Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 4 oktober 2017, 00:20   #1
Stupide
Vintage lid
 
Stupide's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2009
Berichten: 1.330
Opgelost Embedded YouTube soms niet zichtbaar
In sommige threads waarin YT is embedded zie ik geen video (of zelfs maar een link). Zie bijvoorbeeld de bijlage.

Het is een beetje een vaag probleem, want het doet zich niet altijd voor. Gisteravond en eerder deze avond werkte het wel...

Heb al uit- en ingelogd, cookies weggegooid, zonder Adblock het forum bezocht en andere waarschijnlijk bijzonder nutteloze dingen geprobeerd. Firefox is up-to-date. In IE werkt het nu ook niet.

Iemand enig idee waar het aan zou kunnen liggen? Mijn dank is groot.

Hoewel ik een paar reacties zag dat ik hierin niet de enige was, zag ik er nog geen aparte thread voor.
Bijgevoegde miniaturen:
Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Naam:  Screenshot-2017-10-3 The pyramids of Egypt (dance downtempo) - Synthforum.jpg‎
Bekeken: 21
Grootte:  21,0 KB
ID: 118112  

Laatst gewijzigd door Dr van Lansberg; 26 november 2017 om 10:55
Stupide is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 02:06   #2
copini
Chef bezemkast
Beheerder
 
copini's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2002
Woonplaats: Delft
Berichten: 269
Dank voor het melden! Het zou als het goed is nu weer fris en fruitig moeten werken.

Laat het ook gerust weten als het toch niet goed gaat.
copini is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 04:22   #3
KatieMusic
Vintage lid
 
KatieMusic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 september 2016
Berichten: 908

Oorspronkelijk geplaatst door Stupide Bekijk bericht
In sommige threads waarin YT is embedded zie ik geen video (of zelfs maar een link).

Het is een beetje een vaag probleem, want het doet zich niet altijd voor. Gisteravond en eerder deze avond werkte het wel...
Zover ik weet bij mij wel een link, maar dus geen video.
KatieMusic is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 11:29   #4
roland kuit
Initial state
 
roland kuit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 oktober 2008
Woonplaats: NL/SE
Berichten: 2.987
Ik zie ook geen vids.
roland kuit is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 12:35   #5
copini
Chef bezemkast
Beheerder
 
copini's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2002
Woonplaats: Delft
Berichten: 269

Oorspronkelijk geplaatst door KatieMusic Bekijk bericht
Zover ik weet bij mij wel een link, maar dus geen video.

Oorspronkelijk geplaatst door roland kuit Bekijk bericht
Ik zie ook geen vids.
Mag ik wat voorbeelden van jullie? Linkjes naar specifieke posts graag - dan kijken we er nog even naar
copini is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 12:53   #6
roland kuit
Initial state
 
roland kuit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 oktober 2008
Woonplaats: NL/SE
Berichten: 2.987
Deze link:
http://www.synthforum.nl/forums/show...179497&page=18
met een paar onderbrekingen vanaf: #345 t/m #399
Gisteren en vanochend vroeg ook geen YT links, nu wel maar geen vids.
(edit: ook het plaatje in #394 is niet te zien)
(edit: van sommigen wel de link, van anderen niet. Nu wel een paar vids te zien. Na elke dubbele punt volgt een vid.)

Gek genoeg wel in deze draad: http://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?t=185632 post #16 zie ik wel de vid.
(edit: ook in meerdere post zie ik de vids)
Maar in post #61 weer niet. Ik geef dit zo aan zodat je mischien verschillen kunt ontdekken in de plaatsing.
(edit: De vimeo link uit #259 niet maar weet niet of dat altijd zo was).

Laatst gewijzigd door roland kuit; 4 oktober 2017 om 13:24
roland kuit is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 13:23   #7
torp
Latent muzikant
 
torp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 1.118
Het zijn geen https links. Wel gek dat ze zelfs niet als link zichtbaar zijn.
Hoewel, als ik nu een (lege) link invoer naar youtu.be wordt het wel een youtube venster:


Laatst gewijzigd door copini; 4 oktober 2017 om 14:00
torp is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 15:02   #8
bliepertronic
Vintage lid
 
bliepertronic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 december 2004
Woonplaats: utrecht
Berichten: 2.502
het ligt er aan of ze hun dag hebben.. op sommige dagen zie ik alleen de link en andere dagen wel weer het voorbeeld.......en dan hoeft het geeneens maandag te zijn!!!!
bliepertronic is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 15:03   #9
bliepertronic
Vintage lid
 
bliepertronic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 december 2004
Woonplaats: utrecht
Berichten: 2.502
ik haal dan wel altijd de s even weg bij https in de link
bliepertronic is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 15:15   #10
copini
Chef bezemkast
Beheerder
 
copini's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 maart 2002
Woonplaats: Delft
Berichten: 269

Oorspronkelijk geplaatst door bliepertronic Bekijk bericht
ik haal dan wel altijd de s even weg bij https in de link
Dat gaat je niet helemaal helpen sinds een aantal weken

Achter de schermen worden alle YouTube linkjes nu vervangen door een link naar de TLS beveiligde versie van YouTube. Nog een uurtje en alles is bijgewerkt en zouden we er weer moeten zijn.
copini is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 15:17   #11
Acidfever
There's no “I” in denial.
Moderator
 
Acidfever's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 12 maart 2004
Berichten: 7.247
Een link met https werkt prima hoor. Het ligt mogelijk aan het moment van parsen.
De methode waarop de forum software url's verwerkt is namelijk op het moment van posten, niet op het moment van tonen.

Het kan dus goed dat op dat moment iets niet goed werkte.

Een andere mogelijkheid kan zijn dat de cache met de migratie niet goed is gesynchroniseerd. Dat moet even bekeken worden.

Zo te lezen heeft Copini dat al gestart.


"He has Van Gogh's ear for music."
Acidfever is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 15:50   #12
roland kuit
Initial state
 
roland kuit's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 14 oktober 2008
Woonplaats: NL/SE
Berichten: 2.987
Ik haald(e) ook altijd de 's' weg.
Vids te zien maar flink groot!
roland kuit is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 16:01   #13
KatieMusic
Vintage lid
 
KatieMusic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 september 2016
Berichten: 908

Oorspronkelijk geplaatst door KatieMusic Bekijk bericht
Zover ik weet bij mij wel een link, maar dus geen video.
Bij mij nu weer in orde!
KatieMusic is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 20:05   #14
Stupide
Vintage lid
 
Stupide's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 augustus 2009
Berichten: 1.330
Bij mij werkt het ook weer. Dank!

Wel iets groter (breder) dan eerst, maar dat vind ik geen probleem.
Stupide is offline   Met citaat reageren
Oud 4 oktober 2017, 22:07   #15
Dr van Lansberg
Trust me, I'm a
Moderator
 
Dr van Lansberg's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 18 februari 2011
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 5.782

Oorspronkelijk geplaatst door roland kuit Bekijk bericht
Vids te zien maar flink groot!

Oorspronkelijk geplaatst door Stupide Bekijk bericht
Wel iets groter (breder) dan eerst, maar dat vind ik geen probleem.
Klopt inderdaad. Die aanpassing hebben we vanmiddag doorgevoerd. Dat kijkt weer net even iets gemakkelijker.



Nil Volentibus Arduum
Dr van Lansberg is offline   Met citaat reageren
Oud 7 oktober 2017, 17:18   #16
KatieMusic
Vintage lid
 
KatieMusic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 september 2016
Berichten: 908
Weer een thread (https://www.synthforum.nl/forums/sho...d.php?t=201991 ) waarin dit keer alle YouTube video's verdwenen zijn, zelfs geen link.
KatieMusic is offline   Met citaat reageren
Oud 7 oktober 2017, 18:34   #17
torp
Latent muzikant
 
torp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 1.118
De links staan er wel maar worden niet getoond. Zoals aangegeven zou de link na het invoeren door de software worden aangepast. En dat klopt want die laatste van 3 oktober j.l. doet het immers? Bij mij wel tenminste. De andere twee, van 30-10-2016 en 08-01-2017 doen het niet omdat die ouder zijn. Die moeten dus opnieuw worden ingevoerd, zodat ze ook de juiste vorm krijgen.

Daarom hier een kopie van de drie videolinks uit die thread. Kijk, nu worden ze wel embedded omdat ze opnieuw "verwerkt" zijn.

30-10-2016


08-01-2017


03-10-2017


N.B. De video's werken alleen als ze niet tussen quote-tekens staan, dat is expres.
Wat me opvalt is dat ze er in het invoer-venster wel gewoon hetzelfde uitzien: gewoon de originele YouTube-link. Ze worden dus na het invoeren "verwerkt" en dan in de database opgeslagen, maar bij quoten of editen worden ze weer in de oorspronkelijke vorm in het invoer-venster getoond. Dan denk ik bij mezelf: waarom zou je ze dan "anders" opslaan? Kan het aanpassen naar "embedded" dan niet beter bij het tonen gebeuren?

Laatst gewijzigd door copini; 10 oktober 2017 om 19:39
torp is offline   Met citaat reageren
Oud 7 oktober 2017, 19:21   #18
KatieMusic
Vintage lid
 
KatieMusic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 september 2016
Berichten: 908
De video van 3 oktober 2017 doet het inderdaad. De andere drie niet. Drie omdat er volgens mij op 27 oktober 2016 (in dezelfde thread) ook een video geplaatst is. Sowieso kan ik het zelf niet aanpassen.

Maar het verhaal klopt niet helemaal, want in andere threads zie ik wel video's staan - door mij geplaatst - die (nog) ouder zijn.
KatieMusic is offline   Met citaat reageren
Oud 7 oktober 2017, 19:29   #19
torp
Latent muzikant
 
torp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 1.118
In de originele thread is alleen de nieuwste video zichtbaar.
In deze thread doen ze het alle drie (de drie video's die ik daar gevonden had). De eerste video bestaat niet meer maar hij wordt wel embedded, net als de andere twee. Bij jou niet? Je bent niet helemaal duidelijk.
torp is offline   Met citaat reageren
Oud 7 oktober 2017, 20:12   #20
torp
Latent muzikant
 
torp's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 oktober 2006
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 1.118

Oorspronkelijk geplaatst door KatieMusic Bekijk bericht
Maar het verhaal klopt niet helemaal, want in andere threads zie ik wel video's staan - door mij geplaatst - die (nog) ouder zijn.
Voorbeeldje?
torp is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Algemeen » Synthforum Feedback

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Embedded YouTube videos Dr van Lansberg Synthforum Feedback 17 19 augustus 2016 01:30
Embedded SC player niet altijd zichtbaar Dr van Lansberg Synthforum Feedback 3 21 oktober 2014 20:24
Embedded Soundcloud speelt niet af C-Klein Synthforum Feedback 8 5 maart 2013 00:42
soms dof soms niet goran Overig Studio 24 12 mei 2007 22:11


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 05:09.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland