Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 12 januari 2018, 13:15   #1
303zalig303
gebruikte oscillator
 
303zalig303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2007
Berichten: 1.703
TT-303 Mk1 start niet meer op
Tijdens een soundcheck, ergens vorig jaar in november, heeft mijn tt 303 de geest gegeven. Juiste polariteit 9v 200ma adaptertje er in, deed het nog effe en ging daarna nooit meer aan.

Iemand die een gelijkaardig probleem heeft gehad met deze?

Op Cyclone kan ik niet echt rekenen omdat ik een tweedehands unit heb gekocht en niet 'de juiste psu' heb gebruikt.



303zalig303 is offline   Met citaat reageren
Oud 12 januari 2018, 13:23   #2
Designer
audio lab
 
Designer's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 augustus 2013
Berichten: 1.233
Zit daar geen fuse in ?
Designer is offline   Met citaat reageren
Oud 12 januari 2018, 15:03   #3
djazid
A is for Acid
 
djazid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 juni 2017
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 618
Doet ie het ook niet meer op batterijen ?!

Tja, cyclone levert er zelf een 9v 300mA psu bij, made in China...
djazid is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2018, 10:45   #4
303zalig303
gebruikte oscillator
 
303zalig303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2007
Berichten: 1.703

Oorspronkelijk geplaatst door Designer Bekijk bericht
Zit daar geen fuse in ?
geen idee! heb de tt proberen openen maar zat het ding te forceren dus ben daar mee opgehouden..


Citaat:
Doet ie het ook niet meer op batterijen ?!

Tja, cyclone levert er zelf een 9v 300mA psu bij, made in China...
nope batterijen werken niet.


303zalig303 is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2018, 11:01   #5
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 7.055
Zou toch effe cyclone benaderen en doen alsof je de juiste adapter hebt gebruikt. Of dat je van niets weet als ze er niet naar vragen. 2de hands moet niet uitmaken voor hulp zou ik denken. Nee heb je, ja kan je krijgen.

En meet die voeding die je toen gebruikte eens door. Als die rare voltages aangeeft weet je waar je meer hoe en wat.

Succes!


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2018, 13:19   #6
klinkske
Krom Lid
 
klinkske's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 21 december 2007
Woonplaats: Streek rond Herentals - België
Berichten: 3.463
Ik heb gelezen dat ze de mkI niet herstellen en je een mkII terugsturen indien garantie...


///Zo mooi als oud spul maken ze het niet meer///
klinkske is offline   Met citaat reageren
Oud 13 januari 2018, 22:24   #7
egres
Vintage lid
 
egres's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 16 februari 2011
Woonplaats: Bierland
Berichten: 3.860
Als je hem stuk zou verkopen geef me dan een seintje
egres is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2018, 12:50   #8
303zalig303
gebruikte oscillator
 
303zalig303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2007
Berichten: 1.703

Oorspronkelijk geplaatst door klinkske Bekijk bericht
Ik heb gelezen dat ze de mkI niet herstellen en je een mkII terugsturen indien garantie...
inderdaad


Citaat:
Succes!
bedankt!


Citaat:
En meet die voeding die je toen gebruikte eens door. Als die rare voltages aangeeft weet je waar je meer hoe en wat.
ai ai, die geeft 9,6 -> wtf
hopelijk niks erg en easily fixable met fuse vervangen.

iemand ervaring met deze beestjes te openen?


303zalig303 is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2018, 12:54   #9
djazid
A is for Acid
 
djazid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 juni 2017
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 618
9.6V valt nog binnen de marge. Zekeringen werken echter met ampere, niet met volt.
djazid is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2018, 13:02   #10
Eraser127
Vintage lid
 
Eraser127's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 28 augustus 2005
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 2.925
Je kan er ook iemand naar laten kijken.


3630 Compressor|Arion SOD-1|Tube MP|BCR2000|DT 770 Pro|DS1|GX700|FX57|Xboard25|Small Clone, Small Stone, Big Muff, Electric Mistress Deluxe|M8U|Compounder|UE400|Rokit RP-5|MPX1|JH-1 Jackhammer|MOTU 1224|Impact LX61|NYS-SPP-L1|Central Station|MWR-01 MetalWorker|Cubase Pro|Soft synths|Voiceworks|TH MPS
Eraser127 is offline   Met citaat reageren
Oud 14 januari 2018, 13:20   #11
BIAM
.
 
BIAM's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 september 2005
Woonplaats: 040
Berichten: 1.676
Als de tt303 300mA nodig heeft en je gebruikt een 200mA dan kan de voeding inzakken of oververhitten met als je pech hebt schade aan je 303 als gevolg.

Probeer eens een andere 9vdc voeding van minstens 300mA om het een en ander uit te sluiten. (op batterijen zou ie dan eigenlijk ook moeten werken)

succes!
BIAM is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2018, 08:56   #12
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 7.055

Oorspronkelijk geplaatst door djazid Bekijk bericht
9.6V valt nog binnen de marge. Zekeringen werken echter met ampere, niet met volt.
En is onbelast. En idd gaat ie 300ma proberen te trekken uit een 200ma voeding is niet slim. Ik vermoed dat het ontwerp van de mk1 qua beveiliging niet in orde is en ze drm nooit repareren maar vervangen. Als je ontwerp bijv hoge voltages niet bij de power ingang opvangt dan kan er van alles in serie achter elkaar gesloopt worden. Zeker met smd is repareren dan duurder dan vervangen. Je moet dan microscopisch kunnen solderen. En dat is echt wel wat anders dan ruim opgezette through hole pcb’s waar je meer foutmarge hebt.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2018, 13:24   #13
303zalig303
gebruikte oscillator
 
303zalig303's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 maart 2007
Berichten: 1.703
bedankt voor jullie reacties.


303zalig303 is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2018, 14:34   #14
KatieMusic
Vintage lid
 
KatieMusic's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 24 september 2016
Berichten: 1.418

Oorspronkelijk geplaatst door BIAM Bekijk bericht
Als de tt303 300mA nodig heeft en je gebruikt een 200mA dan kan de voeding inzakken of oververhitten met als je pech hebt schade aan je 303 als gevolg.
Dat de voeding hierdoor oververhit raakt begrijp ik, maar waardoor er dan schade kan ontstaan aan de 303 begrijp ik (nog) niet. Zou iemand dat willen uitleggen? En wat wordt er bedoelt met het inzakken van de voeding?
KatieMusic is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2018, 19:08   #15
Hensie
Gewoon Hans
 
Hensie's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 december 2013
Woonplaats: outtaaa space
Berichten: 419
Hoi,

Ik doe mods voor de tt303 mk1 en ik heb meerdere tt's uit de dood laten komen Ik kan hem wel maken voor je.

Stuur me maar een mailtje naar doelemandaan@gmail.com


ik doe maar wat
Hensie is offline   Met citaat reageren
Oud 15 januari 2018, 19:11   #16
djazid
A is for Acid
 
djazid's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 10 juni 2017
Woonplaats: Amsterdam
Berichten: 618

Oorspronkelijk geplaatst door MadR Bekijk bericht
Ik vermoed dat het ontwerp van de mk1 qua beveiliging niet in orde is en ze drm nooit repareren maar vervangen. Als je ontwerp bijv hoge voltages niet bij de power ingang opvangt dan kan er van alles in serie achter elkaar gesloopt worden. Zeker met smd is repareren dan duurder dan vervangen. Je moet dan microscopisch kunnen solderen. En dat is echt wel wat anders dan ruim opgezette through hole pcb’s waar je meer foutmarge hebt.

Denk dat de v1 mainboards gewoon op zijn, daarom worden ze omgeruild voor nieuwere tt303's En er is geen reparatie afdeling van cyclone (corrigeer me als ik het mis heb), dus iets met smd repareren zit er ook niet in.
Maar misschien is gewoon de aan/uit schakelaar stuk. Daarvoor zal ie toch echt open moeten en doorgemeten moeten worden. Anders blijft het bij gissen.
djazid is offline   Met citaat reageren
Oud 23 januari 2018, 19:57   #17
mononono
303
 
Geregistreerd: 20 december 2006
Woonplaats: Zwolle
Berichten: 1.201

Oorspronkelijk geplaatst door djazid Bekijk bericht
Denk dat de v1 mainboards gewoon op zijn, daarom worden ze omgeruild voor nieuwere tt303's En er is geen reparatie afdeling van cyclone (corrigeer me als ik het mis heb), dus iets met smd repareren zit er ook niet in.
Maar misschien is gewoon de aan/uit schakelaar stuk. Daarvoor zal ie toch echt open moeten en doorgemeten moeten worden. Anders blijft het bij gissen.
Misschien een beetje laat, maar weet van meerdere mensen dat ze hun MK1 TT nooit meer terug hebben gezien.. Iets met Roland
mononono is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2018, 01:22   #18
anoniempje
hobby knooier
 
anoniempje's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 30 september 2003
Berichten: 4.285
Lekker dan, krijg je zo'n pennendoosje terug.
anoniempje is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2018, 06:52   #19
MadR
nautica
 
MadR's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 13 december 2001
Woonplaats: R'dam
Berichten: 7.055

Oorspronkelijk geplaatst door Hensie Bekijk bericht
Hoi,

Ik doe mods voor de tt303 mk1 en ik heb meerdere tt's uit de dood laten komen Ik kan hem wel maken voor je.

Stuur me maar een mailtje naar doelemandaan@gmail.com
Dit dus als Roland in de weg zit.


Ghetto Love !
MadR is offline   Met citaat reageren
Oud 24 januari 2018, 07:37   #20
speen
 
speen's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 7 juli 2016
Berichten: 64

Oorspronkelijk geplaatst door Hensie Bekijk bericht
Hoi,

Ik doe mods voor de tt303 mk1 en ik heb meerdere tt's uit de dood laten komen Ik kan hem wel maken voor je.

Stuur me maar een mailtje naar doelemandaan@gmail.com
wat voor mods doe je voor de tt dan?
speen is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Hardware » Zelfbouw, reparatie en onderhoud

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
JD-800 start niet meer op Myxx Synthesizers en synth-modules 5 3 september 2017 08:15
Sylenth 1 start niet meer op Dozart Soft synths 6 13 juli 2017 22:09
Help! Live start niet meer op Origin X Sequencing 5 16 oktober 2006 11:49
logic start niet meer op matrixxx Sequencing 13 22 november 2004 20:35
Logic start niet meer op?????? wiener303 Sequencing 3 20 juni 2002 12:16


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 10:29.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland