Maschine mk3 of ableton Push 2 welke kan ik het beste nemen

Ableton is er toch ook al tijden, je kunt met Push 2 ook niet opeens meer? Ableton 10 voegt wat Push 2 specifieke features toe maar die zaken waren dan ook behoorlijk benedenmaats ondersteund in de eerdere Ableton versies. Maschine is daarnaast ook wel aangepast aan de mk3 specifieke functionaliteit, op dat gebied is er geen verschil.

Tevens ben ik van mening dat Maschine als plugin prima werkt, er zijn altijd mensen die meer functionaliteit willen of zaken verwachten die simpelweg niet op de road-map van een ontwikkelaar staan. In werkelijkheid heeft er een behoorlijke evolutie in de Maschine software gezeten de afgelopen jaren en hebben gebruikers (betaald of niet betaald) bergen nieuwe functionaliteit gekregen. Er zijn inderdaad ook andere controllers gekomen maar die evolutie vind ik helemaal niet raar (Push heeft immers ook een evolutie doorgemaakt).
De Maschine Jam evolutie vond ik ook erg goed bedacht (ik heb zelfs mijn Maschine studio weggedaan voor een Jam).

Het belangrijkste punt vind ik dat het simpelweg 2 controllers met een andere doelstelling zijn. Maschine voelt meer als drumcomputer terwijl Push 2 meer als volledige DAW controller voelt.
Maschine is meer gefocust en dat maakt bediening (naar mijn mening) vaak wat eenvoudiger. Met push is het voor sommige taken wat meer zoeken (wat ook begrijpelijk is).

Ik begrijp de vergelijking aan de ene kant wel maar aan de andere kant vind ik de vergelijking ook weer niet heel logisch. Indien je Maschine een DAW (ik vind het eerder een extreem geavanceerde drumcomputer) noemt kun je beide een DAW controller noemen maar dat is niet hoe ik Maschine persoonlijk zou categoriseren.


Nou, ik hoef dus niet meer te reageren :)
 
Back
Top