X

Stereoproblemen met Cubase 5

Collapse
  • Filter
  • Tijd
  • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

    Stereoproblemen met Cubase 5

    beste Synthforumleden,

    enkele maanden terug heb ik een totaal nieuw systeem aangeschaft om muziek mee te maken en op te mixen. Voorheen had ik Cubase SX 2 en nu ben ik, omdat ik naar windows 7 en 64 bit ging overgestapt naar Cubase 5. Mijn oude sessiefiles van mijn oude computer opent hij goed (al mist er af en toe een plug-in, maar goed dat is overkombaar), maar nu komt het: Op de een of andere rare manier speelt de pc alles over m'n linker speaker af. Als ik met mijn Tapco mixertje aan de pan draai lost dit niks op, als ik dan links wegdraai of recht vol openzet hoor ik simpelweg niks meer.

    De nieuwe beats die ik gemaakt heb in het nieuwe systeem met de nieuwe Cubase zijn wel gewoon stereo, en als ik een cdtje afspeel of een mp3 is er ook niks aan de hand. Heeft iemand een idee wat het probleem is en hoe ik dit op kan lossen?

    alvast bedankt,
    Christov
    http://www.brabantlowlife.nl || https://soundcloud.com/brabantlowlife || https://twitter.com/brabantlowlife

    #2
    Druk op F4 en check je settings.
    IIIone love

    SNDCLD

    Comment


      #3
      [offtopic]

      Originally posted by Christov View Post
      beste Synthforumleden,
      enkele maanden terug heb ik een totaal nieuw systeem aangeschaft om muziek mee te maken en op te mixen. Voorheen had ik Cubase SX 2 en nu ben ik, omdat ik naar windows 7 en 64 bit ging overgestapt naar Cubase 5.
      Waar ben je nog aan Cubase 5 gekomen dan?
      En waarom niet gewoon meteen naar 7?

      [/offtopic]
      Arno
      Rise to yourself


      Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland XV-5050 + R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
      Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, div. VSTi's
      PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
      Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
      Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
      Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline
      De complete setup: www.amps-recordings.nl.


      Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
      Facebook

      Comment


        #4
        Originally posted by Fles View Post
        Druk op F4 en check je settings.
        inderdaad, goede kans dat je kanalen moet activeren en/of opnieuw toewijzen als je een ouder formaat song inlaad
        "FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)

        Comment


          #5
          bedankt voor de reacties, ik heb op f4 gedrukt en even bekeken, maar volgens mij is alles in orde. Heb voor de zekerheid even een screenshot toegevoegd, misschien dat jullie zien wat het probleem is. Heb alles even opnieuw aangevinkt, maar ik krijg alleen geluid vanuit het linker kanaal. Heel apart.

          @Arnomusic: ik kon deze krijgen van een collega die zelf overgestapt was op een nieuwere versie, en aangezien ik probably nog geen 5% van de mogelijkheden van het programma gebruik maakt de versie in dat opzicht weinig uit, zolang deze maar op m'n systeem draait.
          Bijgevoegde bestanden
          http://www.brabantlowlife.nl || https://soundcloud.com/brabantlowlife || https://twitter.com/brabantlowlife

          Comment


            #6
            lijkt alsof je wel de uitgangen ge´nstalleerd hebt,
            dan de toewijzing / routing:
            heb je ook boven de kanalen de goede uitgang en/of group gekozen ?
            zitten er geen insert tussen , misschien met oude effecten?
            heb je de oude files goed ge´mporteerd/ geopend?
            (ik denk roep maar een paar dingen waar ik aan denk, beetje lastig als je het niet voor je hebt liggen )
            "FILTER MAINTENANCE- After every 100 hours of operation apply a sine wave to the output of the FILTER to back flush the trapped overtones to unclog your filter." - (EML 101 Manual)

            Comment


              #7
              Da's wel raar, want je hebt de Studio Tab en dat betekend dat of c5 of c5 studio hebt
              Deze werken alleen met elicenser en hij kan deze niet weggeven aangezien zijn upgrade daar op draait?

              Maar goed, kijk ook ff in de studio tab, staat die aan?
              Originally posted by Christov View Post
              bedankt voor de reacties, ik heb op f4 gedrukt en even bekeken, maar volgens mij is alles in orde. Heb voor de zekerheid even een screenshot toegevoegd, misschien dat jullie zien wat het probleem is. Heb alles even opnieuw aangevinkt, maar ik krijg alleen geluid vanuit het linker kanaal. Heel apart.

              @Arnomusic: ik kon deze krijgen van een collega die zelf overgestapt was op een nieuwere versie, en aangezien ik probably nog geen 5% van de mogelijkheden van het programma gebruik maakt de versie in dat opzicht weinig uit, zolang deze maar op m'n systeem draait.

              Comment


                #8
                Oeh hoe dat met de licentie zit zou ik niet weten Raphie, ik ben echt heel slecht in de technische kant van de zaak...heb het ook niet zelf geinstalleerd. Maar dat studio tab was de oplossing, bedankt!
                http://www.brabantlowlife.nl || https://soundcloud.com/brabantlowlife || https://twitter.com/brabantlowlife

                Comment


                  #9
                  Top! Have fun!

                  Comment


                    #10
                    Originally posted by Christov View Post
                    bedankt voor de reacties, ik heb op f4 gedrukt en even bekeken, maar volgens mij is alles in orde. Heb voor de zekerheid even een screenshot toegevoegd, misschien dat jullie zien wat het probleem is. Heb alles even opnieuw aangevinkt, maar ik krijg alleen geluid vanuit het linker kanaal. Heel apart.

                    @Arnomusic: ik kon deze krijgen van een collega die zelf overgestapt was op een nieuwere versie, en aangezien ik probably nog geen 5% van de mogelijkheden van het programma gebruik maakt de versie in dat opzicht weinig uit, zolang deze maar op m'n systeem draait.
                    Waarom gebruik je de Steinberg DirectX ASIO, en niet de ASIO driver van MOTU zelf?
                    https://soundcloud.com/tt_cc

                    Comment


                      #11
                      Originally posted by T-CM11 View Post
                      Waarom gebruik je de Steinberg DirectX ASIO, en niet de ASIO driver van MOTU zelf?
                      Bingo.
                      Je moet idd in de divice setup even de native asio driver selecteren van je Motu, mits die fatsoenlijk ge´nstalleerd is natuurlijk. Erg basic allemaal, christov... Misschien moet je eens met de manual of wat tutorials aan de slag.
                      IIIone love

                      SNDCLD

                      Comment


                        #12
                        Originally posted by Christov View Post
                        Oeh hoe dat met de licentie zit zou ik niet weten Raphie, ik ben echt heel slecht in de technische kant van de zaak...heb het ook niet zelf geinstalleerd. Maar dat studio tab was de oplossing, bedankt!
                        Als je geen dongle nodig hebt (USB stickje waarop de licentie staat), heb je een illegale versie...
                        Arno
                        Rise to yourself


                        Synths: Alesis QS8.1, Yamaha CS6x, Roland XV-5050 + R-70, Korg Wavestation SR + NS5R
                        Software: Windows 10 64-bit, Cubase Pro 9.5, WaveLab Pro 9.5, div. VSTi's
                        PC: i7-980 6-core,, 24GB RAM, 2xSSD, 3xHDD
                        Interfaces: Echo AudioFire12, MOTU MicroLite
                        Controllers: Steinberg cc121, Frontier Design Tranzport
                        Mixer: Soundtracs Topaz Project 8 32ch inline
                        De complete setup: www.amps-recordings.nl.


                        Cursussen Cubase en studio advies, ook op locatie
                        Facebook

                        Comment

                        Working...
                        X