Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 februari 2011, 07:34   #261
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789
Da's jammer.


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
en de toegankelijkheid van de meest belangrijke functies..
Zou je dit willen toelichten?


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2011, 09:17   #262
spriet2000
Vintage lid
 
spriet2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Woonplaats: Auto
Berichten: 617
k draai em standalone 1.6. Ableton net gedeinstalleerd ;-) oleee!
spriet2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2011, 13:31   #263
bobaphat
Vintage lid
 
bobaphat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2002
Berichten: 3.156

Oorspronkelijk geplaatst door Lotuz Bekijk bericht
Da's jammer.



Zou je dit willen toelichten?
-Niet per pad kunnen layeren met bijpassende settings
- Samples eerst moeten laden voordat je ze in de sequence kan horen
- dat klonkige start stop knopje
- Dat je record moet indrukken, moet je het ingedrukt houden anders gaat ie uit en heb je voor niets lopen pielen (hier word ik ronduit agressief van)
- Bij filebrowsen blijft de selector staan op de laatste keuze. Dus wanneer je naar een andere pad setting gaat van bijvoorbeeld fx sounds tozv drumsounds, moet je weer helemaal overnieuw door die browser heen scrollen.
-Patterns over de oude heen laden zonder even te waarschuwen ofzo.
-Matige sound engine, dun hoog en aliassing tot en met wanneer je filters en pitch algo's gebruikt.
- Je kan niet je pads op full velocity zetten zodat je die irritante ongewenste velocity settings weer moet wegwerken.
etc
etc
etc


Al die dingen bij elkaar geven me echt hoofdpijn. Ik vind oude drumdoosjes 10x beter in elkaar zitten kwa structuur en usability met soms maar de helft aan knoppen en cpu.
Nee ik vind het een misser.
bobaphat is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2011, 13:58   #264
Lotuz
quantizise kneusje
 
Lotuz's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 20 april 2002
Berichten: 1.789

Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
-Niet per pad kunnen layeren met bijpassende settings
Je kan in één sound wel meerdere samples layeren, maar de settings gelden voor de gehele sound. De nieuwe pad link functie maakt het wel makkelijker doordat je meerdere sounds met hun eigen settings tegelijk kan triggeren. Eventueel kan je een lege sound als effect bus opzetten en de outputs van de gelinkte sounds hier naartoe routen zodat je deze sounds als één kan voorzien van effecten.


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
- Samples eerst moeten laden voordat je ze in de sequence kan horen
De in-kit preview die ik van Battery ken, zou wel makkelijk zijn, ja. Maar hoe kleiner de samples, hoe minder groot deze noodzaak.


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
- dat klonkige start stop knopje
?


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
- Dat je record moet indrukken, moet je het ingedrukt houden anders gaat ie uit en heb je voor niets lopen pielen (hier word ik ronduit agressief van)
Nogmaals ?


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
- Bij filebrowsen blijft de selector staan op de laatste keuze. Dus wanneer je naar een andere pad setting gaat van bijvoorbeeld fx sounds tozv drumsounds, moet je weer helemaal overnieuw door die browser heen scrollen.
Soms is het gewenst dat de browser op de laatste keuze blijft staan, wanneer je bijvoorbeeld dezelfde soort samples/sound/effecten wilt laden. Maar ik kan me voorstellen dat dat niet altijd gewenst is.


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
-Patterns over de oude heen laden zonder even te waarschuwen ofzo.
Ik werk niet met opgeslagen patterns, dus hier stoor ik mij niet aan. Maar ik denk dat ik juist zo'n "Weet u zeker dat u.." mededeling irritant zou gaan vinden. Tenslotte is het een kleine moeite om te kijken of PATT. wel of niet aangevinkt is.


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
-Matige sound engine, dun hoog en aliassing tot en met wanneer je filters en pitch algo's gebruikt.
Geen mening over.


Oorspronkelijk geplaatst door bobaphat Bekijk bericht
- Je kan niet je pads op full velocity zetten zodat je die irritante ongewenste velocity settings weer moet wegwerken.
Wanneer je de controller gebruikt om de interne sounds te bespelen, kan je zeker wel de pads op full velocity zetten. Niet wanneer je de controller gebruikt om externe sounds te bespelen, denk ik, maar daar heb ik me nooit zo in verdiept.

Maar goed, Maschine is gewoon niet jouw ding.


Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHz 3 GB WinXP Home SP3 / Cubase 5 (5.5.3 Build 651) / Creamware Luna (Scope 5.0.2603) / M-Audio Axiom 25 (4.2.0.3v4) / NI Maschine (1.8.1 R204) / Behringer BCF2000 (V1.2.1.3)/KRK VXT4

http://soundcloud.com/lotuz
Lotuz is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2011, 14:21   #265
spriet2000
Vintage lid
 
spriet2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Woonplaats: Auto
Berichten: 617
je kan ook die arturia spark kopen, die heb ik niet geprobeerd nog
spriet2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 13 februari 2011, 14:29   #266
bobaphat
Vintage lid
 
bobaphat's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2002
Berichten: 3.156

Oorspronkelijk geplaatst door Lotuz Bekijk bericht
Je kan in één sound wel meerdere samples layeren, maar de settings gelden voor de gehele sound. De nieuwe pad link functie maakt het wel makkelijker doordat je meerdere sounds met hun eigen settings tegelijk kan triggeren. Eventueel kan je een lege sound als effect bus opzetten en de outputs van de gelinkte sounds hier naartoe routen zodat je deze sounds als één kan voorzien van effecten.



De in-kit preview die ik van Battery ken, zou wel makkelijk zijn, ja. Maar hoe kleiner de samples, hoe minder groot deze noodzaak.



?



Nogmaals ?



Soms is het gewenst dat de browser op de laatste keuze blijft staan, wanneer je bijvoorbeeld dezelfde soort samples/sound/effecten wilt laden. Maar ik kan me voorstellen dat dat niet altijd gewenst is.



Ik werk niet met opgeslagen patterns, dus hier stoor ik mij niet aan. Maar ik denk dat ik juist zo'n "Weet u zeker dat u.." mededeling irritant zou gaan vinden. Tenslotte is het een kleine moeite om te kijken of PATT. wel of niet aangevinkt is.



Geen mening over.



Wanneer je de controller gebruikt om de interne sounds te bespelen, kan je zeker wel de pads op full velocity zetten. Niet wanneer je de controller gebruikt om externe sounds te bespelen, denk ik, maar daar heb ik me nooit zo in verdiept.

Maar goed, Maschine is gewoon niet jouw ding.
Hi Lotuz,

Ik heb hier een mpc4k staan, ben een beetje verwend misschien
bobaphat is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2011, 13:25   #267
Robbertsen
 
Geregistreerd: 30 juli 2010
Berichten: 3
Beste machinisten,
Stel ik heb op groep A een drumkit en ik wil op groep B op pad 1,2,3 en 4 resp.een reverb, flanger, beat repeat en een chorus. Met als doel dat ik groep A een drumpattern laat spelen en via groep B d.m.v. het indrukken van een van de pads er het geprogrammeerde effect erover heen gooi. Is dit mogelijk?
Robbertsen is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2011, 18:41   #268
spriet2000
Vintage lid
 
spriet2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 augustus 2002
Woonplaats: Auto
Berichten: 617
Leuk idee :-) via internal input kom je in de buurt... het triggeren van de fx met de pads weet k niet :-)

iets met 1 bar zou mss lukken. Nog niet geprobeerd

Laatst gewijzigd door spriet2000; 28 april 2011 om 19:07
spriet2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 28 april 2011, 21:58   #269
de wouzer
 
Geregistreerd: 21 juni 2006
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 92
Dit kan op zich wel, maar niet op de manier zoals jij die aangeeft.
Wat ik zou doen:
Ik zou op een pad tot input maken. Dan zou ik in deze input op de andere modules de effecten zetten.

Om deze effecten aan en uit te zetten druk je op "shift" en dan de module met het effect.
Je moet dus eerst de pad selecteren met de effecten erin, en vervolgens shit met knob 6, 7 of 8 (boven de displays).

Ik hoop dat ik duidelijk ben, als je vragen hebt hoor ik het graag
de wouzer is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 11:08   #270
SCD
Gearlust [on]
 
SCD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 november 2002
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 1.754
En ook ik ben om... Na enige tijd met Komplete 7 te hebben gespeeld (onder de indruk), is het nu tijd voor Maschine... kan hem nog voor 349 kopen ook omdat er bij Komplete een gratis Kore zat, en die levert weer die korting op bij de aanschaf van een Maschine

MPC5k blijft nog wel staan voor de zekerheid. Maar wie weet wordt het ook wel een combi.

Zeer benieuwd!


Something Completely Different
SCD-website
SCD is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 13:28   #271
de wouzer
 
Geregistreerd: 21 juni 2006
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 92

Oorspronkelijk geplaatst door de wouzer Bekijk bericht
Dit kan op zich wel, maar niet op de manier zoals jij die aangeeft.
Wat ik zou doen:
Ik zou op een pad tot input maken. Dan zou ik in deze input op de andere modules de effecten zetten.

Om deze effecten aan en uit te zetten druk je op "shift" en dan de module met het effect.
Je moet dus eerst de pad selecteren met de effecten erin, en vervolgens shit met knob 6, 7 of 8 (boven de displays).

Ik hoop dat ik duidelijk ben, als je vragen hebt hoor ik het graag
Ik ben nu wat langer bezig, en het komt erop neer dat ik er nu achter ben dat het wel kan.

Je maakt een group aan waar je op een pad (of op alle pads) effecten zet.
De sound die je hebt rout je naar deze pads

vervolgens kan je de pads (en dus de effecten) aan en uit zetten.
Dit heeft direct invloed op het geluid.
de wouzer is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 13:29   #272
de wouzer
 
Geregistreerd: 21 juni 2006
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 92

Oorspronkelijk geplaatst door SCD Bekijk bericht
En ook ik ben om... Na enige tijd met Komplete 7 te hebben gespeeld (onder de indruk), is het nu tijd voor Maschine... kan hem nog voor 349 kopen ook omdat er bij Komplete een gratis Kore zat, en die levert weer die korting op bij de aanschaf van een Maschine

MPC5k blijft nog wel staan voor de zekerheid. Maar wie weet wordt het ook wel een combi.

Zeer benieuwd!
goed bezig.

ik heb er iig nooit spijt van gehad.
vanaf het eerste moment is het een genot om muziek te maken
en het programma wordt steeds beter.

Ik gebruik trouwens Kore nog steeds heel veel in maschine
goed voor morphing van sounds....
de wouzer is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 14:25   #273
SCD
Gearlust [on]
 
SCD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 november 2002
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 1.754

Oorspronkelijk geplaatst door de wouzer Bekijk bericht
goed bezig.

ik heb er iig nooit spijt van gehad.
vanaf het eerste moment is het een genot om muziek te maken
en het programma wordt steeds beter.

Ik gebruik trouwens Kore nog steeds heel veel in maschine
goed voor morphing van sounds....
Ja, het is vooral de werking in de praktijk waar iedereen (bijna iedereen) zo enthousiast over is, wat me over de streep trekt.

Mag ik een aantal basic vragen stellen? Ik begrijp, ondanks de manual, nog steeds niet helemaal de layout van het "sequencer" gedeelte. Zeg maar de basisblokken. Tenminste...

Ik ben bij de MPC gewend:
een song: die bestaat uit meerdere sequences
een sequence bestaat uit meerdere tracks met een lengte van xx bars.
een track kan "gevuld" zijn met een enkele sample-program, een multisample-program, een synth-program of hij kan dienen als miditrack om iets externs aan te sturen.

Hoe zit dat nou precies bij Maschine?
Wat ik tot nu toe zelf meen te herkennen is dit:

1. Een "song" is een "project" in Maschine taal

2. Een "project" bestaat uit 1 of meerdere scenes (max. 64), waarbij een "scene" het equivalent is van een "sequence" in MPC termen.

3. Een "scene" kan maximaal 8 "patterns" uit 8 "groups" ("tracks" in MPC taal) tegelijk afspelen.

En daar begint de verwarring voor mij (denk ik):

een track in de MPC kan slecht 1 program tegelijk toegewezen krijgen (een enkele sample of multisample program, ik laat de midi- en interne synth even buiten beschouwing)

4. Begrijp ik het goed dat een "group" (track) in Maschine d.m.v. de pads *16* "sounds" (= 16 programs) toegewezen kan krijgen in een "pattern" (niet tegelijk natuurlijk, maar wisselbaar middels de fysieke pads)?

5. En die sounds kunnen in Maschine ook bestaan uit o.a. een enkele sample of een multisample?

6. Wat ik niet begrijp is dat een "group" maximaal 64 patterns kan hebben. Want als een "group" een "track" is in MPC taal, want is een pattern dan??
De maschine lijkt één bouwsteen meer te hebben dan de MPC so to speak...

Maschine project = MPC song
Maschine scene = MPC sequence
Maschine group = MPC track (of niet maar wat is het dan)
Maschine pattern = MPC track (of niet, maar wat is het dan?)
Maschine sound = MPC program
Maschine bar = MPC bar

Wie wil hier licht op werpen voor mij? Graag de analogie met MPC termen handhaven, die begrijp ik tenminste ;-)

Nu ik toch bezig ben...

6. Een pattern kan max. 256 bars lang zijn?

7. de lengte van een "scene" wordt bepaald door de langste "pattern" van de gebruikte "groups"?

Bij voorbaat hartelijk dank!

Boele


Something Completely Different
SCD-website
SCD is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 14:28   #274
SCD
Gearlust [on]
 
SCD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 november 2002
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 1.754
"goed voor morphing van sounds"

En wat bedoel je daar precies mee?


Something Completely Different
SCD-website
SCD is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 19:52   #275
seiko
Unprofessional Abuser
 
seiko's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 27 juli 2004
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 1.425

Oorspronkelijk geplaatst door SCD Bekijk bericht

Maschine project = MPC song
Maschine scene = MPC sequence
Maschine group = MPC track (of niet maar wat is het dan)
Maschine pattern = MPC track (of niet, maar wat is het dan?)
Maschine sound = MPC program
Maschine bar = MPC bar

Wie wil hier licht op werpen voor mij? Graag de analogie met MPC termen handhaven, die begrijp ik tenminste ;-)

Nu ik toch bezig ben...

6. Een pattern kan max. 256 bars lang zijn?

7. de lengte van een "scene" wordt bepaald door de langste "pattern" van de gebruikte "groups"?

Bij voorbaat hartelijk dank!

Boele
Maschine Group = MPC Program
Maschine Sound = MPC Sample
Maschine Pattern = MPC Track (= de midi data om de samples af te spelen)


Gear : Access Virus B /Elektron Machinedrum UW / Elektron Monomachine /Novation Drumstation / Roland TR-909 / Roland TR-808/ Sherman Filterbank 2 / Yamaha RS7000 / Xoxbox / Korg MS20 / Roland JX3P / Roland MKS30 / Akai MPC5000 / Waldorf Blofeld
Recording/sequencing : Ableton
Mixing : Yamaha O1V/Mackie 1402/Allen & Heath ZED R16
Monitoring : Mackie HR624
seiko is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juli 2011, 22:50   #276
SCD
Gearlust [on]
 
SCD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 november 2002
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 1.754
Ah, toch anders! Nu moet ik mijn brein even resetten en de manual nog een keer gaan lezen hierover. Thanks! Toch roept het ook weer nieuwe vragen op... Eerst maar studeren


Something Completely Different
SCD-website
SCD is offline   Met citaat reageren
Oud 13 juli 2011, 10:16   #277
SCD
Gearlust [on]
 
SCD's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 november 2002
Woonplaats: Zutphen
Berichten: 1.754
Wel, hopelijk wil Seiko (of iemand anders) hier nog eens op reageren.
Want wat ik niet goed begrijp is dat de manual zegt dat je maximaal 64 patterns aan een "Group" kunt hangen.
Nogmaals Seiko's analogie qua termen in vergelijking met een MPC(5k).
Project = Song
Scene = Sequence
Pattern = track
Group = Program
Sound = 1 sample of 1 multisample
Bar = Bar

Als ik Seiko's analogie volg, dan is een Group hetzelfde als een Program in de MPC.
Maar in de MPC hang je juist programs aan tracks en niet andersom. Dat volg ik dus niet.
En eigenlijk bestaat in de MPC een Program uit 1 sample of een multisample, kortom dat is dezelfde term. Waarom in Maschine het onderscheid tussen Group en Sound?

Pfff.... verwarrend allemaal :-)


Something Completely Different
SCD-website
SCD is offline   Met citaat reageren
Oud 13 augustus 2011, 16:46   #278
FHL
 
FHL's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2004
Woonplaats: Utrecht
Berichten: 167
@SCD: het zijn maar namen die zij eraan geven, maakt verder natuurlijk niet zo uit, zolang de functionaliteit er maar in zit.
Wat betreft logica, indeling en workflow vind ik het erg op de mpc lijken, alleen beter nu alles in the box is. Ik heb zelf een tijd een mpc2000xl gehad en kon direct een track maken.

1 september komt trouwens de 1.7 update uit.
FHL is offline   Met citaat reageren
Oud 16 augustus 2011, 14:22   #279
housekamp
 
Geregistreerd: 12 augustus 2009
Berichten: 87
ik zit dr aan te denken om misschien een Machine aan te schaffen.
maar voordat ik helemaal de manual doorspit...

Is het mogelijk om vanuit Ableton Live scenes te triggeren? Ik las wel dat je via MIDI scenes kan triggeren, maar het was verder niet echt duidelijk...

Bijvoorbeeld eerst scene1, dan scene2 etc.


Gearlist?
housekamp is offline   Met citaat reageren
Oud 17 augustus 2011, 09:22   #280
housekamp
 
Geregistreerd: 12 augustus 2009
Berichten: 87

Oorspronkelijk geplaatst door housekamp Bekijk bericht
Is het mogelijk om vanuit Ableton Live scenes te triggeren? Ik las wel dat je via MIDI scenes kan triggeren, maar het was verder niet echt duidelijk...

Bijvoorbeeld eerst scene1, dan scene2 etc.
ik heb het al gevonden. Machine draaien als plugin, en vervolgens via program change de scenes laten triggeren...


Gearlist?
housekamp is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Nieuws

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Native instruments reaktor 5 Der_Mantie Marktplaats archief 9 24 juli 2008 20:27
native instruments fm8 mossie23 Marktplaats archief 3 24 juni 2008 12:07
Native Instruments INTAKT kraworst Marktplaats archief 0 16 mei 2007 10:06
Workshops Native Instruments Yawgmoth Uitgaanstips/ meet-ups 7 3 juni 2005 11:23
Native Instruments Ensemble Te koop/ruil gevraagd 0 1 april 2005 01:03


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 09:04.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland