Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 24 februari 2003, 12:55   #21
Exzit
Let's do the milkshake
 
Exzit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 januari 2003
Woonplaats: Ede
Berichten: 2.858
Re: Rondzingen..

Citaat:
Origineel geplaatst door CraZ
De boel gaat zo inderdaad rondzingen.. maar wat Mackie bedoelt is 'pure' mixdown.. waarbij je dus alleen luistert naar het signaal dat van je 2track terugkomt.
Ja dat begrijp ik wel.
Maar ik vraag me nu aanvullend af hoe je met een externe compressor een audio spoor kan compressen en tegelijkertijd opnieuw opnemen in je audio/sequencer programma. Met mijn kaart zie ik geen mogelijkheid, omdat die maar 1 ingang en 1 uitgang heeft.
Exzit is offline   Met citaat reageren
Oud 24 februari 2003, 13:46   #22
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.161
Meer dan een uit- en ingang heb je toch niet nodig?
Als je maar voordat het geluid de computer ingaat je het aftapt voor naar de monitors.

Enne een compressor over de eindmix?
Als je dat overweegt lijkt het me slimmer om eens goed naar je mix te luisteren.
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 24 februari 2003, 16:25   #23
Exzit
Let's do the milkshake
 
Exzit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 januari 2003
Woonplaats: Ede
Berichten: 2.858
compressor

Citaat:
Origineel geplaatst door fuse
Meer dan een uit- en ingang heb je toch niet nodig?
Als je maar voordat het geluid de computer ingaat je het aftapt voor naar de monitors.

Enne een compressor over de eindmix?
Als je dat overweegt lijkt het me slimmer om eens goed naar je mix te luisteren.
Nou lijkt me wel een probleem mijn wav file speel ik af via kaart uit naar mijn tape ingang van de mixer via de tape out wil ik die henieuwd met compressor opnemen naar mijn kaart ingang.
Als ik dat doe dat piept het behoorlijk van het rondzingen.
Exzit is offline   Met citaat reageren
Oud 24 februari 2003, 16:30   #24
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.161
Dan zet je de output van de input toch uit of op -oneindig dB?
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 24 februari 2003, 17:26   #25
Laurens O
Sta op en scheur!
 
Laurens O's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 november 2002
Woonplaats: een huis
Berichten: 533
Ik vind dit het beste: Men neme 2 AUX sends (wel preee fade!) waarvan er eentje dus het linker kanaal zal doorvoeren en de andere het rechter kanaal (AUX sends zijn meestal mono). deze AUX bussen sluit je dus aan op de ingangen van je compressor, als je een beetje een leuk mengpaneel hebt dan zul je vast nog wel een kanaal over hebben, sluit nu de uitgang van je compressor aan op dat kanaal en tadaaa, je bent klaar! ( Vaak zijn de return inputs van mengpanelen ongebalanceerd of zijn het tulp aansluitingen dus dit wil je niet gebruiken als je optimale geluidskwaliteit wilt.)
De fader van het originele signaal (dat dus door de compressor zal gaan) laat je nu helemaal naar beneden, zet beide AUX sends open, en het kanaal waarop je compressor is aangesloten, de master out van je mengpaneel sluit je gewoon aan op de line in van je geluidskaart. Gebruik als het ff kan alsjeblieft geen tape returns voor de uitgang van je geluidskaart, maar zet die gewoon op een 2x mono of stereo kanaal, succes en plezier!
Laurens O is offline   Met citaat reageren
Oud 24 februari 2003, 21:00   #26
arnomusicman
Radiation!
 
arnomusicman's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 december 2001
Woonplaats: Zevenaar
Berichten: 3.644
Rondzingen op de Terratec kun je elimineren door in je computer (in ieder geval in Cubase, bij anderen zal het ook kunnen) de monitorfunctie op Global Disable te zetten. Gebruik je geen monitorfunctie, heb je ook geen rondzingen!

Succes


Arno
Rise to yourself


Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9, WaveLab Pro 9, div. VSTi's
PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport, Behringer BCF2000
Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 48ch
De complete setup: www.amps-recordings.nl.


Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
Facebook
arnomusicman is offline   Met citaat reageren
Oud 25 februari 2003, 21:39   #27
sphere
Remember me????
 
sphere's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2003
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 202
FF een stomme vraag weer natuurlijk heb alle threads inmiddels er al over door gelezen maar kom er nog steed niet uit.

Ik ben mijn compressor aan het aansluiten op mijn mackie 24-4.

ik heb de tip op de output van de compressor aangesloten en de ring op de input .

Waar moet ik nu op de tafel de stereo jacks aansluiten??????

Ik weet het ff niet meer

:confused:


--------------------------------------------------
Gear list:

Akai S-6000, Roland Juno 2 + PG 300, Roland JX8P + PG 800, Roland Juno 60, Clavia Nordlead 1 rack, Casio VZ-10M, Emu Orbit dance planet, Boss voice transformer, Alesis Midiverb, Alesis 3630, Steinberg Midex 8, Mackie SR 24-4 VLZ, Allesis Monitor 1, AMD Athlon 1100, Cubase SX, looooots of plugins
sphere is offline   Met citaat reageren
Oud 25 februari 2003, 22:07   #28
sphere
Remember me????
 
sphere's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2003
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 202
er is toch wel iemand die het antwoord op deze voor mij zware K%T vraag weet:confused:


--------------------------------------------------
Gear list:

Akai S-6000, Roland Juno 2 + PG 300, Roland JX8P + PG 800, Roland Juno 60, Clavia Nordlead 1 rack, Casio VZ-10M, Emu Orbit dance planet, Boss voice transformer, Alesis Midiverb, Alesis 3630, Steinberg Midex 8, Mackie SR 24-4 VLZ, Allesis Monitor 1, AMD Athlon 1100, Cubase SX, looooots of plugins
sphere is offline   Met citaat reageren
Oud 25 februari 2003, 22:08   #29
Pjotr G
funky lid
 
Pjotr G's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 1 november 2001
Woonplaats: Nieuwkoop
Berichten: 3.558
ehm op een insert?


All rhythm evolves around the kick...
Gear List: Roland MC-307, Roland TR-606, Roland TR-909, Yamaha DX-7, E-mu ESI4000 turbo, 2 x Zoom rfx-1000, Tascam M2524, Tapco 100M, Clavia Nord Rack 2, Korg MS2000r, Korg Electribe ESX, Korg KAOSS Pad 3, Roland Alpha Juno 1, Clavia ddrum 4 SE, LEM CLX2, Zoom 505II, Electro Harmonix Electric Mistress, Lexicon MPX110, Tannoy Reveal Actives, e-mu 1820m
Pjotr G is offline   Met citaat reageren
Oud 25 februari 2003, 22:18   #30
sphere
Remember me????
 
sphere's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2003
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 202
ja oke maar welke insert dan

main of sub insert

de lampjes op dat kreng slaan namelijk ook helemaal niet uit terwijl hij wel goed staat ingesteld


--------------------------------------------------
Gear list:

Akai S-6000, Roland Juno 2 + PG 300, Roland JX8P + PG 800, Roland Juno 60, Clavia Nordlead 1 rack, Casio VZ-10M, Emu Orbit dance planet, Boss voice transformer, Alesis Midiverb, Alesis 3630, Steinberg Midex 8, Mackie SR 24-4 VLZ, Allesis Monitor 1, AMD Athlon 1100, Cubase SX, looooots of plugins
sphere is offline   Met citaat reageren
Oud 25 februari 2003, 22:25   #31
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.161
Pak je mackie handleiding er anders ff bij, ik weet zeker dat het daar in staat.
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 7 maart 2003, 00:07   #32
Tom Thomas
Vintage lid
 
Geregistreerd: 19 februari 2003
Berichten: 1.157
main of subinsert maakt niet uit. T'is maar net wat je door de compressor wilt halen.
Je moet hem trouwens helemaal in de insert steken als je het effect wilt horen, niet half.

Om te testten of hij inderdaad werkt, sluit hem op een insert waar een audiosignaal door loopt.
Zet je treshold zo laag mogelijk (-20 db) en je ratio op 10:1 tot invinity. Je moet dan zeker een verschil
horen.
voor de rest is het goed luisteren en de nodige artikelen over compressie lezen.
Het is een geweldige tool maar het duurt even voordat jum onder de knie hebt.




Succes,



gr. Tom
Tom Thomas is offline   Met citaat reageren
Oud 7 maart 2003, 00:17   #33
sphere
Remember me????
 
sphere's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2003
Woonplaats: Rotterdam
Berichten: 202

Citaat:
Origineel geplaatst door sphere
ja oke maar welke insert dan

main of sub insert

de lampjes op dat kreng slaan namelijk ook helemaal niet uit terwijl hij wel goed staat ingesteld
dit is gelukkig achter de rug

Werkt als een trein



--------------------------------------------------
Gear list:

Akai S-6000, Roland Juno 2 + PG 300, Roland JX8P + PG 800, Roland Juno 60, Clavia Nordlead 1 rack, Casio VZ-10M, Emu Orbit dance planet, Boss voice transformer, Alesis Midiverb, Alesis 3630, Steinberg Midex 8, Mackie SR 24-4 VLZ, Allesis Monitor 1, AMD Athlon 1100, Cubase SX, looooots of plugins
sphere is offline   Met citaat reageren
Oud 7 maart 2003, 11:56   #34
Bitcrusher
A Bit Rusher
 
Bitcrusher's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 5 juni 2002
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 226

Citaat:
Origineel geplaatst door sphere
dit is gelukkig achter de rug

Werkt als een trein

Of je stopt de stekker erin.... haha!
Bitcrusher is offline   Met citaat reageren
Oud 7 maart 2003, 14:03   #35
arnoldroelz
KnobFreakz...
 
arnoldroelz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 23 mei 2002
Woonplaats: :ni noow kI
Berichten: 107
Ik ben inderdaad verders uitermate tevreden met me compressor zo


Harde waar-> Korg microKorg, ER1, EA1. Yamaha A4000, CS1x, AN1x. Roland MC303, TR505. Behringer Virtualizer Pro, Modulizer Pro, TC Electronic M-One, DBX 266XL, Etek X-Citer, Emagic AMT8, Mackie 1402VLZPro, Keyfax Phat Boy, Sony Minidisc, Philips DCC Recorder. 2x Technics SL1210MkII en een Numark DM3001DX.
Zacht Waar-> Cubase SX, Wavelab 4.0, NI FM7, Waldorf Attack.
PC-> Pentium IV 1.7, Creative Audigy eX..
arnoldroelz is offline   Met citaat reageren
Oud 7 maart 2003, 14:19   #36
fuse
Vintage lid
 
fuse's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2001
Berichten: 18.161
Leg anders ff uit welke 'domme' fout je had gemaakt.

Wellicht dat toekomstige personen zich hier nog mee kunnen helpen.
fuse is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juni 2003, 13:39   #37
demian
Tijdelijk lid
 
demian's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 januari 2003
Berichten: 12.471
Ja, wat was er nou niet goed ?


Error: Invalid signature, warning message send to admin.
demian is nu online   Met citaat reageren
Oud 22 augustus 2003, 17:36   #38
Ferric
Housekabouter represents
 
Ferric's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 mei 2002
Woonplaats: Den Haag, mèn dorrup!
Berichten: 506
Compressor aansluiten: MDX2100
Hey gasten (toch bar weinig vrouwen hier aanwezig),

Vraagje, zojuist heb ik voor een lekker prijsje een Behringer MDX2100 op de kop getikt. Helaas zonder handleiding.
Nu zie ik bij het aansluiten dat ieder kanaal een stereo aansluiting (in en out) heeft. Ik was van mening dat dit een 2 x mono compressor was. Het lijkt een 2 x stereo (zou wel erg ok zijn als dat zo is). Overigens zie ik een "key send" en "key return"-aansluiting op ieder kanaal. Kan ik die ipv de aux-aansluitingen gebruiken?

Ik heb Behringer al een mail gestuurd, maar ik ben wat ongeduldig en misschien heeft een ander er zo ook wat aan...


Alvast bedankt,

F.


leukelinkie: Ferric @ Soundcloud
Ferric is offline   Met citaat reageren
Oud 22 augustus 2003, 22:21   #39
Ferric
Housekabouter represents
 
Ferric's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 25 mei 2002
Woonplaats: Den Haag, mèn dorrup!
Berichten: 506
Bedankt voor alle reacties (harhar)
Ik heb het toch maar op 2 x mono gehouden...


leukelinkie: Ferric @ Soundcloud
Ferric is offline   Met citaat reageren
Oud 28 augustus 2003, 12:50   #40
Niel
OPEN DIE GAIN & EQ !!!
 
Niel's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 augustus 2003
Woonplaats: NL
Berichten: 8.735
Als het goed is kan de mdx 2100 ook 2x mono of 1x stereo, net als de mdx 2200 en 2600 die ik heb.
Handleiding kan je misschien vragen bij de distributeur: MSC Music Servicecenter v.o.f. tel 0475 572033

Anders heb ik nog wel 'n dubbele mdx 2200 handleiding over .... mail me dan even info@djniel.nl
Niel is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » De Studio » Effecten & dynamics

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Compressor aansluiten dr00p Overig Studio 11 17 juni 2003 23:39


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 15:43.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland