Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 30 juli 2017, 17:20   #1
Boost303
Mono-Amine
 
Boost303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juli 2001
Woonplaats: DenHaag
Berichten: 1.639
Daisychaining Motu 828mk2's
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het daisychainen van meerdere motu828mk2's. Werkt het stabiel bij jullie? en is naast het chainen via Firewire ook een bnckabel nodig voor de worldclock?
Boost303 is offline   Met citaat reageren
Oud 30 juli 2017, 18:24   #2
DRe
ik heb al een tok..
 
DRe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 oktober 2004
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 3.958

Oorspronkelijk geplaatst door Boost303 Bekijk bericht
Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met het daisychainen van meerdere motu828mk2's. Werkt het stabiel bij jullie? en is naast het chainen via Firewire ook een bnckabel nodig voor de worldclock?
Bij mij doen ze het goed. Usb en firew ik heb ook de bnc aan gesloten maar dat hoeft denk ik niet. Ik gebruik ze met lightpipe kabels,
Nadeel is je kan alleen kiezen tussen opnemen of afspelen niet allebei tegelijk
Voordeel is dat je ook cv gate kan uitsturen daarom zijn ze gewild (doe ik niet ) mk2 is een snelle adda converter.
Het programma vind ik lastig. Maar het is 1 keer instellen
Ander nadeel is hij gaat maar tot 96000 puntjes per fram ipv 192000.



Oorspronkelijk geplaatst door DRé
Muziek maken is het zelfde als ademhalen, het moet vanzelf gaan. Je gaat toch ook niet expres moeilijk zuchten.

Laatst gewijzigd door DRe; 30 juli 2017 om 18:37
DRe is nu online   Met citaat reageren
Oud 30 juli 2017, 21:51   #3
fourier
fft
 
fourier's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: amsterdam
Berichten: 2.636
Ik heb een tijd gedraaid met 1 828mk2 en 2 travelers gechained via Firewire en dat werkte prima. Op Mac kon ik zowel opnemen en afspelen tegelijkertijd. Later heb ik er een Antilope Orion 32 er bij gezet en toen werd het systeem instabiel. Als het draaide draaide het wel goed maar opstarten was een crime. Wel gaaf...98 I/O

Nu draai ik alleen nog de Orion 32 op mijn main system. Veel betere converters.


---FOURIER---

Ik geef les in:
Logic Pro X
Ableton Live
Max MSP
Max For Live
Sibelius
Klanksynthese
Eurorack & Synths programmeren
Compositie & Productie


Interesse??? Check mijn website voor meer info!
fourier is offline   Met citaat reageren
Oud 31 juli 2017, 12:38   #4
Boost303
Mono-Amine
 
Boost303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juli 2001
Woonplaats: DenHaag
Berichten: 1.639

Oorspronkelijk geplaatst door DRe Bekijk bericht
Bij mij doen ze het goed. Usb en firew ik heb ook de bnc aan gesloten maar dat hoeft denk ik niet. Ik gebruik ze met lightpipe kabels,
Nadeel is je kan alleen kiezen tussen opnemen of afspelen niet allebei tegelijk
Voordeel is dat je ook cv gate kan uitsturen daarom zijn ze gewild (doe ik niet ) mk2 is een snelle adda converter.
Het programma vind ik lastig. Maar het is 1 keer instellen
Ander nadeel is hij gaat maar tot 96000 puntjes per fram ipv 192000.
Als ik het goed begrijp gebruik je de 2e als expander via de adatpoorten. Ik heb momenteel alleen de drivers geinstalleerd, is het het cuemix programma wat je gebruikt voor de instellingen?
Boost303 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 juli 2017, 12:42   #5
Boost303
Mono-Amine
 
Boost303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 juli 2001
Woonplaats: DenHaag
Berichten: 1.639

Oorspronkelijk geplaatst door fourier Bekijk bericht
Ik heb een tijd gedraaid met 1 828mk2 en 2 travelers gechained via Firewire en dat werkte prima. Op Mac kon ik zowel opnemen en afspelen tegelijkertijd. Later heb ik er een Antilope Orion 32 er bij gezet en toen werd het systeem instabiel. Als het draaide draaide het wel goed maar opstarten was een crime. Wel gaaf...98 I/O

Nu draai ik alleen nog de Orion 32 op mijn main system. Veel betere converters.
Ah ja die Orion is tasty inderdaad.(ligt net wat boven mijn beschikbare budget op het moment jammer genoeg) Ik gebruik 2 828mk2's, het manual geeft aan dat je er 4 kan chainen, dat zou 40 inputs betekenen wat een mooi aantal is. Ik vraag me af of de firewire bandwijdte dat gaat trekken en of dat stabiel is. Voor mij gaat het alleen om de inputs en een low latency en stabiele werking.
Heb jij een bnc kabel gebruikt bij het daisychainen van de motu;s voor de clock?
Boost303 is offline   Met citaat reageren
Oud 31 juli 2017, 16:16   #6
neuromancer
Fire, walk with me
 
neuromancer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 augustus 2007
Woonplaats: Maassluis
Berichten: 1.354
40 inputs? Je vergeet er ff een aantal. Zelf heb ik een 828mk2 EN een mk3 (plus nog een defecte mk2).
mk2:
8 analoge inputs...
2 Mic inputs...
spdif stereo = 2 inputs...
8 adat i/o (via een adat converter)

Dat is bij elkaar dus 20 inputs op een 828mk2....
Op de mk3 heb ik 2 adat converters staan.
Beiden hebben een dedicated firewire poort.
Geen wordclock extra nodig. Toen ik er 3 gebruikte had ik wel wat sync problemen.
neuromancer is offline   Met citaat reageren
Oud 31 juli 2017, 23:29   #7
DRe
ik heb al een tok..
 
DRe's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 oktober 2004
Woonplaats: Hilversum
Berichten: 3.958

Oorspronkelijk geplaatst door Boost303 Bekijk bericht
Als ik het goed begrijp gebruik je de 2e als expander via de adatpoorten. Ik heb momenteel alleen de drivers geinstalleerd, is het het cuemix programma wat je gebruikt voor de instellingen?
nee en rmeufx is de master bij mij.



Oorspronkelijk geplaatst door DRé
Muziek maken is het zelfde als ademhalen, het moet vanzelf gaan. Je gaat toch ook niet expres moeilijk zuchten.
DRe is nu online   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
MOTU 16A // MOTU 8M // MOTU 1248 SynnyS Nieuws 32 30 oktober 2014 18:53
2x Motu 2408 MK1 & Motu 424 Pci-e Kaart Fosforic Marktplaats archief 17 5 april 2013 13:45
Emu Planet Phatt / Motu 2408, Motu 24i + PCIe 424 lostsun Marktplaats archief 2 11 februari 2010 19:47
Motu PCI-424+Motu 24i/o&Motu 2408 RikJacobs Hardware 0 2 februari 2010 13:44
daisychaining firewire musicheaven Algemene Discussie [synths, muziek, etc.] 0 21 november 2009 17:40


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:02.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland