Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 5 februari 2008, 19:32   #61
remi v
 
Geregistreerd: 19 november 2006
Woonplaats: eindhoven de gekste
Berichten: 161

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
Idd, werd vroeger nog gedaan!
Ik heb echter genoeg aan 3 Tracks of 2 kanalen Amiga Sounds...
De combinatie van een (soft) Synht setup en enkele Amiga of C64 sounds klinkt wel goed, maar om nu alles met amiga sounds te doen, da's goed voor die "compo's" en demo's,
maar mij zegt het niks (meer)...

tis leuk als je hele ruimtelijke muziek hebt omdat juist een crushende geluid vd amiga er doorheen te laten geeft een mooi contrast

complete tracks op de amiga is verleden tijd idd


gear: genelec 8040, tr-505, axiom 49, echo audiofire 12, 2 keer technics 1200 sl mk2, ecler hak 320, Mc-303, mackie vlz sr 24.4, effect pedalen, amiga 1200 12 mb + sampler................ in da house!
remi v is offline   Met citaat reageren
Oud 5 februari 2008, 19:38   #62
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764
idd, shi!t daar gaat weeral ťťn van m'n producer geheimpjes

Luister maar eens naar m'n tracks op DI ! (Dance Industries - StephenM)
'k Gebruik niet in alle tracks de Amiga Sound,
(tegenwoordig meer C64 Softsynths)
maar der zijn er waar je de Amiga-Sounds der zo kunt uitpikken

(Zal anders wel een een title noemen als 't wat teveel is om zelf uit te zoeken)
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 5 februari 2008, 20:08   #63
Septic
ex Modular addict
 
Septic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 februari 2002
Woonplaats: SGP HQs
Berichten: 5.410
De A600 was de versie zonder interne HDD en zonder numerieke keypad. Voor de rest gelijk aan de A1200 en CD32, allemaal zgn AGA machines. En allemaal 32 bit, echt vooruitstrevend voor die tijd. de CD32 was de eerste 32bits console.

Voor de A1200 had je bijv de Aura 12bit sampler (die gebruikte ik althans) was best een lekker gritty ding.

Ik heb zelfs OCtamed SoundStudio gedraaid op een CD32 met een Eureka Communicator3 Midi interface eraan, werkte als een speer.


Het niets is alles wat niet iets is
https://soundcloud.com/septicstudio <---Elitaire Grafmuziek
Septic is offline   Met citaat reageren
Oud 5 februari 2008, 20:16   #64
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764

Citaat:
De A600 was de versie zonder interne HDD
Niet in de mijne !!!!
Volgens mij heeft elke A600 een IDE poort, (steekt nu
een CF2IDE adapter in voor een CF Card) ipv HD,
en idd geen num keyboard en AGA
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 5 februari 2008, 20:20   #65
remi v
 
Geregistreerd: 19 november 2006
Woonplaats: eindhoven de gekste
Berichten: 161

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
Luister maar eens naar m'n tracks op DI ! (Dance Industries - StephenM)
'k Gebruik niet in alle tracks de Amiga Sound,
(tegenwoordig meer C64 Softsynths)
maar der zijn er waar je de Amiga-Sounds der zo kunt uitpikken
thankz ik ga luisteren


gear: genelec 8040, tr-505, axiom 49, echo audiofire 12, 2 keer technics 1200 sl mk2, ecler hak 320, Mc-303, mackie vlz sr 24.4, effect pedalen, amiga 1200 12 mb + sampler................ in da house!
remi v is offline   Met citaat reageren
Oud 5 februari 2008, 21:12   #66
Septic
ex Modular addict
 
Septic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 februari 2002
Woonplaats: SGP HQs
Berichten: 5.410
Ow had die A600 wel een uitbreidingsslot voor bijv zon BLizzard Turboboard?, er moest nog iets anders zijn tov de 12oo naast de nummeric keypad dacht ik


Het niets is alles wat niet iets is
https://soundcloud.com/septicstudio <---Elitaire Grafmuziek
Septic is offline   Met citaat reageren
Oud 5 februari 2008, 21:27   #67
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764
tja, oa. de A1200 heeft een clock poort

de A600 heeft ook een andere expansie poort dan de A1200 volgens mij ???

En Zo effe vanbuiten:
De A600 = 68000 7MHZ ?
De A1200 = 68020 14MHZ ?
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 01:06   #68
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764
@ Remi V,
Citaat:
thankz ik ga luisteren
Deze track kan ik me nog 't beste herinneren kwa gebruik en opbouw rond een amiga sound:

http://stephenmm.ditmagniet.com/step...ic/293-160.MP3
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 14:18   #69
Cornerman
Vintage lid
 
Geregistreerd: 10 september 2002
Berichten: 762
Leuk , de goede oude tijd Amiga
Cornerman is offline   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 17:04   #70
remi v
 
Geregistreerd: 19 november 2006
Woonplaats: eindhoven de gekste
Berichten: 161

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
@ Remi V,
Deze track kan ik me nog 't beste herinneren kwa gebruik en opbouw rond een amiga sound:

http://stephenmm.ditmagniet.com/step...ic/293-160.MP3


klinkt lekker die track klinkt lekker ruimtelijk goed bezig bent zekerz al lang bezig?


gear: genelec 8040, tr-505, axiom 49, echo audiofire 12, 2 keer technics 1200 sl mk2, ecler hak 320, Mc-303, mackie vlz sr 24.4, effect pedalen, amiga 1200 12 mb + sampler................ in da house!
remi v is offline   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 18:00   #71
6 trak
?ILLEGAL QUANTITY ERROR
 
6 trak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2002
Berichten: 31.905

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
'k Gebruik niet in alle tracks de Amiga Sound,
(tegenwoordig meer C64 Softsynths)
voor zover de C64 een eigen geluid heeft, heeft de Amiga dat beslist niet.
er zijn daarom ook geen Amiga VSTi's... gek he?


Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
maar der zijn er waar je de Amiga-Sounds der zo kunt uitpikken
nou... 8 bit, that's it...
6 trak is offline   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 18:02   #72
remi v
 
Geregistreerd: 19 november 2006
Woonplaats: eindhoven de gekste
Berichten: 161

Oorspronkelijk geplaatst door 6 trak Bekijk bericht
voor zover de C64 een eigen geluid heeft heeft de Amiga dat beslist niet.


nou, 8 bit... that's it...
nee hoor verschilt enorm tussen de amiga s zit ale geluidverschil ondanks dat ze allemaal 8 biot staan


laat staan andere 8 bit apparatuur


gear: genelec 8040, tr-505, axiom 49, echo audiofire 12, 2 keer technics 1200 sl mk2, ecler hak 320, Mc-303, mackie vlz sr 24.4, effect pedalen, amiga 1200 12 mb + sampler................ in da house!
remi v is offline   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 18:27   #73
Roel
Vintage Lid
 
Roel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 oktober 2001
Woonplaats: Nederland
Berichten: 7.440

Oorspronkelijk geplaatst door remi v Bekijk bericht
nee hoor verschilt enorm tussen de amiga s zit ale geluidverschil ondanks dat ze allemaal 8 biot staan


laat staan andere 8 bit apparatuur
"...enorm"

kun je wat vertellen over de karakteristieken daarvan? of klinkt de een in kleur en de ander in zwartwit? of hoe moeten we dat zien/horen?
Roel is offline   Met citaat reageren
Oud 6 februari 2008, 23:12   #74
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764

Citaat:
er zijn daarom ook geen Amiga VSTi's... gek he?
Wel okey, ergens heb je wel gelijk,...
maar ik heb nu wel wat samples van in de amiga glorie jaren,
en veel sounds komen telkens terug!

Dus okey, 't zijn samples, 8 bit,
Maar die kun je in elke VST Sample Player
steken ! (al klinken ze dan niet 100% 't zelfde)
Ik dacht ook dat Nexus een amiga sound patch heeft,

maar 't ja, amiga 8bit sample sounds vergelijken
met de C64 SID is nu wel een beetje te gek!

Der zijn echter wel die Chip tune trackers op amiga (en atari),
En die hebben wat meer weg van de C64 - SID !?

Geen idee of dat bestaat in VST vorm?
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 7 februari 2008, 01:29   #75
6 trak
?ILLEGAL QUANTITY ERROR
 
6 trak's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 september 2002
Berichten: 31.905

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
maar ik heb nu wel wat samples van in de amiga glorie jaren,
en veel sounds komen telkens terug!
dan praat je inhoudelijk over samples, de ooit opgenomen stukjes audio, waar je een bepaald sentiment bij hebt,
maar dat zegt verder nix over een 'authentieke klank' van de Amiga zelf...
6 trak is offline   Met citaat reageren
Oud 7 februari 2008, 12:45   #76
bazziman
Vintage lid
 
bazziman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juli 2002
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 1.456

Oorspronkelijk geplaatst door Septic Bekijk bericht
De A600 was de versie zonder interne HDD en zonder numerieke keypad. Voor de rest gelijk aan de A1200 en CD32, allemaal zgn AGA machines. En allemaal 32 bit, echt vooruitstrevend voor die tijd. de CD32 was de eerste 32bits console.
The A600 is geen AGA machine hoor. Het was meer een 'mini' A500+ met OCS chipset.
bazziman is offline   Met citaat reageren
Oud 7 februari 2008, 13:52   #77
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764

Citaat:
The A600 is geen AGA machine hoor
Ja idd,

Citaat:
dan praat je inhoudelijk over samples, de ooit opgenomen stukjes audio, waar je een bepaald sentiment bij hebt, maar dat zegt verder nix over een 'authentieke klank' van de Amiga zelf...
Wel ja, "Ik bekijk het ni zo zwart/wit",
'k Heb al eens Amiga samples in m'n K2000 gestoken,
en da's toch wel anders.... De K2000 editing is veeel uitgebreider.
Volgens mij heeft elke 'Synth' wel z'n eigen karakter
en kun je niet zomaar zeggen dat 't oude gerief voorgoed afgeschreven is.
Ooit was dat oude gerief hťt van hťt op dat moment !!??
En ja, de amiga vgl met de C64...
De meeste audio op amiga draait rond samples,
maar je kan der eigel'k veel meer mee doen met de amiga/paula chip...
Zelfde geld ook voor de atari Trackers denk 'k.

Als ik SoundStudio vergelijk met Renoise,
dan is er - dacht 'k - niks overgenomen
van die Synth en Hybrid mogel'kheden...
En da's toch wel typisch voor de (amiga) Trackers geweest ni?
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 7 februari 2008, 14:05   #78
MadDonna
Juventus nieuwste fan
 
MadDonna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juni 2006
Woonplaats: Alkmaar
Berichten: 976

Oorspronkelijk geplaatst door bazziman Bekijk bericht
The A600 is geen AGA machine hoor. Het was meer een 'mini' A500+ met OCS chipset.
A600 Technical Specifications
CPU: Motorola (R) 68000, 16/32 bit 7.16 MHz NTSC Multi-Chip coprocessor system for DMA, Video, Graphics and Sound
Memory: Expandable to 2MB Chip RAM Maximum RAM expansion 6MB with PCMCIA 512KB ROM
Software: AmigaDOS (TM) Release 2 Multitasking Operating System in ROM Workbench 2.X and Utilities software
Keyboard: Integral 78 Key International
Mouse: Opto-mechanical 2-button design
Disk Drives: Built-in 3.5-inch 880 KB floppy disk External 3.5-inch floppy disk Internal IDE hard disk drive (optional)
Graphic modes: Colour palette of 4096 colours Selectable resolutions Supports full overscan
Video Output: RGB analogue 15 kHz Horizontal Scan Rate Colour Composite RF Modulated
Sound: Four channel stereo sound
Dimensions: 14" deep x 9.5" wide x 3 high
Weight: Approx. 6 lbs.
Power Requirements: Switching power supply 23 watts
External Interfaces: Floppy Disk (DB23)
Mouse/Joystick/Lightpen (2 DB9)
Serial (RS-232, PC-compatible)
Parallel (Centronics -- PC-compatible)
Video RGB analogue (DB23 15 kHz)
Colour Composite (RCA)
RF Modulator (RCA)
PCMCIA Card Slot

Internal Interfaces: Internal AT IDE connector

A600 CONFIGURATIONS:

A600 P
Amiga 600 with Motorola 68000 Processor, internal 3.5 880K Floppy Drive, 1 MB RAM Integral Keyboard Release 2.X Operating System and Utilities 2-button Mouse

A600HD
Amiga 600 with Motorola 68000 Processor, internal 3.5 880K Floppy Drive, 1 MB RAM Internal 40MB IDE Hard Drive Integral Keyboard Release 2.X Operating System and Utilities 2-button Mouse

A1200 technical Specifications
Motorola MC68EC020 14.32 MHz CPU
2 megabytes Chip RAM on motherboard
Maximum 2 megabytes Chip RAM
Maximum 8 megabytes Fast RAM
512k ROM on motherboard
3.5 drive bays
2.5 drive mountable
3.5 880k internal floppy drive
2.5 40 megabyte IDE hard drive (optional)
Integrated keyboard
96 keys
10 function keys
Numeric keypad
Cursor keys (inverted T layout)
2 button mouse
A1200 trapdoor 150 pin local bus expansion
PCMCIA 2.0 expansion bus
Compact case
External power supply port
External floppy drive port
RS-232 serial port
Centronics parallel port
2 mouse/joystick ports
Colour composite video port
15kHz colour RGB analogue video port
31KHz SVGA video output
2 stereo audio output ports
32 BIT data path
24 BIT address space
Optional battery backed clock
Weight: 8 lbs.
9.5" deep x 18.5" wide x 3 high
110/220 volt/60Hz 23 watts power supply (external)


hardware lijstAcornBBC B, Commodore, Apple iMac G5, Powerbook G4, Atari TT/Falcon, ST
MusicCasio CZ-101, Yamaha DX-7, DX-7IIFD, sy-35, SY-55, SHS200, Korg Poly 61, 800, 05R/W,M1, N364, Kawai K1-M, K4, Roland E-20, U-110, U-20, Casio DG-20 Bass Yamaha BB350F, Ibanez 707 Gitaar Yamaha RGX-112, Fender Telecaster, XP Akoestisch staal, Dean Baby V, Squier Hello Kitty Strat
in revisie: niets op het moment

Al mijn commodore hardware voor een Yamaha DX200
MadDonna is offline   Met citaat reageren
Oud 7 februari 2008, 14:15   #79
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764
Owww wat doet dat pijn aan m'n kop MadDonna - zo'n specs lijst...
Volgens mij heeft elke A600 wel een IDE poort???
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 7 februari 2008, 14:31   #80
MadDonna
Juventus nieuwste fan
 
MadDonna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 juni 2006
Woonplaats: Alkmaar
Berichten: 976

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
Owww wat doet dat pijn aan m'n kop MadDonna - zo'n specs lijst...
Volgens mij heeft elke A600 wel een IDE poort???
Kon het niet laten. , maar niet iedereen heeft de specs van de individuele machines in zijn hoofd zitten.

http://www.amigahistory.co.uk/everyamiga.html


hardware lijstAcornBBC B, Commodore, Apple iMac G5, Powerbook G4, Atari TT/Falcon, ST
MusicCasio CZ-101, Yamaha DX-7, DX-7IIFD, sy-35, SY-55, SHS200, Korg Poly 61, 800, 05R/W,M1, N364, Kawai K1-M, K4, Roland E-20, U-110, U-20, Casio DG-20 Bass Yamaha BB350F, Ibanez 707 Gitaar Yamaha RGX-112, Fender Telecaster, XP Akoestisch staal, Dean Baby V, Squier Hello Kitty Strat
in revisie: niets op het moment

Al mijn commodore hardware voor een Yamaha DX200
MadDonna is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Mac specificatie thread + geluidskaarten Yawgmoth Hardware 1765 7 september 2007 13:57
Pc specificatie thread + geluidskaarten Yawgmoth Hardware 1945 7 september 2007 13:55


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:29.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland