Synthforum

Mededelingen

Zoeken in FAQ Zoeken in FAQ
Zoek woord(en):
Zoeken op:
Zoeken in:

Huisregels
Door gebruik te maken van de Synthforum Marktplaats verklaar je akkoord te gaan met de algemene huisregels van het Synthforum en de specifieke regels voor het Marktplaats gedeelte van het forum.

De mogelijkheid om goederen / diensten te kopen, ruilen en/of verkopen via Synthforum is een extra dienst voor en door leden en is als zodanig niet het hoofddoel van deze site. Puur commerciële handel (bedrijfsmatige inkoop / verkoop) is niet toegestaan.

Advertenties die niet voldoen aan de geldende regels kunnen zonder tegenbericht worden gewijzigd of verwijderd. De moderators en beheerders van Synthforum bepalen uiteindelijk per geval in hoeverre een advertentie aan de de huisregels voldoet en behouden zich het recht voor om per gebruiker aanvullende regels in te stellen.

Aansprakelijkheid
Bij het gebruik van de Marktplaats forums gaan wij er vanuit dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid kent en neemt.

Synthforum sluit iedere aansprakelijkheid uit voor welke schade dan ook, direct en/of indirect, op enige wijze ontstaan door en/of voortvloeiend uit het gebruik van de site.

Synthforum zal in geen geval aansprakelijk zijn voor welke schade dan ook, die op enige wijze ontstaat door en/of voortvloeit uit:
 • handelingen door jou verricht (zoals het sluiten van een overeenkomst) die zouden zijn ingegeven door op de site geplaatste advertenties en/of berichten;
 • de toegang tot en/of het gebruik van de site en/of het forum;
 • het niet voldoen van een product aan de specificaties zoals gemeld op de site en/of het forum;
 • het feit dat de informatie op de site en/of het forum onjuist, onvolledig of niet actueel is;
 • het onrechtmatig en/of onjuist gebruik van de systemen van Synthforum door een derde;
 • handelingen van de wederpartij nadat je daarmee een overeenkomst hebt gesloten, al dan niet door gebruikmaking van de site en/of het forum;
Je vrijwaart Synthforum volledig voor alle mogelijke claims van jezelf en derden op enige wijze voortvloeiend uit en/of verband houdende met een overeenkomst die je sluit door gebruikmaking van de site en/of het forum.

Synthforum garandeert niet:
 • dat de inhoud van advertenties juist, accuraat en volledig is en dat de aangeboden producten goed van kwaliteit, veilig en niet in strijd met enige wettelijke bepaling zijn;
 • dat de wederpartij bevoegd is de overeenkomst met je te sluiten;
 • dat de door de wederpartij opgegeven (persoonlijke) informatie juist, volledig en actueel is;
 • dat de wederpartij de overeenkomst op de juiste wijze zal uitvoeren;
 • dat de site ononderbroken zal werken en vrij zal zijn van fouten

Reageren op een advertentie
Hoe kan ik reageren op een advertentie?

Om te reageren op een advertentie kun je een privébericht naar de plaatser van de advertentie sturen. Privéberichten werken ongeveer als e-mail, maar ze zijn alleen te gebruiken door geregistreerde forumleden. Je kunt een privébericht naar een forumlid sturen door op 'Stuur een privébericht naar' te klikken in het uitklapmenu dat verschijnt als je op de gebruikersnaam klikt van degene die de advertentie heeft geplaatst.

Waarom kan ik niet antwoorden op een advertentie?

Het beantwoorden van advertenties is voorbehouden aan de plaatser van de advertentie.

Nieuwe advertentie plaatsen
Hoe plaats ik een advertentie?

Leuk dat je een advertentie wilt plaatsen. In de veelgestelde vragen van dit forum kun je algemene informatie over het forum en het plaatsen van berichten vinden. We hebben daarnaast een aantal regels opgesteld die de (ver)koop in het Marktplaats gedeelte voor iedereen gemakkelijk maken.
 • Bedenk een passende titel die de inhoud van je advertentie duidelijk omschrijft;
 • Geef een duidelijke omschrijving van de artikelen en de staat waarin het verkeert;
 • Vermeld (met uitzondering van 1 op 1 ruil) altijd een richtprijs in Euro's. Voor een indicatie kun je terecht in het Marktplaats archief of de Prijswijzer;
 • Vermeld bij ruil met bijbetaling de ruilwaarde van het aangeboden product of de gewenste bijbetaling;
 • Schop niet vaker dan eens in de 3 dagen;
 • Gebruik zoveel mogelijk één advertentie als je meerdere spullen te koop aanbiedt;
 • Zorg dat je alleen zaken aanbiedt of vraagt die passen in de context van het Synthforum;
 • Vraag niet om biedingen;
 • Plaats geen links of verwijzingen naar andere advertentie sites;
 • Zorg ervoor dat je Persoonlijke Boodschappen Ontvangen hebt geactiveerd in je profiel;
 • Advies: Vermeld, indien het aangeboden artikel afgehaald moet worden, je woonplaats/ de standplaats van het artikel. Dit is relevante informatie voor een potentiele koper.
Wat kan ik te koop/ruil aanbieden of vragen op dit forum?

Basisregel: de aangeboden of gevraagde spullen dienen in ieder geval 'on topic' te zijn op dit forum. Dat betekent dat je met het aanbieden van een synthesizer, effectenapparaat of masterkeyboard altijd goed zit.

Wat is in ieder geval niet toegestaan?

 • Op niet-legale wijze verkregen artikelen, waaronder illegale software;
 • Commerciële handel (bedrijfsmatige inkoop / verkoop);
 • Niet-synthesizer gerelateerde artikelen; met name computers, DJ gear en gitaar-gerelateerde spullen maar ook overige huisraad, gereedschap, rijwielen, toiletbrillen, vogelkooien e.d.
Advertenties met daarin computers (PC / Mac) of computeronderdelen (processors, harddisks, muizen, beeldschermen) horen niet thuis op dit forum tenzij het artikel direct synthesizer-gerelateerd is. We maken bijvoorbeeld een uitzondering voor sampler-bruikbare SCSI apparatuur en geheugen. Daarnaast is het toegestaan om vintage computer-gerelateerde artikelen (Atari ST, Amiga, Commodore 64, MSX) aan te bieden, mits de aangeboden zaken een duidelijke link met muziek en/of studio-zaken hebben.

Hoe breng ik mijn advertentie onder de aandacht?

Je kunt je advertentie opnieuw onder de aandacht brengen door een antwoord op je eigen advertentie te plaatsen (ook wel 'schoppen' genoemd). Doe dit niet vaker dan één keer per drie dagen.

Let op: Advertenties die niet aan deze regels voldoen, worden zonder bericht verwijderd!

Aanpassen en sluiten van een advertentie
Hoe pas ik mijn advertentie aan?

Je kunt reageren op je eigen advertentie om zo de wijziging aan te geven. Het niet mogelijk om zelf een eenmaal geplaatste post aan te passen. Dit voorkomt onduidelijkheden en discussie over de oorspronkelijk geplaatste tekst.

Moderators kunnen desgewenst de titel van je advertentie aanpassen. Je kunt dit melden door de Rapporteer knop (rechts onder de advertentie) te gebruiken.

Hoe sluit ik mijn advertentie?

Als je advertentie gesloten kan worden, kun je dit laten weten door een :slotje: te posten. De moderators scannen de advertenties regelmatig op dit icoontje en sluiten indien nodig de advertentie.

Gesloten advertenties worden door de moderators verplaatst naar het Marktplaats archief. Alle advertenties waarop 4 maanden geen activiteit is geweest, worden automatisch gesloten en eveneens naar dit archief verplaatst.


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 12:42.


Copyright ©2001 - 2018 Stichting Synthforum Nederland