Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 september 2017, 22:10   #21
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.773
zet geen usb hub tussen de audiocard,, en zo'n 16x8 trekt al bijna de full usb bandbreedte denk k,

als het toch over een oudere mac gaat, dan kun je nog een firewire card scoren,
als je een nieuwe macbook gaat kopen binnenkort,dan is een firewire poort niet meer voorhanden,
En ook, welke osx en win versies worden door de drivers ondersteund ??
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 22:17   #22
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.487
Ik heb yosemite op mijn mid 2007 imac. ik heb usb2 heb ik gelezen.

De mac die hier staat moet het gaan doen, ik wil ook uitsluitend audio opnamens maken.
Daarom zocht ik ook in eerste instantie naar een kaart uit dezelfde periode, dat moet altijd goed zijn.
Maar om daarin 16 line inputs te vinden in 1u is niet mogelijk. midi-uit zou ook wel tof zijn voor soms als klok
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 22:26   #23
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.773
die usb poorten heb je meestal nog nodig voor andere dingen, kweet ni hoeveel usb poorten de imac heeft

er is anders niks zo lastig als audiodrops,, en daar is firewire veel beter voor dan usb

meestal moet je zo'n ada 8000 of 8200 er nog bij kopen, maar dat kan later

die tascam is van na 2007,, of ik moet het eens opzoeken

firewire is the best, zeker voor ouder macs, maar tis uitstervend,
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 23:55   #24
djazid
 
djazid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 juni 2017
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 263

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
die usb poorten heb je meestal nog nodig voor andere dingen, kweet ni hoeveel usb poorten de imac heeft

Als het goed is 3 en 1 firewire 400 en 1 firewire 800. Maar kan het mis hebben
djazid is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 00:36   #25
Vizion
Rock Solid
 
Vizion's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 mei 2002
Woonplaats: zero-two-two-niner
Berichten: 2.054
Steinberg MR816x?


Volgens mij was dat best wel een goed ding, en de 2ehands prijzen zullen ook goed te doen zijn!
8ch convertertje via adat erachter en je bent klaar
Vizion is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 05:53   #26
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.087
Die tascam heeft 8 mic inputs en 8 line inputs, de mic inputs accepteren geen line in! Dus kan even tegenvallen.
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 09:57   #27
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.487
Hoe bedoel, "accepteren geen line-in" ? Ik kan toch prima een synth door een pre-amp sturen? Doe dat nu ook met losse pre-amps om de synths soms wat extra "beef" mee te geven.

Laatst gewijzigd door RSB; 11 september 2017 om 10:14
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 10:08   #28
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la CŰte belge
Berichten: 6.345
ik zou ook voor 2x motu 828 gaan.. die dingen werken perfect, firewire is hemels (zeker op zo'n ouwe imac)

op gebied van drivers e.d. heb ik motu altijd al de beste gevonden voor mac.


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 10:37   #29
The Unholy
Hard lid
 
The Unholy's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 januari 2004
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 2.127
Motu 24 I/O, de mijne heb ik een paar jaar terug verkocht voor €350.
The Unholy is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 13:20   #30
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.773
ik heb er geen ervaring mee, maar mss is zo'n firewire mengtafel ook intressant ??
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 13:49   #31
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.487
Nee, ik heb een prima mixer en die wil ik graag blijven gebruiken. Ik moet wel zeggen dat die Allen&Heath Z serie erg mooi is maar niet voor mij. Ik zoek echt een geluidkaart

@Unholy : Die 24 i/o werkt standalone? ik bedoel, die kan je zo achterin je Mac prikken en dan werkt die?
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 17:27   #32
92SDO
 
Geregistreerd: 26 september 2015
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 61
Misschien is het een idee ipv 2x een motu 828 (mk2?) te kopen, een motu 828 mk3 te kopen. Dan kan je eerst je inputs/outputs uitbreiden naar 16 outputs via de optical in/out met bijvoorbeeld een Behringer ADA8000. En er is zelfs een tweede optical, dus dan kan je eventueel ook nog naar 24 in/out!

Motu 828 mk3 kost gemiddeld rond de 350,00 tweedehands, de ada8000 tweedehands tussen 60,00 - 100,00; dus je bent gemiddeld voor 430,00 excl kabels wel klaar.

EDIT: en dan is t dus 2U in je rack die het inneemt.
92SDO is nu online   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 18:51   #33
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 6.860
Ik zou toch liever 2 dezelfde interfaces nemen.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 19:26   #34
sjeff
 
sjeff's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 januari 2011
Berichten: 458
Alesis HD24 met fireport..?

Of evt met een HD docking station zodat je die interne HD's extern kan maken en via USB files kan wisselen. Wel 3u volgens mij, maar wel 1 apparaat met 24 inputs/outputs en Midi. Maar misschien niet de meest ideale setup
sjeff is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 20:31   #35
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.487
Ik heb ondertussen een te koop gevraagd hier op sf neergezet voor een Motu 828 mk2. Beter maar kwaliteit kopen, als die bevalt zoek ik er een tweede bij.
Geen zin om risico te lopen met usb geneuzel, niet dat ik dat ooit heb gehad, maar als ik op andere fora lees is ook niet altijd iedereen enthousiast erover.

Dus de Motu met firewire is een goede oplossing denk ik na er het een en ander over gelezen te hebben.
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 11 september 2017, 22:33   #36
pt.
Vintage lid
 
pt.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2004
Berichten: 516
Een Motu 24 I/O werkt met een bijbehorende PCI kaart; de aansluiting is hetzelfde als firewire 400 maar het protocol wat anders. Werkt dus niet met een iMac...

828mk2/3 is perfect, had zelf een tijd gewerkt met een mk3 met daaraan twee slave mk2's (24x in) en dat werkte super. Het hele in-the-box werken ging me op een gegeven moment tegen staan en toen ben ik weer terug naar een (digitale) mengtafel gegaan...
pt. is offline   Met citaat reageren
Oud 12 september 2017, 07:11   #37
Syntax
 
Syntax's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 juli 2007
Berichten: 328
Ik heb nog 2x Yamaha i88x FireWire interfaces liggen, mogelijk interessant, evt met Yamaha 01x mixer


Frank
_____________________________________
Sound is more than a combination of noises
Syntax is offline   Met citaat reageren
Oud 26 september 2017, 09:48   #38
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.487
Het is een MOTU 828 mk2 geworden

De interface gisteren opgehaald en meteen in mn rack geschroefd, ik moet hem idd 2x aan zetten voordat die start, bij de eerste keer zegt die FIRMWARE UPDATE en wacht die volgens mij totdat ik een nieuwe firmware erin schiet, als ik hem dan weer uit/aan zet dan slaat hij die stap over.

Verder gisteren al heerlijk 8 sporen tegelijk opgenomen in Reaper. Ik zit nu nog een beetje te kijken wat het beste werkt voor mij voor onder de 100euro

iig bedankt voor het meedenken allemaal en het goede advies

RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 30 september 2017, 19:43   #39
BlackRain
 
Geregistreerd: 29 april 2017
Woonplaats: Zuid-Holland
Berichten: 33

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
die usb poorten heb je meestal nog nodig voor andere dingen, kweet ni hoeveel usb poorten de imac heeft
Koop gewoon een powered USB-hub, hang die aan een van de USB poorten op de Mac, hang daar al je USB apparatuur aan die niks met geluid te maken heeft.
Meestal hebben Macs van die leeftijd twee (hardware) USB-controllers aan boord, dus apparatuur op tenminste een van de ingebouwde poorten zou geen last moeten hebben van de apparatuur op de andere poort(en). Verder hebben iMacs van die leeftijd ook extra USB poorten in het toetsenbord...


Citaat:
die tascam is van na 2007,, of ik moet het eens opzoeken
Volgens de Tascam handleiding is hij standaard USB-compliant, dus hij zou het op elke Mac of PC die verder nieuw genoeg is moeten doen...systeemeisen staan overigens ook in die handleiding.
BlackRain is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Triple-C geen analog input djberjo Zelfbouw, reparatie en onderhoud 2 16 februari 2012 12:17
AX60*Poly-Analog*6VO*Filter input xpanded stereo Marktplaats archief 2 1 december 2008 12:01
emu 16 16 soundcard jules x MIDI 3 1 maart 2008 16:04
Mic Pre-Amp/soundcard Tha Nav Nekuel Effecten & dynamics 2 5 januari 2008 23:02
soundcard audio input als vsti insert effect? sidamosae.be Plug-ins 7 31 januari 2006 12:34


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:51.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland