Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 1 november 2015, 14:33   #21
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.342
Nog wat leesvoer

http://support.plugable.com/plugable..._into_the_same
gaat dus over een VIA chipset.. die wel multi TT is..
Deze vind je ondermeer in 7port USB3 TPLINK hubs die net iets meer dan 30 euro kosten hier...

Benieuwd hoe goed deze werken..


Helemaal leuk zijn deze industriele: http://www.exsys.de/index.php?page=product&info=446
volgens datasheet zelfde chip dus als in de Overhub. Duurder, maar wel met voeding en enorm degelijke uitvoering


Enorm interessant allemaal, maar ik ga nog even wachten.. Niet dat ik een shitload aan USB3 apparaten heb.. Mijn midi interface sluit ik dan wel gewoon rechtstreeks aan op de mac mini


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 2 november 2015, 02:12   #22
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.080
Ook wel interessant voor mij, met 5 USB poorten op de mac zit ik al lang vol.
En ben al aan het USB swappen met harddisks. Heb trouwens geen usb3 in de Mac en even afgezien van externe harddisks zie ik er ook nog geen nut voor in mijn hobby hokje. Wel zou ik graag een hub willen hebben waar ik weer verder mee kan uitbreiden. Ik heb nu een maschine, um880, ms20 controller, HD van mpc en remote 25 aan de Mac hangen Verder nog een kaosspad ongebruikt staan. Mocht ik eens op de Aira of jp08 toer gaan dan kom ik tekort.
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 3 november 2015, 18:00   #23
Pieterrr
 
Geregistreerd: 4 november 2013
Woonplaats: Gent
Berichten: 40

Oorspronkelijk geplaatst door PWM Bekijk bericht
Het lijkt mij dat electron een hub van een derde partij in zijn eigen jasje stopt..
Is ook gewoon zo, is gewoon rebranded van een Chinees merk dat OEM-hubs maakt voor heel wat fabrikanten. Zou eens moeten kijken op de verpakking welk merk juist.

Ik heb 'm gekocht omdat ik met andere hubs altijd problemen heb gehad, deze doet het gewoon. Overpriced weliswaar (zit zelfs geen DC Adaptor bij voor harde schijven), maar toch
Pieterrr is offline   Met citaat reageren
Oud 4 november 2015, 10:59   #24
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.342

Oorspronkelijk geplaatst door Pieterrr Bekijk bericht
Is ook gewoon zo, is gewoon rebranded van een Chinees merk dat OEM-hubs maakt voor heel wat fabrikanten. Zou eens moeten kijken op de verpakking welk merk juist.

Ik heb 'm gekocht omdat ik met andere hubs altijd problemen heb gehad, deze doet het gewoon. Overpriced weliswaar (zit zelfs geen DC Adaptor bij voor harde schijven), maar toch
Maar.. elke hub tot nu toe met vergelijkbare hardware kost bijna evenveel of zelfs meer

dus overpriced.. geen idee hoor...


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 30 november 2015, 21:38   #25
klinkske
Krom Lid
 
klinkske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2007
Woonplaats: Streek rond Herentals - België
Berichten: 3.144
ik heb er een op komst, want de huidige is verdacht - een van mijn usb patchbays wordt niet gezien vanaf de oude hub.
cybermonday my ass. niks korting te bespeuren op die hub. ach...


///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///
klinkske is offline   Met citaat reageren
Oud 30 november 2015, 21:45   #26
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.342

Oorspronkelijk geplaatst door klinkske Bekijk bericht
ik heb er een op komst,
een wat?


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 1 december 2015, 09:16   #27
klinkske
Krom Lid
 
klinkske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2007
Woonplaats: Streek rond Herentals - België
Berichten: 3.144
Elektron hub


///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///
klinkske is offline   Met citaat reageren
Oud 2 december 2015, 21:05   #28
klinkske
Krom Lid
 
klinkske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2007
Woonplaats: Streek rond Herentals - België
Berichten: 3.144
Review over het unboxen:

Wat een korte kabel hebben ze erbij gestopt: ik geraak niet vd mac tot op de grond met die kabel. Bah dus al verlengen. En de adapter zijn ze vergeten mee te verkopen. Gelukkig heeft mijn oude belkin de juiste specs: 5 V 3A en juiste aansluiting.
Nee elektron, dat is alvast een slechte start. Als ik 7 poorten heb, moeten die alles kunnen, dus ook apple streeltjes opladen enz.
Testen is voor andere keer.


///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///
klinkske is offline   Met citaat reageren
Oud 2 december 2015, 22:30   #29
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.342
Beter dit topic eerst gelezen dan ging dit geen verrassing zijn


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 3 december 2015, 04:28   #30
klinkske
Krom Lid
 
klinkske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2007
Woonplaats: Streek rond Herentals - België
Berichten: 3.144
Had ik gedaan maar te lang geleden om nog te herinneren. Tja die leeftijd he


///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///
klinkske is offline   Met citaat reageren
Oud 14 maart 2016, 20:11   #31
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.080
Heb er ook een binnen gekregen.

Erg flauw, volgens de handleiding zitten 4 rubberen voetjes inbegrepen bij de levering ik heb alles meerdere keren door gelicht maar geen rubberen voetjes. Nou zou me dat normaal een rotzorg zijn bij een sweex of tp link etc die voetjes haal je wel ergens vandaan. Bij de prijs van dit ding is dat toch wel een flink minpuntje.
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 14 maart 2016, 20:38   #32
r.5
Vers lid geweest
 
r.5's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 mei 2003
Woonplaats: Thuis
Berichten: 3.063
Heb hier ook een Overhub en heb er 55€ voor betaald bij abtmusic. Gebouwd als een Zweedse tank, zoals alles bij hun. Ondersteunt ook TT maar maakt niets uit, tenzij het voor realtime audio is.

USB kabels verkopen zo ook bij Elektron. Zelf heb ik ze niet gekocht maar audiofielen beweren dat ze veel vetter klinken dan die van Mediamarkt
r.5 is offline   Met citaat reageren
Oud 14 maart 2016, 21:14   #33
coinoperator
Gevorderd Kakofonist
 
coinoperator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 februari 2014
Woonplaats: Malburgen am Rhein
Berichten: 232
Bij Bol staat vooral de prijs erg bol...


ff zoeken, keuze zat
http://tweakers.net/categorie/307/us...Z_WntBZXjGUUn4


Errug veel tandwielen ja
coinoperator is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 02:03   #34
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.080
Rip overhub!

4 daagjes mocht hij leven. Mijn lieve dochtertje trok aan de usb kabel, helaas had ik de overhub net met kabelbinders op een mooi plekje vast gezet, halve socket compleet met koperen baantjes van de printplaat los. Niets meer aan te redden. Heb toch regelmatig een telefoon laten vallen terwijl hij dan nog aan de kabel hing te bungelen en niks aan de hand. Blijkbaar is de dure overhub niet echt hufterproof.

Nu maar op zoek naar een goedkope hub met mtt.

Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  IMG_20160318_200735698.jpg‎
Bekeken: 363
Grootte:  46,1 KB
ID: 108494  
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 02:47   #35
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.080
Gevonden, 12 euro en 7 poorten. Ding ziet er niet uit maar volgens specs wel mtt.

https://www.megekko.nl/product/2578/...ub---7-Poorten

Was niet van plan nog een keer 70 euro uit te geven dus wat dat betreft lijkt me deze wel prima.
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 04:36   #36
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.342
Wel maar usb2, niet dat dat per se uitmaakt

Valt wel te fixen je overhub, wel zuur natuurlijk


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 04:43   #37
Modus Operandi
Nostalgia is a trap
 
Modus Operandi's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 januari 2002
Woonplaats: Utrecht, NL
Berichten: 4.485
ok dank die mot ik hebbe
Modus Operandi is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 10:21   #38
coinoperator
Gevorderd Kakofonist
 
coinoperator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 februari 2014
Woonplaats: Malburgen am Rhein
Berichten: 232

Oorspronkelijk geplaatst door anoniempje Bekijk bericht
Rip overhub!

4 daagjes mocht hij leven. Mijn lieve dochtertje trok aan de usb kabel, helaas had ik de overhub net met kabelbinders op een mooi plekje vast gezet, halve socket compleet met koperen baantjes van de printplaat los. Niets meer aan te redden. Heb toch regelmatig een telefoon laten vallen terwijl hij dan nog aan de kabel hing te bungelen en niks aan de hand. Blijkbaar is de dure overhub niet echt hufterproof.

Nu maar op zoek naar een goedkope hub met mtt.


USB kabeltje rechtstreeks aan de print solderen en het werkt weer


Errug veel tandwielen ja
coinoperator is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 10:33   #39
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.080
Had al een poging gedaan, plus min waren eenvoudig, baantjes liepen naar 2 grote oogjes, data was niet te doen, minuscule baantjes had de 2 kabeltjes gestript tot 1 vezeltje, dan tegen 2 inimini busjes naar de andere kant gedrukt en dan werkt hij, solderen voor mij geen optie dacht misschien op te lossen met secondelijm maar ging niet werken. plekje waar de connector zat zijn de soldeer vlakjes afgerukt.

Jammer van het geld maar andere staat al in bestelling.
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 19 maart 2016, 10:35   #40
coinoperator
Gevorderd Kakofonist
 
coinoperator's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 februari 2014
Woonplaats: Malburgen am Rhein
Berichten: 232
als je niet tever weg woont...
ik ga tot µ niveau


Errug veel tandwielen ja
coinoperator is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
usb hub: powered of niet? Alien Robot Dance Hardware 10 16 augustus 2014 11:45
firewire hub? / USb vraag JohnDoe5 Overig Studio 3 21 juni 2011 12:53
Recording en gebruik USB Hub Moback Hardware 5 20 april 2011 21:48
usb hub probleem ElFonzo Algemene Discussie [overig] 7 8 maart 2010 17:59
usb hub + midi interfaces bob303vs909 MIDI 10 9 december 2003 14:57


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 14:42.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland