 2008, 21:41   #87
JHR
 
Geregistreerd: 24 november 2005
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 237
www.macstuff.nl
of
www.prowarehouse.nl
of
www.mailamac.nl (let op :prijzen hier ex. btw!).
JHR is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 09:34   #88
Jellow
Met kleur en smaakstoffen
 
Geregistreerd: 24 augustus 2003
Woonplaats: Nederland
Berichten: 217
Ik heb het manualtje meegenomen waarin de specificaties stonden van het werkgeheugen naar de locale computerwinkel. 2x 1gb voor 35 euro per stuk.. bij apple had dit grapje 180 euro gekost. Scheelde me dus 110 euro.
Erin zetten staat helemaal uitgelegd in dat boekje en is prima zelf te doen!
't is van Kingston geloof ik wat ik erin heb, en werkt goed.
Jellow is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 14:08   #89
Agora
 
Geregistreerd: 21 januari 2008
Berichten: 10
https://www.synthforum.nl/forums/sho...997#post919997

Sorry verkeerde thread!

Laatst gewijzigd door Agora; 24 januari 2008 om 14:35
Agora is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 21:05   #90
Rick Waalders
 
Geregistreerd: 25 september 2007
Berichten: 2
Produceren met de "nieuwe" Apple iMac?
Hey mensen.... ik ben vrij nieuw hier, maar zal de komende tijd nog veel posten (en niet alleen vragen stellen, maar goed... moet toch ergens beginnen ).

Ik produceer nu al een tijdje in Cubase op een windows machine. Die windows machine is alleen al een jaar of 6 oud (een athlon64 3200+) en is hard nodig aan vervanging toe. Ik kan er echt niet meer fatsoenlijk mee produceren, ik ben meer bezig met het in de gaten houden van cpu/geheugen dan dat ik echt lekker creatief aan een nummer kan werken.

Ook word ik strontziek van de onstabiliteit (bij mij dan) van Cubase in combinatie met windows, vandaar dat ik de overstap wil maken naar een Mac met Logic.

Ik weet dat de Mac Pro de betere keus is als het gaat om een wreed systeem, maar de Mac Pro is me echt te duur. Een laptop heb ik niet nodig, dus zit ik er aan te denken mijn windows bak te vervangen door een nieuwe iMac (het 2e model).

Ik heb wat zitten rondzoeken op Google, maar ik kan maar vrij weinig mensen vinden die produceren op deze machine en daar hun bevindingen over hebben gepost. Daarom vroeg ik me af of er misschien hier mensen zijn die met een nieuwe iMac produceren, en wat ze daar van vinden.

Waar het mij vooral om gaat is dat het gewoon allemaal soepel moet lopen. Een audio-spoor of 15, een paar softsynths en een zooi effecten, ik wil van het gehaper af!
Rick Waalders is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 21:24   #91
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.345
moet lukken maar je zou beter ook voor een goede geluidskaart gaan denk ik


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 21:26   #92
Rick Waalders
 
Geregistreerd: 25 september 2007
Berichten: 2

Oorspronkelijk geplaatst door rvooh Bekijk bericht
moet lukken maar je zou beter ook voor een goede geluidskaart gaan denk ik
Ik heb nu een M-Audio Delta 44, maar voor Leopard zijn daar nog geen goeie drivers voor geloof ik... OS X 10.4 laatste... maar goed, dat zit nog wel ff snor.
Het gaat me eerst puur om het systeem...
Rick Waalders is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 21:41   #93
JHR
 
Geregistreerd: 24 november 2005
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 237
Ik werk sinds kort met Logic Studio op een nieuwe iMac Core2Duo 2,4 GHz met 4GB RAM en Leopard. Draait als een speer !
Ik heb er een MOTU Traveler op aangesloten en ik moet zeggen dat ik nog nooit zo'n prettige combi heb gehad : stabiel, goede sound en veel power!
Ik raad het je dus zeker aan als je niet genoeg geld hebt voor een Mac Pro.
JHR is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 21:44   #94
elektrovolt
compuphonic
 
elektrovolt's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 februari 2003
Woonplaats: den haag
Berichten: 6.134
ja dat moet prima lukken. ik heb zelf een imac 2gHz core duo met 2GB RAM en dat gaat ook prima.


----------------------
//
elektrovolt is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2008, 22:25   #95
ProtoHuman
Vintage lid
 
ProtoHuman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 15 februari 2003
Woonplaats: Cambridge MA
Berichten: 5.115
[mod]Thread over nieuwe iMac toegevoegd[/mod]
ProtoHuman is offline   Met citaat reageren
Oud 28 januari 2008, 11:00   #96
Speedpiano
Vingermaster
 
Speedpiano's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 mei 2005
Berichten: 32
Protools 7.0 en Macbook
Hei keikki!

Ik ben van plan een macbook aan te schaffen waarin ik protools kan gebruiken. Ik gebruik Mbox2 met protools LE 7.0. Nu lees ik echter op de site van digidesign dat protools 7.0 niet compatibel is met de Macbook
protools 7.1.1 daarentegen wel..

Wat moet ik nu doen? Is het gewoon mogelijk dat ik een macbook aanschaf en de protools die ik heb installeer zodat ik een update naar de 7.1.1 installeer? Ik lees namelijk dat je een update naar de 7.1.1 kan downloaden. Aan de andere kant zit ik me af te vragen of dit uberhaupt mogelijk is want hoe kan dit als 7.0 niet werkt met macbook? Dan kan je het toch juist niet installeren of denk ik te ingewikkeld?
(ben een leek in dit soort dingen, sorry)

Verder vraag ik me af of 2G werkgeheugen bij de macbook voldoende is voor programma's als protools le, of is het raadzaam de macbook aan te schaffen met 4G werkgeheugen?


pingelverslaving is fijn
Speedpiano is offline   Met citaat reageren
Oud 29 januari 2008, 10:06   #97
Speedpiano
Vingermaster
 
Speedpiano's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 mei 2005
Berichten: 32
Niemand die raad weet?


pingelverslaving is fijn
Speedpiano is offline   Met citaat reageren
Oud 29 januari 2008, 10:12   #98
Kokos
opgewonden lid
 
Kokos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 december 2002
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 179
De update 7.1.1 is gewoon een volledige versie. Je hoeft die 7.0 dus niet te installen.

Werkt erg goed met mijn macbook (pro) 2 gig.
Ik heb n u wel 4 gig genomen, dat is net wat ruimer, maar dat heeft meer met aantallen plug ins te maken.

Succes
Kokos is offline   Met citaat reageren
Oud 30 januari 2008, 08:15   #99
Speedpiano
Vingermaster
 
Speedpiano's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 mei 2005
Berichten: 32
joh! oke
En met 2G heb ik in principe al genoeg?


pingelverslaving is fijn
Speedpiano is offline   Met citaat reageren
Oud 5 maart 2008, 13:00   #100
Lennox
work in progress
 
Lennox's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 november 2005
Berichten: 1.773
Mac voor muziek welke specificaties?
ik sta op het punt om een Mac te kopen voor puur en alleen muziek. Dus sequencer, plug inns en andere zooi moet er makkelijk op kunnen draaien. Tja door de bomen zie ik het bos niet ook hier op het forum niet.

Waar moet ik op letten als ik b.v. Logic Pro 8 met plug ins en audiosporen wil opnemen. zonder dat mijn CPU level gelijk in het rood fikt of erger nog dat ie crasht ofzo.

Ik dacht zelf aan een dual core G5 met 2 schermen, moeten het ook nog bepaalde harddisks en andere componenten zijn?

Thanks
Lennox is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
PC specificatie thread + geluidskaarten deel II ProtoHuman Hardware 1695 4 oktober 2017 12:01


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:50.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland