Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 11 juni 2017, 12:19   #1
bombario
Vintage lid
 
bombario's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 januari 2004
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 987
Help, mijn keyboard stuurt steeds pitch uit
Dag forummers,

Ik gebruik een oud midi-keyboard en die stuurt steeds pitch uit. Soms gaat het even goed, maar het blijft irritant want hij neemt het ook op tijdens recorden. Wie heeft een idee wat je daaraan kunt doen? Keyboard open schroeven? Of bestaat er misschien een plugin waarmee je bepaalde midi-data kunt uitsluiten van opname? Alle hulp is welkom
bombario is offline   Met citaat reageren
Oud 11 juni 2017, 20:57   #2
vcovca
NOXGENUS
 
vcovca's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2005
Woonplaats: ...
Berichten: 7.410
Welke DAW gebruik je? En heb je een pitch wheel op dat ding? Dan lijkt me die de boosdoener..


We are Noxgenus. We are not a label, a crew, or a production facility. We are a source. Our transmissions are rare, exclusive and uncompromised. There is no scene, there is no genre. Wake up...
vcovca is offline   Met citaat reageren
Oud 11 juni 2017, 21:40   #3
bombario
Vintage lid
 
bombario's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 januari 2004
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 987
Het is inderdaad het pitchwheel en heb al geprobeerd die schoon te maken. Mijn DAW is FL Studio.
bombario is offline   Met citaat reageren
Oud 11 juni 2017, 22:02   #4
brz
Mediator
 
brz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 maart 2004
Woonplaats: gebonden.
Berichten: 8.473
Kabel pitch wheel loshalen.


Lanterfanterpanter
brz is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juni 2017, 08:34   #5
bombario
Vintage lid
 
bombario's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 januari 2004
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 987
Ja, gewoon open schroeven en de kabel los trekken? Dat is in elk geval goedkoper dan een nieuwe kopen
bombario is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2017, 11:43   #6
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.644
Kun je er niet in je DAW een filter op zetten? Dan hoef je niet te schroeven.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2017, 12:37   #7
bombario
Vintage lid
 
bombario's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 januari 2004
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 987
@arnomusicman,

Dat hoopte ik ook. Ik weet alleen niet hoe, of waar ik dat moet zoeken. Misschien via een plugin? Als hij pitch commands negeert ben ik er.
bombario is offline   Met citaat reageren
Oud 14 juni 2017, 13:40   #8
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.644
Heeft FL een MIDI filter?
Daar zul je het kunnen instellen.


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 20 juni 2017, 10:40   #9
bombario
Vintage lid
 
bombario's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 januari 2004
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 987
Nog even een update, voor wie hier ook mee te maken krijgt.

FL Studio heeft helaas geen midi-filter. Gelukkig is er wel een oplossing. Het pitchwheel van een keyboard is namelijk automatisch gekoppeld aan de pitch van een kanaal, en dat kun je resetten: pitch > rechtermuisknop > link to controller > reset > accept.

Zolang je keyboard niet constant midi uitstuurt gaat dat goed.
bombario is offline   Met citaat reageren
Oud 20 juni 2017, 13:46   #10
Kwurqx
Happy synthing
 
Geregistreerd: 16 mei 2017
Berichten: 221
Als ik het goed begrijp stuurt je keyboard/controller voortduren MIDI pitch bend messages uit? Maar soms ook niet?

Dat kan hardware (controller: het "wieltje of de joystick of XY-pad....), maar ook software (MIDI message handling) zijn.

Ik ken FL Studio niet van binnen, maar lees dat er intern niet met MIDI wordt gewerkt? Wellicht daarom ook geen MIDI filter mogelijkheden voor MIDI I/O.

Aangenomen dat je keyboard/controller aan een computer hangt via MIDI: Een kort door de bocht software oplossing zou kunnen zijn: je MIDI driver/configuratie op je computer aanpassen. Daar zijn ook MIDI filtermogelijkheden. Of al standaard of als extra/alternatieve MIDI driver/toevoeging. Dat zit dan (als filter) tussen je keyboard/controller en je DAW. Je kunt dan natuurlijk helemaal geen Pitch Bend meer gebruiken.

Info voor Windows: https://docs.microsoft.com/en-us/win...tmusic-filters

Dan meer richting oorzaak: Belangrijk is om vast te stellen of je keyboard/controller echt voortdurend MIDI messages uitstuurt.

Als het een hardware issue is: je geeft aan dat het een oud keyboard is. De pitch bend controller (wieltje, joystick) zelf kan analoog werken en kan via weerstand (en een AD converter) zijn stand doorgeven. Als de contactvlakken vies zijn (niet meer goed geleiden) kan dit leiden tot onvoorspelbare waarden van je pitch bend. Schoonmaken/contactspray dus.

Het zou vreemd zijn als je keyboard/controller echt wel MIDI pitch bend messages uitstuurt maar dat je synth engine daar niet op reageert. Je geeft aan dat je wel opneemt. En dat gaat qua klank/toonhoogte wel goed? Stuur je alleen virtuele apparaten via MIDI aan in je DAW? Gaat dus om alleen MIDI richting computer/FL Studio? Of is je klankgenerator wel je keyboard/controller synth engine? En gaat het ook om MIDI out vanuit FL Studio? Zijn het dan (toevallig?) patches die niet op Pitch Bend reageren?

Je kunt eens een software MIDI monitor proberen om te zien of en wanneer je keyboard controller MIDI pitch bend messages uitstuurt.

Wat ook mogelijk is (omdat het af en toe ineens gebeurt): Als je je Pitch wheel (of joystick of wat dan ook) zelf wel gebruikt/bedient: Het kan zijn dat de Reset af en toe niet goed gaat. Dan blijft de laatste waarde gelden. Bijvoorbeeld bij start/stop/start van een (MIDI) track.

Wat info over pitch bend (waaronder de nummers van de messages voor een eventueel filter).
https://www.midikits.net/midi_analyser/pitch_bend.htm

Hopelijk kun je hier wat mee. Succes.
Kwurqx is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Oberheim Matrix 6 stuurt geen Sysex uit...:( flyweight Synthesizers en synth-modules 20 19 augustus 2012 12:57
Yamaha CS2X stuurt constant midi uit Lunchtime Synthesizers en synth-modules 15 21 juni 2007 15:44
Motu 828 (mk1) stuurt -10dB niveau uit? Subgroover Overig Studio 12 16 april 2007 21:21
Cubase stuurt constant uit. mindscan Sequencing 6 5 december 2005 11:01
(esi m4u) logic song pos. stuurt noten uit?! gi_joe MIDI 0 5 juni 2005 17:43


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 06:29.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland