Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 10 september 2017, 14:12   #1
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
16 analog input soundcard ? (pre 2010)
Ik heb een iMac uit 2007 en wil daarmee 16 analoge kanalen tegelijk opnemen voor onder de 500euro en het liefst niet meer dan 2u hoog in mn rack.

Ik hoef geen pre-amps, het mag firewire of usb zijn. Ook heb ik liever 1 audiokaart met 16 inputs ipv 2x 8 inputs, maar dat word lastig denk ik
Midi in/out is misschien nog wel handig erop, maar zeker geen vereiste.

Ik ben benieuwd of iemand iets weet.

Laatst gewijzigd door RSB; 10 september 2017 om 14:24
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 14:36   #2
Steve303
aka WOLF
 
Steve303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 oktober 2002
Woonplaats: Gent - BelgiŽ
Berichten: 1.158
Heb je een vrije pci of pciE slot? Anders RME HDSP9632 of HDSP9652 met adat converters?
Steve303 is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 14:40   #3
SynnyS
Groot lid
Moderator
 
SynnyS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2003
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 3.090

Oorspronkelijk geplaatst door Steve303 Bekijk bericht
Heb je een vrije pci of pciE slot? Anders RME HDSP9632 of HDSP9652 met adat converters?
een imac heeft geen pci(e) sloten
SynnyS is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 14:41   #4
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
Nope , heb een iMac, daar kan niet veel extras in, ik hoef ook niet 192khz etc 16/24bit 48/96 zou al ok zijn.
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 15:24   #5
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
deze heeft de juiste specs voor mij > http://tascam.com/product/us-16x08/

Maar dan liever een oude tweedehands uit medio 2007/2010,
dat moet er toch wel zijn??? Ik snap niet dat ik niks krijg gevonden
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 15:30   #6
pt.
Vintage lid
 
pt.'s schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 januari 2004
Berichten: 516
Is een XR18 geen optie? Kost wel iets meer maar omdat het een mixer is ook fijn zonder latency je inputs beluisteren...
pt. is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 15:33   #7
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
Thanks voor het meedenken, maar ik zoek echt die oude soundcard die je kan racken met 16 inputs die iedereen vergeten lijkt te zijn Ik kan er gewoon niet bij dat er niet iets is haha
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 16:05   #8
Dr. RiPsaw
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 februari 2002
Woonplaats: in een huis
Berichten: 1.557
De meeste 8+ I/O soundcards waren gebaseerd op pci(e) cards met breakout box of -kabels.

Een van de weinige USB cards die ik mij kan herinneren die mogelijk aan jouw wensen voldoet is de ESI ESU1808. http://www.esi-audio.com/products/esu1808/.

Op firewire gebied zou de MOTU 828 iets kunnen zijn; deze heeft 8 inputs, en zou je via adat met een extra AD converter kunnen uitbreiden. Mogelijk kunnen er ook 2 828's tegelijk gebruikt worden, maar dat weet ik niet.


Gearlist: o.a. Fender Rhodes / Nord Stage 3 88 / Access Virus Ti2 / Nord Electro 5D / JV2080 / Korg Triton Le / Soundcraft Ghost Le 24 / TC / Lexicon / Drawmer / dbx / SSL / Antelope Orion 32 / RME / Cakewalk Sonar X3 and more.
Dr. RiPsaw is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 16:19   #9
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
Oef, die Esi is een goede nu nog tweedehands zien te vinden.

Ik dacht dat Echo vroeger ook een geluidskaart had met 16 line inputs? maar dat was blijkbaar maar tot 12
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 16:40   #10
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
2x een Motu 828 mkII moet ook lukken onder de 500 zie ik, dat klinkt mij beter in de oren dan die ESI

Of zou je dan eerder 1x motu 828 mkII halen + nog een soort expander (AD converter ding)
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 17:09   #11
bikkel
Everything is on the One
 
bikkel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2001
Woonplaats: Rosario, Argentina
Berichten: 11.141
De Motu 16A maar die heeft denk ik meer USB bandbreedte nodig dan de iMac heeft?
bikkel is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 17:28   #12
SynnyS
Groot lid
Moderator
 
SynnyS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2003
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 3.090

Oorspronkelijk geplaatst door bikkel Bekijk bericht
De Motu 16A maar die heeft denk ik meer USB bandbreedte nodig dan de iMac heeft?
en ruim 300% van het maximale budget...
SynnyS is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 17:29   #13
SynnyS
Groot lid
Moderator
 
SynnyS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 april 2003
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 3.090
een 828mk2 + ada8200 krijg je wel onder de 500 euro.. dan ben je gelijk klaar toch?
SynnyS is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 17:40   #14
Dr. RiPsaw
Vintage lid
 
Geregistreerd: 1 februari 2002
Woonplaats: in een huis
Berichten: 1.557

Oorspronkelijk geplaatst door RSB Bekijk bericht

Ik dacht dat Echo vroeger ook een geluidskaart had met 16 line inputs? maar dat was blijkbaar maar tot 12
De Echo Audiofire 12 heeft idd 12 I/O's (top ding overigens, heb er lange tijd twee gehad!). Je zou ook kunnen zoeken naar twee Audiofire 8 units, en die koppelen.


Gearlist: o.a. Fender Rhodes / Nord Stage 3 88 / Access Virus Ti2 / Nord Electro 5D / JV2080 / Korg Triton Le / Soundcraft Ghost Le 24 / TC / Lexicon / Drawmer / dbx / SSL / Antelope Orion 32 / RME / Cakewalk Sonar X3 and more.
Dr. RiPsaw is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 20:03   #15
djazid
 
djazid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 juni 2017
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 237

Oorspronkelijk geplaatst door RSB Bekijk bericht
deze heeft de juiste specs voor mij > http://tascam.com/product/us-16x08/

Maar dan liever een oude tweedehands uit medio 2007/2010,
dat moet er toch wel zijn??? Ik snap niet dat ik niks krijg gevonden

Waarom ? Bij Bax is ie nu afgeprijsd voor 285, dus ruim onder je budget. Daar kan je er bijna 2 van kopen.

https://www.bax-shop.nl/externe-audi...b-geluidskaart
djazid is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 20:17   #16
Stephen
Amiga MEDSS/SynthCtrl
 
Stephen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2005
Woonplaats: BelgiŽ
Berichten: 3.764
ik zou je een audiocard via firewire aanraden,
ik betrouw dat niet, de bandbreedte over usb, en al zeker ni met oudere computers

ik heb al jaren de m-audio profire 2626, en in het begin was dat op witte macbooks,,

de 2626 draait nu tegelijk met een lightbridge,, op een firewire cable,
en op een tweede met de powercore, maar wel op twee macbook pro 2012 i5

ik heb nog nooit problemen gehad met de profire 2626, die kosten ook ni veel meer op 2de hands
maar let erop dat de adat poort klepjes niet afgebroken zijn

ik heb wel problemen met de profire 610 die start ni vanzelf op, dus altijd power off, on,

de 2626 kan later nog als adat expander in standalone gebruikt worden,
Stephen is nu online   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 20:25   #17
djazid
 
djazid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 juni 2017
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 237

Oorspronkelijk geplaatst door Stephen Bekijk bericht
ik zou je een audiocard via firewire aanraden,
ik betrouw dat niet, de bandbreedte over usb, en al zeker ni met oudere computers

Zolang het een usb 2 poort is, moet het geen probleem zijn, oud of niet.
djazid is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 21:38   #18
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486
ik zie toevallig net die Tascam 16x08 hier voorbij komen op mp, ik ga die maar gewoon proberen op mn imac als die nog niet weg is, als het werkt denk ik wel dat dat een oplossing is. Anders kijk ik weer verder
RSB is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 21:44   #19
Studio Bones
 
Geregistreerd: 24 juni 2016
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 44
Ik werk zelf met een motu 828 mkII over firewire + Behringer ADA8200. Kocht de motu 2e hands voor 250,- en de ADA voor 75,- (maar dat was een vriendendealtje). Gebruik ik ook op mac. Werkt perfect, geen gezeur met usb. 2U hoog in totaal.
Studio Bones is offline   Met citaat reageren
Oud 10 september 2017, 21:47   #20
RSB
Whoehahaha
 
RSB's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 november 2005
Woonplaats: G'chem
Berichten: 9.486

Oorspronkelijk geplaatst door Studio Bones Bekijk bericht
Werkt perfect, geen gezeur met usb.
Enlighten me ? Ik ben namelijk echt niet thuis in de wereld van de geluidskaarten.
Vroeger werkte ik met soundblasters maar heb nu al in geen 10jaar een geluidskaart gekocht/gebruikt
RSB is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Triple-C geen analog input djberjo Zelfbouw, reparatie en onderhoud 2 16 februari 2012 12:17
AX60*Poly-Analog*6VO*Filter input xpanded stereo Marktplaats archief 2 1 december 2008 12:01
emu 16 16 soundcard jules x MIDI 3 1 maart 2008 16:04
Mic Pre-Amp/soundcard Tha Nav Nekuel Effecten & dynamics 2 5 januari 2008 23:02
soundcard audio input als vsti insert effect? sidamosae.be Plug-ins 7 31 januari 2006 12:34


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:42.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland