X

12 bits audio openen

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  12 bits audio openen

  Hoe kan ik ruwe 12 bits 32 Khz PCM data openen in bijvoorbeeld Audacity?
  Gekke is dat Audacity RAW inport heeft, maar totaal van de wap gaat als je 12 bit kiest. Bij 16 bit 44khz wil die het bestand wel openen, maar dat klinkt natuurlijk nergens na omdat er steeds 4 bits van een volgende sample worden geleend.
  Mag ook met een compleet ander programma, maar 12-bit ondersteuning lijkt heel ingewikkeld. Zie steeds enkel 8,16,24, en 32 bit.
  DWDXDMRXRMXR-80007501518

  #2
  Hoe is de data opgeslagen? Als het 12 bits is, dan waarschijnlijk toch 2 bytes per sample? In m'n oude versie van Audition heb je keuze hoe het inlezen gaat als je kiest voor 16 bits, een volgorde LSB-MSB, of MSB-LSB. Kan zijn dat het met één van deze wel lukt.

  Comment


   #3
   Oja, er is in dat geval ook de mogelijkheid van een offset, bij het openen van een bestand. Kun je een voorbeeld via PM sturen? Wil het wel even proberen voor je.

   Comment


    #4
    Audition leest gewoon 8,12,16,24 & 32 Bit files.
    http://www.theworldsworstwebsiteever.com/

    Comment


     #5
     Originally posted by sKeLeTvM View Post
     Audition leest gewoon 8,12,16,24 & 32 Bit files.
     De mijne kennelijk niet. Maar die versie is dan ook heel, heel oud.


     Als een nieuwere versie wel 12 bit kan, dan is er misschien iemand die het voor blanka kan converteren?

     Comment


      #6
      Het is niet zo moeilijk om een recente versie van Audacity te installeren. Bij de nieuwste versie is het niet meer nodig om de MP3 Lame codec op te halen, maar als je bestanden zoals FLAC wilt kunnen openen en opslaan, heb je wel FFMPEG nodig.

      Eerste oude versie verwijderen en vervolgens de meest recente versie installeren. Als je dat gedaan hebt, ga je naar [Voorkeuren] → [Bibliotheken] (of [Preferences] → [Libraries]) om FFMPEG te kunnen installeren.

      Comment

      Working...
      X