Synthforum

Mededelingen

Reactie
 
Discussietools Zoek in deze discussie
Oud 13 oktober 2017, 12:18   #21
MacGyverGear
Frequently kind
 
MacGyverGear's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 maart 2008
Berichten: 5.247
Ik weet niet hoe het met de latency is met dit soort Touch devices en plug-ins maar aan een onboard geluidskaart vastzitten lijkt me niet ideaal..

Over een PC gebruiken voor dit soort doeleinden... draai zelf nog n paar oude geluidskaarten als synth, de Oasys PCI en Microwave PC.. Maar draait in een OS uit inbelverbinding tijd (en dit werkt zeer rustgevend ).. De Microwave is wat lastig met opzetten maar als het werkt, werkt het. Oasys nooit problemen mee..
Uiteindelijk is het gewoon een synth maar met een muis..
Natuurlijk is het ook gewoon een discipline dingetje. Ik heb diverse hardware hoekjes in mijn huis gehad.. en als ik dan n tijdje bezig was kwam toch soms die trigger weer binnen druppelen van 'ff dingen checken..' en dan pak je vaak toch ook weer n telefoon of de ipad die n mixer bediend

Heb laatst aleens zitten kijken aangezien ik ook een V-machine heb. Leuk klein ding maar ik zou er toch wel n muis op willen eigenlijk En het ding maakt n tering herrie.
Gewoon n ouwe, maar snelle PC inrichten, met windows XP erop of W7 32bit, paar dingen die niet meer ondersteunt worden in nieuwer 64 bit OS: midi interface, ouwe RME kaart.. super lage latency al.. sampleclock opschroeven.. (wordt de latency nog lager.. ) en een VST host erop. Maar daar moet je wel de ruimte voor hebben natuurlijk.

Edit: je laatste bericht en die van mij hebben elkaar gekruist.. maar een laptopje kan ook natuurlijk. maar dan zit je weer met een trage USB geluidskaart en een berg latency. n 1hu pc ben ik ook wel benieuwd naar maar daar past zeker geen RME insteekkaart in.. en die zijn berucht om hun lage latency..
MacGyverGear is nu online   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2017, 12:38   #22
KSUS
The Syncopath
 
KSUS's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 8 februari 2013
Woonplaats: Babylon
Berichten: 437
Als je echt serieus bent heb ik er nog wel 1. Een Dell windows tablet, je moet dan wel ff opnieuw windows erop zetten. Ruilen voor een kratje pils.

Deze is hem:
https://www.marktplaats.nl/a/compute...talRichSnippet

hier 1 voor 50:
https://www.marktplaats.nl/a/compute...Page=lr&pos=10


The only time you should ever look back, is to see how far you've come.
KSUS is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2017, 15:11   #23
Nicolas 2000
Lidl
 
Nicolas 2000's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 17 november 2005
Woonplaats: Bij Herentals, BelgiŽ
Berichten: 9.609
Na wat afwegen lijkt het toch interessanter om een desktop in de studio te plaatsen. Die kan ik dan gebruiken om VST's op te draaien zoals hier beschreven, ik kan er CD's mee branden met opnames van de V-Studio, en mits alles qua software en hardware setup goed in te richten moet het mogelijk zijn om mij zo rechtstreeks mogelijk naar het muziek maken te leiden. Eventueel een tweede scherm en muis op een plaats waar verder enkel een MIDI klavier staat.


====DOT MATRIX WITH STEREO SOUND====
Nicolas 2000 is offline   Met citaat reageren
Oud 13 oktober 2017, 17:25   #24
willem1958
Vintage lid
 
willem1958's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 22 september 2016
Woonplaats: wormerveer
Berichten: 843

Citaat:
bv een i5 van een jaar of 2 oud
Zoals de mijne, da's een i5 van 2 generaties terug en met 12 gb geheugen, da's gewoon voor wat vst's draaien echt genoeg.
Zodra je een full size daw met 32 tracks en nog wat effekten erbij wil draaien kom je natuurlijk tekort maar je zit zelf al in de ict dus dat hoef ik je niet uit te leggen.

Ik gebruik m'n ipad ook niet heel regelmatig maar ik vind dat er wel een enorme keuze is qua apps en wat dat betreft kan je voor een relatief klein bedrag al heel leuk aan de gang.
En als je dan ziet dat er steeds meer hardware op de markt komt die ook een app erbij hebben voor processing of modulatie dan is dat best een leuke bijkomstigheid.

Er zijn ook mensen die zoveel als mogelijk hun pc of ipad van het net afhebben zodat ze wat dat betreft ook niet allerlei tijdsverslindende zaken aan het doen zijn en alleen de updates doen buiten de tijd die ze met muziek bezig zijn.
Enige zelfdiscipline is dan natuurlijk ook wel handig in dat geval.
willem1958 is offline   Met citaat reageren
Reactie

  Synthforum » Synth Software » Hardware

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

vB-code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Opties voor Standalone Hardware VSTfx host gezocht. emiel-r Hardware 1 16 maart 2015 23:08
plug-in kaarten als standalone synth jwhagenbeek Zelfbouw, reparatie en onderhoud 6 8 september 2011 13:13
windows vst host op mac os MadDonna Plug-ins 2 6 december 2007 01:02
Virus TI als VST in host...hoe?! bootlegger Synthesizers en synth-modules 4 24 november 2006 02:30
VSTi's als standalone softsynth BCA303 Soft synths 2 29 oktober 2002 18:01


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:55.


Copyright ©2001 - 2017 Stichting Synthforum Nederland