Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 28 april 2009, 17:00   #1
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Emagic AMT/Unitor 8
Ik had een Emagic amt-8 aangesloten via Serieel (RS-232) aangesloten naar mijn pc en dat werkte prima. Nu ben ik verhuisd en heb ik onderwijl een Emagic Unitor 8 aangeschaft (extra).

Nu snap ik niet helemaal hoe ik ze kan stacken. Hoe ik het begrijp vanuit de manual moet ik 1 emagic met serieel rs232 aansluiten naar pc toe en dan de andere stacken via rs 422? Weet iemand of dat werkt?

(edit, al webshop gevonden waar ik "RS 422 kabel" kan halen, is dit de goede? )


Thanks

p.s. zou ook kunnen stacken met "pc" naar mac toe, vervolgens met 232 naar andere emagic, waar het niet zo dat amt 8 usb functie niet werkt op windows

Laatst gewijzigd door Plaag; 28 april 2009 om 17:20
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2009, 20:09   #2
Hanz
Anonieme Analogist
 
Hanz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 januari 2003
Woonplaats: Mijn eigen kleine universum
Berichten: 11.756
Het is om-en-om met die Unitors en AMT-8's.

Dus als je start met een RS-232 (danwel USB) dan is de kabel tussen de 2 stacked units een RS-422. Start je met een RS-422 (mac) dan is de kabel tussen de stacked units een RS-232.
En dan natuurlijk bij je driver instellingen het aantal poorten ophogen, zodat ze worden 'gezien'.

Wat werkt er niet aan de USB van de AMT8 op win? Hier wel hoor (Unitor op XP).


“...I am merely a conduit, a kind of big hairy tool. I am just a plastic funnel connected to a Moog...”
Hanz is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2009, 21:06   #3
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Hoi,

Ok, qua stacking is duidelijk tnx.


Ik denk niet dat ik de juiste driver heb, hij word gewoon niet herkent. Heb het ooit wel eens geprobeerd, maar via serieel ging gewoon in 1x goed en USB bezorgde me hoofdpijn. Naderhand las ik ook in de manual dat usb alleen voor mac werkte.

Het maakt ook niet uit als ik het goed begrijp uit het jouw verhaal, omdat het volgende apparaat toch altijd via RS-422 moet aangezien de eerste van pc of usb of RS-232 is?

Was die link trouwens de juiste kabel? Mini DIN?
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2009, 22:02   #4
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.322
ik denk dat usb ook op pc werkt hoor.. correct me if i'm wrong.


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 29 april 2009, 09:02   #5
Otlen
Lid
 
Otlen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 februari 2006
Berichten: 5.872
Probeer deze driver eens, dat is de laatste versie. Er zit ook een handleiding bij voor de amt/unitor op USB.
Bijgevoegde bestanden:
Bestandstype: zip u8setup.zip‎ (1,74 MB, 166x gelezen)
Otlen is offline   Met citaat reageren
Oud 30 april 2009, 13:00   #6
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86

Oorspronkelijk geplaatst door Kalusi Bekijk bericht
Probeer deze driver eens, dat is de laatste versie. Er zit ook een handleiding bij voor de amt/unitor op USB.
Deze werkt idd via USB! Thanks!

Zit ik alleen weer met het volgende probleem:
Alleen de AMT-8 heeft een USB aansluiting, de Unitor8 niet. Dus ik heb de AMT-8 aangesloten via USB en daarna via RS-232 de unitor gestacked (via AMT-8 dus).

Dit werkt echter niet, het kan misschien komen door de Unitor Software? Deze werkt alles behalve bugvrij (text not found) en kan daar ook niet de apparaten instellen zoals ik wil. Als ik b.v. AMT-8 toevoeg geeft het geen problemen. Wanneer ik echter daarna een Unitor-8 wil toevoegen krijg ik veel errors en lukt het niet. De errors zijn software matig denk ik.

Iemand een idee?

Thanks
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 30 april 2009, 13:13   #7
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Ah, ik zie staan in de handleiding:

You can stack Unitor8 Mk II, AMT8 and old Unitor8 in any order. Regarding stacking, these three models are identical. It is however important that the first unit's RS-232 connector remains free. Thus, you must connect the first with the second unit via RS-422.

Hmm jammer, moet ik alsnog een mini-din rs422 kabel regelen.


Brdankt voor de hulp Heeren.

Had je post beter moeten lezen Hanz, excuse!

Laatst gewijzigd door Plaag; 30 april 2009 om 13:14 Reden: toevoeging Hanz
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 30 april 2009, 15:12   #8
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.322
belangrijk met die unitors is de volgorde dat je ze aanzet

zie de (goed geschreven) handleiding


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 7 mei 2009, 18:20   #9
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Vanalles geprobeerd met de juiste bekabeling maar het wil echt niet.

Heb nu zoveel verkloot dat ik brakke windows opnieuw mag installeren, was toch wel nodig, maar had het liever uitgesteld.

Met schone lei beginnen, zal resultaten wel even posten... (als er resultaat behaald word)
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 24 mei 2009, 19:14   #10
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Het het aan de praat gekregen.

Nieuwe installatie windows was wel noodzakelijk denk ik. Installatie van drivers unitor 8 ging in 1 x goed. Heb daarna amt-8 ook los geinstalleerd en dan nogmaals voor de usb versie.

Als ik nu de "unitorsoftware" laad, zie ik de amt8 en unitor8 verschijnen.

Heb dus gekozen om niet te stacken, want zo werkt het schijnbaar ook prima, kost alleen een extra usbpoort, tsja ach..



Deze mag op slot... dank voor diegene die holpen.
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 3 januari 2017, 16:37   #11
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Idee Ohno
Grappig, zelfde topic vergelijkbaar probleem alleen 8 jaar later. Heb een snellere andere XP machine, de oude viel uit elkaar.
Please help!


Krijg AMT-8 via USB makkelijk aan de praat (Xp, servicepack 3). De unitor-8 via serieel totaal niet.

Heb de "laatste" drivers gebruikt en krijg hem wel geïnstalleerd in Windows, echter de software (Unitor-8 ) herkent hem niet.

De seriële kabel moet goed zijn, want daar draaide hij eerst ook op.
Heb hem geprobeerd te stacken op de AMT-8, geen resultaat.
COM port nagekeken in bios, maar daar staan instellingen hetzelfde als de "nieuwe" XP machine.

Op de Unitor knippert wel oranje 232 lampje zo eens in de 5 seconden.
De panic button op de unitor werkt ook niet.


Heb veel handleidingen en forums gelezen, ben er nu al weer zo'n 6 uur zoet mee, wil kan of wil mij helpen?
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  apparaatbeheer.jpg‎
Bekeken: 9
Grootte:  38,2 KB
ID: 113518   Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  unitor-software.jpg‎
Bekeken: 9
Grootte:  36,1 KB
ID: 113519  

Laatst gewijzigd door Plaag; 3 januari 2017 om 16:38 Reden: Extra info
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 3 januari 2017, 20:17   #12
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.322
PC => USB => AMT => RS242 => Unitor

moet werken.
een rs232 kabel zal niet werken in combi met usb.
als het vroeger zo werkte en nu niet meer is er iets anders aan de hand (kabel kapot?) want als de driver de AMT herkent komt de unitor automatisch "mee" (aangezien die gewoon slave aan de amt hangt)


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 3 januari 2017, 23:24   #13
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Dank voor je reactie!

Grootste fout ooit gemaakt, alle drivers gedeinstalleerd en opnieuw begonnen. Wat een drama!
USB word zelfs nu ook niet meer herkend. Ben er behoorlijk gaar van geworden, na 3 uur proberen.

Van de week maar eens een nieuwe poging wagen. Heb best wat gekke dingen meegemaakt met PC's e.d., maar dit spant echt de kroon!!
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 14:17   #14
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Ik word langzaam grijs!

Nu is het al zover, dat wanneer ik de AMT-8 aanzet, windows automatisch reboot. Wanneer de AMT-8 aanstaat met opstarten wil XP helemaal niet opstarten.

Tussen de apparaten bij apparaatbeheer staat ie nog wel tussen, maar als ik hem hier weghaal veranderd er niets.
Vermoed dus een driver conflict.

Zal de drivers handmatig verwijderen uit system map nog nut hebben? Iemand hier ervaring mee, of een andere oplossing?
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 14:24   #15
Rvooh
Vintage Lid
 
Rvooh's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 9 december 2002
Woonplaats: la Côte belge
Berichten: 6.322
reboot als je het aanzet klinkt eerder als een hardwarematig probleem. Heb je geen andere pc om hem te proberen?


LINKE BOEL: rv0 shop met xoxbox onderdelen (n0nx0x panels, x0xlarge cpu, switches, ..) | c0nb0x control-app voor de x0xb0x (Mac/PC) | Alles over n0nx0x 303 sequencer clone | eigen zure brouwsels op soundcloud
Rvooh is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 15:16   #16
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Ik zal morgen even op de zaak kijken of ik nog ergens een XP machine heb liggen.



Heb de drivers handmatig verwijderd uit de drivermap (system32), en dat zorgt er iig voor xp opstart met de amt-8 aan.
Zodra ik drivers ga installeren krijg ik weer hetzelfde.

Wat me wel opvalt is dat eerst de hardware in apparaatbeheer werd getoond onder Besturing voor geluid, video en spelletjes als Emagic AMT-8 USB Midi.

Nu wordt hij weergegeven bij USB controllers als Emagic Midi Device

Dat is gek toch?


Bedankt voor je hulp zover!
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 16:52   #17
DarkChaos
just music
 
DarkChaos's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 april 2005
Woonplaats: in de Studio
Berichten: 664
Ik kan het mishebben. Maar was die Windows USB driver niet 32 Bit only? Mogelijk dat de poster daar tegen aan loopt.
DarkChaos is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 17:24   #18
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Maar XP is toch 32 bit?

Gek is dat het eergister wel werkte, alleen omdat ik een unitor 8 wilde stacken en problemen ondervond, had ik alles verwijderd. Kan nu mezelf wel voor de kop slaan
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 17:25   #19
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Onder het motto: de aanhouder wint.

Probeer nu de AMT-8 gewoon met serieel te doen, uiteraard werkt dit weer niet, eens kijken of ik dat aan de praat kan krijgen.
Plaag is offline   Met citaat reageren
Oud 5 januari 2017, 18:22   #20
Plaag
 
Plaag's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 11 augustus 2006
Woonplaats: de achterhoek
Berichten: 86
Ik zou er bijna om gaan lachen, als het niet zo triest zou zijn...

AMT-8 via serieel werkt niet, doe ik exact hetzelfde met unitor 8 (alleen andere bijbehorende drivers) dan werkt de unitor 8 wel!

Echt ongelofeloos..... Zou de AMT-8 gewoon kaduk zijn? Terwijl deze paar dagen geleden feilloos via USB werkte?

Maargoe, geleerd van mijn fouten. Deze unitor-8 blijft zo aangesloten voor de aankomende 20 jaar

Nu dus kijken hoe ik de AMT-8 hierop kan stacken. Gezien USB niet werkt, blijft er maar 1 optie over dat is RS-422. Online kan ik de kabel niet vinden. Iemand een goed adres?
Plaag is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Gez: Unitor of AMT Rvooh Te koop/ruil gevraagd 2 7 januari 2009 20:07
E-magic Midi Patchbay Unitor AMT 8 marco0123 Marktplaats archief 0 4 december 2007 17:52
unitor of amt-8 Rvooh Te koop/ruil gevraagd 2 19 november 2007 14:51
Powersupply AMT-8 of Unitor-8 Mike Philco Te koop/ruil gevraagd 0 19 oktober 2007 16:11
Studio Projects SP828 / Emagic Unitor en AMT (usb) NNL Marktplaats archief 1 21 februari 2007 17:43


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:34.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland