Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 15 september 2017, 22:05   #61
bikkel
Everything is on the One
 
bikkel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 november 2001
Woonplaats: Rosario, Argentina
Berichten: 11.142
Ik zag links en rechts wat opmerkingen over te kleine interface elementen. Je kunt in Windows alles of alleen bepaalde programma's opschalen. Werkt niet overal perfect maar het is het proberen waard.
bikkel is offline   Met citaat reageren
Oud 16 september 2017, 16:21   #62
Groene ridder
Vintage lid
 
Groene ridder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juli 2006
Woonplaats: Herentals, BelgiŽ
Berichten: 762
Ik heb Reaper getest. Ziet er mooi uit. Wel vreemd dat ik geen live geluid heb van mijn externe synths en na opname wel. De level meters geven wel aan dat hij geluid ontvangt.
Groene ridder is offline   Met citaat reageren
Oud 19 september 2017, 15:50   #63
Groene ridder
Vintage lid
 
Groene ridder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juli 2006
Woonplaats: Herentals, BelgiŽ
Berichten: 762
Hallo,
Ik ben nu een tijdje met Reaper aan het werken en dit valt heel goed mee.
Er is echter iets belangrijk waar ik nog geen oplossing voor gevonden heb:
Ik heb een Motu Midi express 128 interface verbonden met mij computer. Daarmee heb ik een Vermona drummodule verbonden en de audio van mijn mengpaneel gaat via een audio interface naar mijn computer.
De bedoeling is dat ik deze audio kan opnemen.
In Reaper heb ik een pianoroll met een virtueel toetsenbord naast. Wanneer ik hierop klik, hoor ik de audio van de drummodule in mijn audiotrack.
Wanneer ik de tijdlijn echter laat spelen en de audiotrack in opname zet, wordt er echter niets opgenomen.
De midi interface geeft aan dat er noten ontvangen worden, maar de drummodule ontvangt niets.
Dat begrijp ik niet. Heeft iemand hier een verklaring voor?
Groene ridder is offline   Met citaat reageren
Oud 19 september 2017, 18:34   #64
Groene ridder
Vintage lid
 
Groene ridder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juli 2006
Woonplaats: Herentals, BelgiŽ
Berichten: 762
Update: het probleem met de 'lege' audio opname is opgelost. De noten van de midi track stonden op channel 10 terwijl dit 1 moest zijn. Je moet het maar weten. Wel ongeloofelijk dat je per noot een midi kanaal kan instellen.
Groene ridder is offline   Met citaat reageren
Oud 19 september 2017, 20:40   #65
AdDM
Tiroler Knie-schlempfer
 
AdDM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 26 januari 2004
Woonplaats: Utreg
Berichten: 943
Het is de moeite waard om voor reaper veel tutorials op youtube te gaan kijken. Reaper kan echt HEEEL veel, maar je moet wel net weten wat en hoe. Zoals ik al zei, beetje stijle leercurve


Kitlist: Je oma in een doosje..
AdDM is offline   Met citaat reageren
Oud 20 september 2017, 17:14   #66
Groene ridder
Vintage lid
 
Groene ridder's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 juli 2006
Woonplaats: Herentals, BelgiŽ
Berichten: 762
Ja. Ik ben ondertussen voor 90% zeker dat het Reaper zal worden.
Vraag: Indien je in reaper een VST zoals die van D16 of zo installeert, kan je dan de verschillende parameters zoals cutoff, resonance, LFO rate, etc... automatiseren zoals in Logic?
Groene ridder is offline   Met citaat reageren
Oud 12 oktober 2017, 19:36   #67
Route99
 
Geregistreerd: 10 oktober 2017
Berichten: 1

Oorspronkelijk geplaatst door Tijs Bekijk bericht
Als je toch al overweegt om met PC hardware te gaan werken, dan is het een kleine moeite om OSX compatible componenten te kiezen. Het kost je maximaal twee dagen om een prima draaiende hackingtosh te bouwen. Zeker als je al wel eens een pc ontleed hebt.
Voor rond de 1250 er heb je een Quad core 4 GHZ, 32 GB RAM, 256 GB SSD (Systeemschijf) en 8GB R 480 Video. ....................
Die OSX86 community sites zijn zo groot en supportive dat je dat met wat investering van tijd prima voor elkaar kunt krijgen.
.....................................
Ik vind ook dat apple momenteel flink achterblijft in prijs/specs. 5 jaar geleden kocht ik een quad core I7 MBP voor 1750 euro nieuw. Die kost nu 1000 euro meer en is niet bijzonder veel sneller.
Hackingtosh is op die manier idd goed te doen.
De MBP van mijn zoon was weer eens stuk.... (3e keer, meerdere MBP's.. ).. en de laatste data moesten "gered" worden en omdat ie encrypted was kon ik er me Linux niet bij en even geen andere Mac kort in de buurt. Had zo een Hackingtosh op toen mijn i5 2500 gebouwd.. zijn MBP schijf eraan.. herkend.. .wachtwoord intypen... en copyen maar...

Dus je zou ook een wat ouder Win systeem wat te verstoffen staan hier voor kunnen gebruiken, heb ik in emergency case wel wat achter de hand. Mijn i5 was uiteraard nog ene behoorlijk goede CPU, daar liep Siera super op..

Mijn zoon is nu "afgekickt" van MBP... (na 4 MBP's....) bruin kan het niet trekken, fotografie is geen vetpot... Het is een Asus Zenbook UX410 geworden met snelle SSD en zijn 2e HD (een SSD) als data schijf erbij gezet..... Van het verschil kon hij zijn kapotte smart phone vervangen en hield toen nog geld over tov een MBP aankoop.....
Route99 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Van Windows naar MAC, van FL naar Logic? rogeseventytwo Sequencing 7 23 juni 2008 11:40
Van PC of MAC naar mixer Lightning_Lucas Mixers 2 20 februari 2006 12:16
midi over ethernet van mac naar pc spleet MIDI 13 14 november 2005 16:38
Zijn er mensen die overgestapt zijn van windows naar mac voor de muziek? Rauzi Hardware 19 11 november 2005 09:17
SX files van pc naar mac overzetten? ELectronic SKIL Overig Software 5 28 juli 2004 15:41


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 13:57.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland