Gratis VST plugins van SirSickSik

oelaaa, weer eentje die problemen heeft met vrije meningsuiting en het concept "forum".

Jij hebt geen probleem met vrije meningsuiting? Maar nog wel even reageren?

Het idee van een forum is toch niet, zonder er eerst naar te kijken/luisteren, meteen iemand of zijn product te gaan afkraken? SirSickSik voegt iets toe/bouwt iets op, jij breekt iets af.

Sir leuk dat je dit met ons deelt. Ik ga er geen één downloaden.
Groetje,
Maarten
 
een aantal MIDI!!!!! vsts, DEZE ZORGEN DUS NIET VOOR EIGEN GELUID MAAR GEBRUIK JE OM BIJVOORBEELD DE SAMPLEFEST V1 OF V2 AAN TE STUREN! (sorry voor de capslock, maar ik heb al zoveel mensen erover gehoord dat ze er maar geen geluid uit kregen.....ze versturen midi, geen audio! behalve philosopher sequences als ik het goed heb. Daar zat volgens mij een simpele sinus generator in.. gooi hier de sik wave overheen om een dik geluid te creeeren..)

de Jammidi, philosopic sequences, memory sequencer en generic genetics zijn midi-note generators. Eerste en laatste zijn gebaseert op euclidische prinicipes om gate info te leveren (gate on per x aantal stappen) en pitch en velocity info te genereren.

De memory sequencer is een step sequencer waarvan je bij de pitch en velocity stappen een random-note kan triggeren of een noot van een andere stap kunt laten spelen (dus ook een gerandomiseerde noot laten herhalen). Door structuren te bouwen waar er 1 noot gerandomiseert wordt en de rest van de stappen naar elkaar luisteren (waarvan een paar naar de random noot), wordt een een arpeggiator gecreeerd, waarvan het ritme hetzelfde blijft maar de melodie continu blijft veranderen.

De jammidi is een kruising tussen arpeggiator en note generator:
midinote 0 zorgt dat de vst gaat spelen! Zolang je die niet speelt worden er geen noten gegenereerd!!
Hij is voornamelijk als melodie sequencer bedoeld, maar kan ook desnoods als bijvoorbeeld hihat sequencer gebruikt worden.
Je pre-selecteert 8 noten die je ieder aan/uit kunt zetten (zie bij de switches)
Het display dat je ziet laat de noot volgorde zien waarin deze stappen worden afgespeeld (de noten van links naar rechts worden van onder naar boven in het display afgebeeld. Is wel afhankelijk van hoeveel noten er aan staan->2 noten: vanaf de helft switched die naar de rechter noot die aan staat, 8 noten->ingedeeld in 8 gelijke stappen van onder naar boven) Iedere geselecteerde noot heeft zijn eigen velocity waarde en wordt daarna nog gemoduleerd door de velocity sequence die in eenzelfde display is weergegeven.
De waardes in de display worden gegeneerd door de stap-waarde (1-16) te vermenigvuldigen en binnen het 0-127 bereik terug te wrappen (neem waarden onder de 0 om interessantere ritmes te creeeren dan simpele oplopende ritmes)

De arpeggiator SIK is even een rare
Afhankelijk van het aantal noten die spelen zijn er verschillende afspeelsnelheden en modes (voor->achter, achter->voor etc)
Ik kom er wel net achter dat de bestaande preset niet bepaald handig is.. Dus even een snelle uitleg:
-onderaan van links naar rechts zie je de instellingen per aantal gespeelde noten. 2 noten hebben alleen een tempo (weergegeven als x/y keer het host-tempo), vanaf de 3e tot 16 noten tegelijk kun je ook de afspeelrichtingen instellen. Bij dit gedeelte staat het tempo veels te laag en moet even naar 1/1 gezet worden wil je een beetje normaal beginnen.. Doordat de sequence gebruik maakt van de host-position, kon er een host-synced offset gecreeerd worden doormiddel van phasemodulatie van een oscilator met frequentie 0. Daarnaast is ook een main tempo adjust (links boven), welke je achteraf gezien ook natuurlijk kunt gebruiken om de plugin sneller te laten lopen vanuit de 1e preset..
 

Attachments

  • Philosophic Sequences2-FX.zip
    3,3 MB · Bekeken: 114
  • Jammidi.zip
    2,2 MB · Bekeken: 113
  • Memory Sequencer.zip
    3 MB · Bekeken: 116
  • Generic Genetics V1.zip
    3,7 MB · Bekeken: 119
  • Arpeggiator SIK.zip
    1,8 MB · Bekeken: 115
oelaaa, weer eentje die problemen heeft met vrije meningsuiting en het concept "forum".

Je de hemel in prijzen, had ik wél mogen doen zeker ?
Nou pech, het leven is niet altijd zo.

Kritiek afdoen als gezeik, begint serieus afgezaagd te geraken.
Het is bovendien suuuupergrappig wanneer ik dan 10 pm's in mijn boxje krijg om te zeggen dat ik gelijk heb :)

Doet me een beetje denken aan de politiek: (wordt blijkbaar getolereerd op synthforum)
Als je vraagt wie er stemt op PVV dan hoor je niets, maar ondertussen halen ze wel 15%
Vreemd is dat.

Als ik nou een ban krijg wegens politiek, dan kan niet anders dan dat ook de gelinkte poster wordt geband!

nee, het gaat erover dat ik hier een eigen thread aan maak om mijn plugins te posten, niet om de zoveelste bullshit thread te laten onstaan waar uiteindelijk het thread onderwerp ondersneeuwd door mensen die denken dat ze overal hun mening moeten geven.

En dit was dus de laatste keer, volgende keer schakel ik wel een moderator in om je uit deze thread te bannen..
 
ik moet zeggen dat de concepten die heer zik (a.k.a. de verstrooide vsti professor :D) uitdenkt soms behoorlijk beyond gaan doch waarvan sommigen zelfs zo vaag aan doen dat ze niet altijd even bruikbaar zijn maar toch heb ik wel veel respect voor wat er wel niet allemaal onder de motorkap zou kunnen zitten :okdan:
 
nee, het gaat erover dat ik hier een eigen thread aan maak om mijn plugins te posten, niet om de zoveelste bullshit thread te laten onstaan waar uiteindelijk het thread onderwerp ondersneeuwd door mensen die denken dat ze overal hun mening moeten geven.

Mee eens. Heb alweer spijt dat ik er op heb gereageerd.
Nogmaals, leuk dat je ze deelt Sir, Volgens mij een goede reden om een forum te onderhouden.
 
De kleine vals-speel vstjes

De kleine vals-speel vstjes

Deze vst's waren bedoelt om na heftige bewerkingen van het geluid, het weer even in het gareel te krijgen. Beetje valsspelen, maar soms ben je ergens net iets te ver gegaan :D

Ceiler

https://www.synthforum.nl/forums/attachment.php?attachmentid=74573&d=1321030528

een oersimpel vstje die je signaal naar het aangegeven dB sterkte pompt...hoe zacht of hoe hard het signaal ook is... Is er een minimale ruis? Die ga je dus gewoon vol horen... Bedoelt om na heftige signaal bewerking met eventuele volume heftige dip/peaken het signaal weer op 1 niveau te krijgen waarna je met een midi-peakfollower van voor de fx-chain je dynamiek weer kan terug halen door het volume van je kanaal te moduleren.Niet fantastisch, maar soms de enige oplossing voor bizarre frutsels...

Autotuner
selecteer een scale en de autotuner tuned de inkomende MONOPHONE! signaal naar de goede toonladder met behulp van een pitchshifter. Vanzelfsprekend zal je signaal gekleurd worden, ik heb nog geen toegang tot oversampling gezien mijn oude computertje synthedit 1.2 niet lief vindt...

Tremelaux
Soortemet van tremelo, maar dan anders... meer gaterig, delayerig ofzo....
 

Attachments

  • Autotuner.zip
    1,6 MB · Bekeken: 154
  • Tremelaux.zip
    1,6 MB · Bekeken: 128
Hier een vst waar ik zelf aardig trots op ben :)
Euclid in a box

Wie weet ken je de ball-sequencer (8 balletjes die rond gaan in een vierkant, elke keer dat ze een zijkant raken wordt er een note-on gegenereerd.

Hier heb je echter 3 boxes, 3D..... voor gate-on, pitch- en velocity-waarden en dat voor 4 sequences met ieder eigen waarden, midichannel en noot-selecties die die kan spelen (C-B, per noot te muten->wordt de volgende noot die wel aan staat geselecteerd)

1e box is voor de gate-waarden: je stelt de box-grootte in voor de desbetreffende kleur bal (hoeveel stappen x/y/z assen hebben). per hoeveel stappen er een gate-on wordt gegenereerd en hoe snel de x-y-z assen afgespeeld worden (iedere as onafhankelijk). Hierbij zijn ook de begin-en eind-step in te voeren van de basis playposition

Daarna kan deze basis-playposition worden gemultiplied (dus dat die elke keer een x aantal stappen over slaat), een offset geven en terug gewrapped worden binnen een bepaald aantal stappen.

Hierachter staat een clipper die ervoor zorgt dat de bal niet buiten de box kan en zal als effect, ipv de bal direct terug te kaatsen, de bal eerst langs een vlak laten bewegen over de overige assen (als die niet ook bij de clipper -waarden terecht komen) voordat die weer terug kaatst.

De gate-on, pitch en velocity waarden worden wederom (als voorgaand geuploade vst's) op euclidische basis gegenereerd:
gate-on: 1 gate-on per x aantal stappen,
pitch en velocity: x aantal stappen om van minimum pitch tot maximum pitch/velocity te gaan (dit kan dus op dezelfde manier gewrapped worden als de gate-sequencer eerder beschreven, verschil zijnde dat bij de gate sequencer een gate wordt gegenereerd wanneer deze min-max overnieuw gaat->op stap 1 terecht komt)

De geselecteerde x,y,z snelheden gelden voor zowel gate, pitch en velocity sequencers, omdat deze de basic-play position gemeen hebben (waarna ze ieder onafhankelijk nog door de offset, stepsize en wrapper gaan).

Hoe worden de waarden gegenereerd?
-op de x as telt de sequencer gewoon van 1-64 stappen
-op de y-as wordt elke stap met de box-grootte vermenigvuldigd. Dus als je zou tellen, tel je van links naar rechts en als je aan het einde komt, ga je 1 omhoog en tel je verder.
-op de z-as wordt elke stap 2x met de box-grootte vermenigvuldigd (dus wanneer je gaat tellen en je bent door je x en y stappen heen en bent rechts boven aangekomen, ga je 1 stap naar achteren en begin je links onderaan met tellen. De sequencer heeft zo 64*64*64 stappen om doorheen te gaan!!![Beat that!/COLOR] :D

Als je dit snel leest, zul je misschien denken, die gates zullen wel recht toe recht aan getriggered worden als ze ieder om de x aantal stappen gegenereerd worden... Ja...alleen als je maar 1 as gebruikt en de andere assen van 1 tot 1 laat lopen (oftewel stil laat staan), en dan nog kun je met de wrapper, offset en stepsize hierin nog variatie aanbrengen. Laat 1 as erbij lopen en je krijgt al een veel interessanter ritme, en tja, komt die 3e erbij....dan heb je instant jazz/breakbeat,,,

Deze gate, pitch en velocity sequencer combo heb je dan 4 keer (rood, geel, groen, blauw).:okdan:

Je kunt de hele sequencer gebruiken voor complexe drum-ritmes (jazz-like) of doorlopende en varierende melodie lijnen. Door creatief gebruik te maken van de x/y/z tempo's. wrapper en clipper mogelijkheden kun je bepaalde sequences korte stukken laten spelen waarna ze een x aantal stappen geen gate-on genereren.

ps. dit is nog beta versie, ook al is die volledig bruikbaar en heb ik zelf nog geen crash ervaren... Maar over een tijdje wil ik ook elke sequencer een interne midi-CC control kunnen laten genereren zodat je de parameters van de sequencer ook nog kunt laten besturen voor NOG meer variatie :D
 

Attachments

  • Euclid In A Box V1.01 beta.zip
    2,9 MB · Bekeken: 129
  • euclid in a box.jpg
    euclid in a box.jpg
    67,4 KB · Bekeken: 123
sommigen zelfs zo vaag aan doen dat ze niet altijd even bruikbaar zijn
en juist daarom zijn ze voor mij wel weer bruikbaar; er zijn op het wereld wijde web genoeg gratis goed klinkende standaard effecten/synths te vinden, maar ik beleef juist veel meer plezier aan de non/semi-repetitieve geluid verkuttende zieke plugins van sick :dj:
 
en juist daarom zijn ze voor mij wel weer bruikbaar; er zijn op het wereld wijde web genoeg gratis goed klinkende standaard effecten/synths te vinden, maar ik beleef juist veel meer plezier aan de non/semi-repetitieve geluid verkuttende zieke plugins van sick :dj:
ik hoor je maar niet altijd even bruikbaar kan nutuulk vanalles betekenen :D
 
Gratis + niet bruikbaar = niks verloren
Gratis + bruikbaar = lekker toch?

Cool dat mensen wat bijdragen hier..

R-E-S-T-E-C-P SirSickSik :okdan:
 
oh oh oh oh
de eind versie van de euclid in a box gaat zowel erg leuk, als bruikbaar als (als het goed is) zeer vernieuwend zijn :P
gisteren heb ik namelijk een onderdeel gemaakt dat interne knop-bewegingen op kan nemen van ELKE knop/list/button in een vst :P
in theorie uit te bouwen voor 16838 parameters met elk 16848 stappen :D ghehehehe (dat is, als ik er zin in heb 16838 knoppen in te stellen, alhoewel ik mij nu meteen alweer een andere mogelijkheid bedenk die hier heeeeeeeeel snel omheen kan moehahaha)
 
nou ehm XD
De euclid in a box heeft 266 knopjes............. die ALLEMAAL intern te automaten zijn XD
 
Gisteravond heb ik er een aantal uitgeprobeerd, en er kwamen bij vlagen hele leuke resultaten uit. De endless sustain was lachen!

Ik denk dat je grootste valkuil is dat je als maker je plugins perfect snapt, terwijl ik als gebruiker geen flauw idee heb wat er moet gebeuren en waar de knoppen voor zijn. Het zijn allemaal behoorlijk specialistische plugins met specifieke toepassingen. Als gebruiker heb ik geen zin en geen tijd om ze uitgebreid te bestuderen. Ik wil gewoon een paar sliders met duidelijke labels en zo min mogelijk settings waarbij schuiven met een slider geen effect heeft op het geluid. Jij moet mij overtuigen dat je plugins goed zijn want ik ga er niet zelf naar op zoek

Bijvoorbeeld het euclidisce gebeuren kreeg ik niet aan de praat, is het een instrument, is het een effect? Is wel zo handig om dat even aan te geven.
 
First of all super dat je dit allemaal doet.. :okdan: Heb nog niet echt de tijd gehad om dingen te proberen, net eigenlijk een beetje in de sequencer gedoken, die zag ik meteen wel zitten eigenlijk...

Heb eigenlijk dezelfde vraag als Loveyoujunos. De Euclid is een sequencer, gezien het feit dat hij note on/off commando's maakt en dingen velocity kunnen beïnvloeden, zoals in de uitleg te lezen:mega:
Hoe krijg ik em aan de praat??

Sonar ziet em wel als VST effect, laden gaat natuurlijk helemaal mis (vastlopen.:stupid:stupid..)
maar in het mapje midi plugins kan ik em wel registreren maar is ie daarna niet zichtbaar tussen de andere midi plugs uit die map...
 
Laatst gewijzigd:
hij doet het nutuulk omdat 'ie het zelf zeer interessant vindt en da's ook de juiste instelling :koffie:

Daarom een LIKE :okdan: Ben erg benieuwd naar de Euclid na het lezen van de omschrijving.. Is er iemand die er (al) wel mee werkt en kan uitleggen hoe te installeren???
 
Die euclidische sequencer had ik eerder als instrument opgeslagen, maar toen zeiden mensen weer dat ze geen instrument konden invoeren omdat de sequencer in de instrument-slot zat...

voor de duidelijkheid:
De vst verstuurt dus alleen midi-commando's (net als de noten-bar die je invoert in je host-sequencer).
Je hebt dus een andere vst nodig die voor jou de geluiden speelt bij de gegenereerde midi-noten.

Door deze tweedeling is het dus de vraag of ieder muziek programma de vst kan gebruiken. Fruityloops in ieder geval wel en cubase zou het ook moeten doen (kan iemand dat voor mij checken?) Want ik kan mij voorstellen dat sommige programma's geen sequencer-vst's toe laten intern.

in fruityloops (9 en hoger):
-laad de vst in in een effect-kanaal en selecteer de midi-out port
-laad een synthesizer (of drum synth/sampler) (laad m waar je maar wilt, desnoods ook in effecten kanaal) en selecteer hetzelfde midi-port nummer voor de midi-in.

en als het goed is begint ie al met spelen...(net achter gekomen dat 1 sequencer altijd speelt, onafhankelijk van de host play/stopt Het is natuurlijk een alpha/beta versie...)

voor cubase zal die misschien toch als instrument opgeslagen moeten worden. Dus die upload ik nog wel.

de midi van de bijgevoegde track is gegenereerd door de euclid in a box (geen enkele andere sequencer gebruikt). Distortion over de geluiden komt van de sick wave en de getriggerde drums (Samplefest V2) gaan ook nog even door de sik-fx/kut-fxd
 

Attachments

  • SirSickSik - Thunder Night.mp3
    9,2 MB · Bekeken: 117
Back
Top